Görme Engelliler İçin Sesli Kütüphane Açıldı - Son Dakika
Güncel

Görme Engelliler İçin Sesli Kütüphane Açıldı

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, görme engelli vatandaşlar için "sesli kütüphane" açtı.

19.03.2014 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, görme engelli vatandaşlar için "sesli kütüphane" açtı.

Açılışta yaptığı konuşmada eğitimin herkesin hakkı olduğunu belirten Tanık, merkezden tüm engelli gruplarının yararlanabileceğini belirtti. Çankaya Çarşı Dayanışma ve Kültür Merkezi'nde yer alan kütüphanenin, radyo tiyatrosu dinlemeyi özleyenler için de önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Tanık, "Seslendirilen kitapların Çankaya Belediyesi radyosundan da yayınlanmasıyla daha fazla vatandaşımıza ulaşacağız" dedi.

Görev süresi boyunca pek çok engelli bireyle temasta bulunduğunu ifade eden Başkan Tanık, "Parmak ucuyla ya da yüreğiyle görenlerin, binlerce gözü sapasağlam olandan daha güçlü gördüğüne tanık oldum" diye konuştu.

Engellisine, kadınına, çocuğuna sahip çıkmayanların geleceğe rahat yürüyemeyeceğini ifade eden Başkan Tanık, yerel yönetim olarak üstlerine düşeni yaptıklarını, çalışmaların bundan sonra da devam edeceğini belirtti.

Tanık, açılış töreninin ardından stüdyoya girerek, Feride Çiçekoğlu'nun "Uçurtmayı Vurmasınlar" kitabını seslendirdi.

-"GÖNÜLLÜ OKUR OLUNABİLECEK"-

Okunarak kayda alınan kitaplar arasında roman, öykü ve şiirlerin yanı sıra ders kitapları da bulunuyor. İki kayıt stüdyosu bulunan merkezde, sesli kitap sayısının artmasını katkıda bulunmak isteyen vatandaşlar, gönüllü okuyuculuk yapabilecek. Kütüphanenin "dinleme salonu'ndan aynı anda on beş görme engelli vatandaş yararlanabilecek. Merkez, Çankaya Çarşı Dayanışma ve Kültür Merkezi Şehit Gönenç Caddesi No 5 B Blok Maltepe Alışveriş Merkezi adresinde hizmet veriyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Görme Engelliler İçin Sesli Kütüphane Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement