Görme Engelli Sporcuların Azmi - Son Dakika
Yerel

Görme Engelli Sporcuların Azmi

Spor tutkuları sayesinde hayata tutunan görme engelli 3 genç, sıkıntılara rağmen elde ettikleri başarılarla göz dolduruyor.

23.04.2014 11:13  Güncelleme: 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKAN FURKAN - Spor tutkuları sayesinde hayata tutunan görme engelli 3 genç, sıkıntılara rağmen elde ettikleri başarılarla göz dolduruyor.

Adıyaman Görme Engelliler Spor Kulübü sporcularından 20 yaşındaki Ramazan Taşçal, 17 yaşındaki İsmail Güleç ve 17 yaşındaki Cihan Demir, İzmir'de 27 Mart'ta düzenlenen Görme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonasından başarılı sonuçlarla döndü.

Doğuştan görme engelli İsmail Güleç, B3 derecesinde uzun atlamada Türkiye şampiyonluğu, 200 ve 400 metre koşuda Türkiye 2'nciliğini elde etti. İki yıl önce kalbinden bıçaklanmasından dolayı görme yetisini kaybeden Ramazan Taşçal da 100 ve 200 metre koşuda Türkiye 2'nciliğini kazandı. Akraba evliliğinden dolayı doğuştan görme engelli Cihan Demir ise B2 seviyesinde uzun atlamada Türkiye şampiyonu, 200 ve 400 metre koşuda da Türkiye 4'üncüsü oldu.

Taşçal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı bir saldırı sonrasında görme yetisini kaybettiğini söyledi.

Bir yıllık tedavinin ardından engeliler kulübünde spor yapmaya başladığını ifade eden Taşçal, ilk başta biraz zorlandığını daha sonra azmederek çalışmalara yoğunlaştığını belirtti. Sporla yaşama daha çok sarıldığını vurgulayan Taşçal, "Ailem tedavim süresince çok destek verdi. Şimdi onları mahcup etmemek için Türk bayrağını Avrupa'da dalgalandırmak istiyorum" dedi.

Demir de zor şatlar altında antrenman yaptıklarını ancak daha iyi dereceler elde etmek için yoğun şekilde çalıştıklarını ifade etti.

Günde 3 saat antrenman yaptıklarını dile getiren Demir, "Bir yıldan beri buraya geliyoruz. Elimizden geldiği kadar kendimizi geliştirip başarılar elde etmeyi istiyoruz. Böylelikle kendimizi daha iyi ifade ediyoruz" diye konuştu.

Güleç ise maddi sıkıntılarından dolayı istedikleri gibi çalışamadıklarını vurguladı.

Hedefinin 2016'daki olimpiyatlara katılmak olduğuna işaret eden Güleç, sponsor desteğine ihtiyaçları olduğunu ifade etti. Sponsor bulmaları halinde başarılarının artacağına inandığını dile getiren Güleç, "Yaşadığımız güçlüklere rağmen çok çalışarak önemli derecelere imza attık. Bizim için hayatın önemli bir parçası haline gelen sporda daha iyi işlere imza atmak istiyoruz. Bunun için de desteğe ihtiyacımız var" dedi.

"Gençlere sahip çıkılmalı"

Kulüp başkanı Yasin Berk, engelli sporcuların başarılarının her geçen gün arttığını belirterek, gençlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Kulüp bünyesindeki 50 sporcu ile olimpiyatlara hazırlandıklarını ifade eden Berk, maddi imkansızlıklar nedeniyle gençlerin önünün açılmasına yardımcı olamadıkları için üzüldüklerini dile getirdi.

Kısıtlı bütçelerle bu kadar başarının geldiğine dikkati çeken Berk, şunları kaydetti:

"Kısıtlı olanaklarla başarılara imza atmaya çalışıyoruz. Elde ettiğimiz dereceler, gençlerin yitirmediği umut ve azim sayesindedir. Başarılarından dolayı sporcularıma teşekkür ediyorum. İnşallah belediyemiz ve kurumlarımızın destekleri ile daha iyi yerlere geleceğiz. Hem maddi, hem manevi destek sağlanırsa bunu başaracağımıza inanıyorum. Şu an 4 milli sporcumuz var ancak antrenman yapabilecekleri uygun saha yok."

Antrenör Mustafa Taban da herkesi engelli sporculara sahip çıkmaya davet etti.

İmkanlarının kısıtlı olduğunu vurgulayan Taban, "Çok zor durumdayız. Bu çocuklar bir yıldan beri bizimle çalışıyorlar. Bu kıt imkanlarla ilk defa gittikleri Türkiye şampiyonasından başarı ile geldiler. Çocukların azmi karşısında bir şeyler yapamıyoruz diye çok üzülüyoruz. Yetkililerden sporcularımıza destek olmalarını bekliyorum" diye konuştu. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Görme Engelli Sporcuların Azmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement