Görmeyen Gözlerden On Bir Eser - Son Dakika
Güncel

Görmeyen Gözlerden On Bir Eser

Görmeyen Gözlerden On Bir Eser

5 gören, 6 görmeyen yazarın yazdığı 11 tiyatro oyunu ünlü sanatçılar tarafından tüm sanatseverler için sahnelenecek.

04.05.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

5 gören, 6 görmeyen yazarın yazdığı 11 tiyatro oyunu ünlü sanatçılar tarafından tüm sanatseverler için sahnelenecek.

Kadıköy Belediyesi Engelli Merkezi, Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK) ve Tiyatro Laboratuvarı'nın ortaklaşa başlattıkları görme engellilerle, engeli olmayanları aynı atölyede buluşturan " Görmesen de Olur" " Yazarlık Atölyesi'nde üretilen 11 oyun " Görmesen de Olur Okuma Tiyatrosu Festivali" nde sanatseverlere sunulacak.

Görmeyenlerin görenleri sahneye çağırdığı festivalde: Algı Eke, Bennu Yıldırımlar, Birce Akalay, Can Yaman, Deniz Türkali, Deniz Uğur, Elif Erdal, Furkan Palalı, Galip Erdal, Kerem Alışık, Levent Can, Levent Ülgen, Mine Tugay, Oktay Kaynarca, Sarp Levendoğlu, Savaş Alp Başar, Seda Güven, Sezgi Mengi, Songül Öden, Tolga Güleç, Tuba Ünsal, Yeliz Şar, Uygar Özçelik, Yunus Emre Yıldırımer, Sercan Alben Serhan Alben ve Serkan Alben gibi ünlü oyuncular sahneye çıkacak.

Türkan Şoray, Jülide Kural, Kadir İnanır, Yasemin Yalçın, Meltem Cumbul, Mazlım Kiper, Engin Uludağ, Zihni Göktay, Haldun Dormen, Göksel Kortay gibi sinema ve tiyatro tarihinin efsaneleşmiş usta isimlerin yanı sıra, şehir ve devlet tiyatrosu genel sanat yönetmenleri, sinema yapımcıları ve yönetmenleri festivalin onur konukları olacak.

Yazarlık Atölyesi eğitmenleri Serhan Alben ve Sercan Alben ile yazarlara takım kaptanlığı yapan Aytuğ Akdoğan'ın " Bir oyun, edebiyata değil tiyatroya aittir" sözünden yola çıkarak seyirciyle buluşturulmak istenen eserler 9-10 Mayıs 2015 tarihleri arasında Kadıköy Cadde Bostan Kültür Merkez'inde günde 12 saat, toplamda 24 saat üzerine gerçekleşmesi planlanıyor.

Festivalde yer alan oyunların adları ise şöyle: Semruk- Ekmek Arası Patates Kızartması-Küçük Mavi Soluk Nokta Gibi Şeyler- Self Servis- Maske- Oturma Odası- Refakat- 20.15 İdamı- Yansıma Payı- Örtülü Ödenek…

Ayrıca, festival kapsamında ortaya çıkan yeni oyunların kitaplaştırılıp, başka şehirlere de ulaşması ve görmeyenlerin farkında lığına katkı sağlayıp, diğer görmeyenleri de teşvik etmek amacıyla projenin kitaplaştırılması söz konusu.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görmeyen Gözlerden On Bir Eser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement