Görme Engellilerin Tiyatro Aşkı - Son Dakika
Güncel

Görme Engellilerin Tiyatro Aşkı

Görme Engellilerin Tiyatro Aşkı

Kayseri’de 7 kişilik görme engelli grubunun cumartesi günü sahneleyeceği 'Gemilerde Talim Var' oyununun provası yapıldı.

04.04.2014 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de 7 kişilik görme engelli grubunun cumartesi günü sahneleyeceği 'Gemilerde Talim Var' oyununun provası yapıldı.

Kayseri'de 7 kişiden oluşan Benan Tiyatrosu çatısı altında görme engelli vatandaşların sahneleyeceği 'Gemilerde Talim Var' oyununun provası yapıldı.

Sahnelenecek oyun hakkında bilgi veren Tuzla Sanat Sahnesi Genel Koordinatörü ve oyununun yönetmeni Orhan Çağlar, "Gemilerde talim var oyunu, hepimizin sıkça televizyondan izlediği Süt Kardeşler Filmi'nin tiyatroya çok güzel bir uyarlamasıdır. Metin avantajı olan bir oyundur. Seyirciyi gülme krizine sokabilecek kadar içine çekebilecek bir oyundur. Aynı zamanda zor bir oyundur. O yüzden arkadaşlarımı ayrıca tebrik etmek istiyorum. Çok uzun olmasa da iyi bir zamanda çalışıp hazır bir hale getirdik. Bundan sonra artık söz sahnenindir" dedi.

Görme Engelliler Tiyatro Grubu'nun kurucularından görme engelli Semra Akgül ise, görme engellilerin vatandaşlar tarafından fark edilmesi için uğraştıklarını dile getirdi. Akgül, "Oyun komedi oyunu ve bizim amacımız görme engellilerin aslında fırsat verildiği zaman neler yapabildiğini göstermekti. Bu oyun da bizim için çok avantajlı bir oyun oldu. Hareketli ve aksiyon dolu bir oyun. Bu oyunda kendimizi kanıtlayacağımıza inanıyorum. Sadece insanların bize inanmasını ve güvenmesini istiyorum" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Görme Engellilerin Tiyatro Aşkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda Mart Ayında 63 Bin Yolcuya Hizmet Verildi
    12:32 Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda Mart Ayında 63 Bin Yolcuya Hizmet Verildi

    Şanlıurfa GAP Havalimanı'nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistikleri açıklandı. Mart ayında iç hat yolcu trafiği 62 bin 355, dış hat yolcu trafiği ise 659 oldu. Ayrıca, Mart ayında toplamda 682 uçak iniş-kalkış yaptı ve 439 ton yük taşındı. Son üç aylık dönemde ise havalimanında 200 bin 388 yolcu, bin 862 uçak ve bin 651 ton yük trafiği gerçekleşti.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi 2023 Faaliyet Raporları Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
    12:32 Ankara Büyükşehir Belediyesi 2023 Faaliyet Raporları Oy Çokluğuyla Kabul Edildi

    Ankara Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı'nda Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğü 2023 yılı faaliyet raporları oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Mansur Yavaş, beş yılda yapılan çalışmaların millet tarafından onaylandığını belirtti. Yavaş, beş yıllık süreçte yapılan projeleri ve hizmetleri anlattı ve gelecek seçimlerde de halkın iradesine saygı duyacaklarını vurguladı.

  • Aydın'da 148 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı
    12:30 Aydın'da 148 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak, şantaj ve cinsel taciz suçlarından 148 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan S.A. isimli şahıs, jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyon ile saklandığı evde yakalandı. Tutuklanan şahıs cezaevine gönderildi.

  • Samsun'da 36 Bin 280 Litre Sahte Bulaşık Deterjanı Ele Geçirildi
    12:28 Samsun'da 36 Bin 280 Litre Sahte Bulaşık Deterjanı Ele Geçirildi

    Samsun'un Terme ilçesinde bir iş yerinde yapılan aramada bidonlar halinde 36 bin 280 litre sahte bulaşık deterjanı bulundu. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 1 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.


Advertisement