Görme Engelliler İçin Gözlerini Kapatarak Yürüdüler - Son Dakika
Güncel

Görme Engelliler İçin Gözlerini Kapatarak Yürüdüler

Tokat'ta bir grup genç, görme engellilerin sorunlarına dikkati çekmek amacıyla gözlerini kapatarak yürüyüş yaptı.

03.01.2016 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta bir grup genç, görme engellilerin sorunlarına dikkati çekmek amacıyla gözlerini kapatarak yürüyüş yaptı.

7-14 Ocak Beyaz Baston Körler Haftası dolayısıyla Niksar yolu kavşağında bir araya gelen Türk Kızılayı Tokat Şubesi Gençlik Kolları üyeleri, "Yeter ki destek ver, aşılır her engel" yazılı pankart açarak yürüyüşe geçti.

Gözlerini kapatarak Gaziosmanpaşa Bulvarı'nda yaklaşık iki kilometre yürüyen grup, Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı.

Meydanda devam eden etkinlikte görme engellilerin yaptıkları resimler sergilendi.

"Türk Kızılayı, sivil toplum kuruluşlarının her zaman yanında olmuştur"

Türk Kızılayı Tokat Şubesi Başkan Yardımcısı Ahmet Kayhan Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, görme engellilere destek olmak ve farkındalık yaratmak için etkinliği organize ettiklerini söyledi.

7 - 14 Ocak'ta Beyaz Baston Körler Haftası'nın kutlandığını anımsatan Kılıç, "Bizler de Türk Kızılayı Tokat Şubesi ve gençlik kollarımız olarak bu kardeşlerimize destek olmak için önce yürüyüş tertip ettik ve devamında da bu kardeşlerimizin hazırlamış oldukları resim sergisinin açılışını hep birlikte yaptık. Türk Kızılayı sadece savaşta, depremde, selde değil ve diğer felaketlerde de barış zamanında da sivil toplum kuruluşları ve diğer devlet kuruluşlarımızın her zaman yanında olmuştur ve yanında olmaya devam edecektir" diye konuştu.

Şubenin Gençlik Kolları Başkanı Kübra Okudan da görme engellileri daha iyi anlamak amacıyla gözleri kapalı yürüyerek empati kurduklarını belirtti.

Herkesin engelli adayı olduğunu ifade eden Okudan, "Çünkü başımıza hayatta ne gelecek, bunu bilemeyiz. Her an her şey olabilir, biz de birer engelli olabiliriz. Onları iyi anlamamız, onların her zaman yanında olmamız gerekiyor. Sadece özel günlerde değil, normal günlerde de biz kesinlikle Türk Kızılayı ve gençlik kolları olarak onların yanındayız" görüşünü paylaştı.

Kılıç, görme engelli öğrencilere iletilmesi için Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler Ortaokulu? Müdürü Abdurrahman İlhan'a çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Görme Engelliler İçin Gözlerini Kapatarak Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement