Görme Engelli İzlem'den Öğretmenlere Piyano Dinletisi - Son Dakika
Güncel

Görme Engelli İzlem'den Öğretmenlere Piyano Dinletisi

Görme Engelli İzlem\'den Öğretmenlere Piyano Dinletisi

İZMİR'de, görme engelli 16 yaşındaki İzlem Kaşgır, İzmirli öğretmenlere en anlamlı Öğretmenler Günü hediyesini verdi.

25.11.2016 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'de, görme engelli 16 yaşındaki İzlem Kaşgır, İzmirli öğretmenlere en anlamlı Öğretmenler Günü hediyesini verdi. Kaşgır, öğrenci değişim programı kapsamında ABD'ye gitmeden önce öğretmenlere piyano resitali sundu.

Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinde sahneye çıkarak piyano resitali sunan İzlem Kaşgır'ı İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, öğretmenler ve öğrenciler hayranlıkla dinledi. Müzik için "Huzur kaynağım" diyen görme engelli İzlem Kaşgır, 'Fikrimin İnce Gülü' bestesini çaldı. Salonda duygusal anlar yaşanırken, sahnede kısa bir konuşma yapan Kaşgır, " Mustafa Kemal Atatürk, 15 Temmuz şehitlerimiz, beni bugüne kadar getiren güzel öğretmenlerim ve tüm Türkiye'deki öğretmenlere hediye ediyorum" dedi. Resitalin sonunda İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Kaşgır'a hediye verdi.

Urla Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi İzlem Kaşgır, küçük yaşlarda oyuncak piyanolarla müziğe başladığını belirterek şöyle dedi:

"Müziğe ilgim olunca piyano kursuna gittim. Öğretmenim kulaktan çaldığımı fark etti. Ben kulaktan çaldığımı bilmiyordum. Küçüklüğümden beri piyano çalıyorum. Öğrenci değişim programı kapsamında bu akşam ABD'de iki günlük bir kampa gireceğim. Gitmeden önce öğretmenlerimize böyle bir hediye vermek istedim."

Kaşgır'ın, öykü yarışmalarında Türkiye ve İzmir birincilikleri de bulunuyor.

'ÖĞRETMENLER AYDINLANMIŞ KİŞİLERİN MİMARIDIR'

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinde konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ise şunları söyledi:

"Öğretmenler aydınlanmış kişilerin mimarıdır. 50 bin öğretmenimiz ile her sabah 700 bin öğrencimize kapılarımızı açıyoruz. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin sağsağlim evlerine ulaşması için fedakarlık yapıyorlar. 15 Temmuz sürecinde gördük ki; eğitim maskesi ile kendini örten terör örgütü ile savaştık. Bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurken, yanlış harf öğretenin de 'yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım' diyerek karşısında dururuz."

ATATÜRK'ÜN BAŞINI OKŞADIĞI KIZ

Mustafa Kemal Atatürk'ün Konya ziyaretinde başını okşayarak, "Kızım seni öğretmen olarak görmek istiyorum" dediği 1 Ekim 1916 doğumlu 100 yaşındaki emekli öğretmen Nesibe Sabiha Özer de törene katıldı. Törende söz alan Özer şunları söyledi:

"Böyle muhteşem bir toplantı hayatımda ilk defa gördüm. Hem kalabalık hem candan konuşan öğrencilerimiz var. Bugün öğretmenlerin en önemli gününde, bu muhteşem ortamda onur konuğu olarak bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yüce Atamızın liderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin yetiştirdiği bir öğretmenim. O günlerin olaylarına katkıda bulunan bir öğretmenim. Zorlu ve karanlık günlerde mücadelesinde saygın bir devlet, onurlu bir Türk Cumhuriyeti kuran başta Atamıza, dava arkadaşlarına, şehit ve gazilerine sonsuz minnettarım ve şükranlarımızı iletiyorum."

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görme Engelli İzlem'den Öğretmenlere Piyano Dinletisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement