Görme Engelli Dağcılar, Ağrı Dağına Tırmandı - Son Dakika
Yerel

Görme Engelli Dağcılar, Ağrı Dağına Tırmandı

Görme Engelli Dağcılar, Ağrı Dağına Tırmandı

Antalyalı görme engelli dağcılar, Ağrı Dağının zirvesine tırmandı.

28.08.2014 13:25  Güncelleme: 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalyalı görme engelli dağcılar, Ağrı Dağı'nın zirvesine tırmandı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Antalya İl Temsilciliği tarafından "görülmeyen zirve zaferi" sloganıyla Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine gelen yaşları 15-24 arasında değişen 4'ü kadın 10 görme engelli dağcı, zirve tırmanışını başarıyla tamamladı.

Akdeniz Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (ADDK), Toroslar Doğa Sporları Kulübü'nün (TODOSK) yönetici ve üyelerinin rehberliğinde tırmanışa geçen görme engelli dağcılar, 3 bin 200 metrede ilk kampı yaparak, geceyi burada geçirdi.

Görme engelli dağcılar 4 bin 200 metrede ikinci kampta iki gece kaldıktan sonra 6 saat süren tırmanışın ardından zirveye ulaştı.

Antalya Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı İsmail Sabancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, tırmanışı başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Zirve yolculuğunda büyük heyecan yaşadığını belirten Sabancı, "Bizi sağlıklı bir şekilde indirdikleri ve dağa çıkabileceğimiz konusunda güvendikleri için rehberlerimize çok teşekkür ediyorum. Zirvede olmak çok güzel bir duygu. Yani 'zirveyi görmediğin için ne anlayacaksın demesinler' çünkü zirvede olduğunu, o güzel duyguyu vücudunla zaten hissediyorsun" dedi.

Görme engelli 15 yaşındaki dağcı Yasemin Akça ise tırmanışa katılmaktan mutlu olduğunu belirterek, yolculuk sırasında çok heyecanlandığını anlattı.

Merve Demir ise tırmanışta rehberlerin kendilerine büyük katkı sağladıklarını ifade etti.

TDF Antalya İl Temsilcisi Muharrem Koç da görme engelli dağcıların yüreğini ortaya koyarak, cesaretli bir şekilde zirveye tırmandıklarını kaydetti. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Görme Engelli Dağcılar, Ağrı Dağına Tırmandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement