Görmez: "Avrupa'nın Kalplerini Kuşatan Islamofobik Nefretler, O Düşmanlıklar Maalesef Bizleri de... - Son Dakika
Güncel

Görmez: "Avrupa'nın Kalplerini Kuşatan Islamofobik Nefretler, O Düşmanlıklar Maalesef Bizleri de...

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Avrupa'nın kalplerini kuşatan İslamofobik nefretler, o düşmanlıklar maalesef bizleri de buldu.

24.03.2017 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Avrupa'nın kalplerini kuşatan İslamofobik nefretler, o düşmanlıklar maalesef bizleri de buldu. Barış elçilerini son günlerde casus ilan etmeye kalkışacak kadar ileriye gittiler." dedi.

Görmez, Kütahya İl Müftülüğünce Hazer Dinar Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Din Gönüllüleri Buluşması"nda yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığının sadece Türkiye'deki vatandaşların değil tüm dünyadaki Müslümanların teşkilatı olduğunu söyledi.

Anadolu'nun bağrından koparak Avrupa'ya taşınan bütün vatandaşların başkanlığı olmaya devam edeceklerini anlatan Görmez, şöyle konuştu:

"5 milyon evladımız Avrupa'nın muhtelif yerlerinde. Avrupa'ya giden kardeşlerimiz orada 'Biz olarak kalmak istiyoruz' dediler. Bizim kapımızı çaldılar. Bunun için Diyanet İşleri Başkanlığımızın kapısını çaldılar. O günden itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı, hizmetleri oraya taşıdı. Görevlilerimiz oraya ilim taşıdılar, hikmet taşıdılar. Bu 40 yıllık sürede Avrupa'nın her ülkesinde, vatandaşlarımızın olduğu her yerde Diyanet İşleri teşkilatımız oldu ve hizmet götürdü."

"Bizi öldürmeye gelen bizde hayat bulacak"

Avrupa'da birer "barış elçisi" olarak görev yapan din görevlilerinin, son günlerde casus ilan edilmeye çalışılmasının çok büyük yanlış olduğunu dile getiren Görmez, şöyle devam etti:

"Tarihimize baktığımızda, o topluluklara 40 yıldan beri sıkıntı çıkaracak bir tek örnek bize gösteremezler. Ama buna rağmen, üzülerek belirteyim, bu büyük özveriye rağmen, barış elçilerinin o ülkelerin barışına, birlikte yaşama ahlakına, hukukuna ve büyük hizmetlerine rağmen, o Avrupa'nın kalplerini kuşatan İslamofobik nefretler, o düşmanlıklar maalesef bizleri de buldu. Barış elçilerini son günlerde casus ilan etmeye kalkışacak kadar ileriye gittiler. Fakat bizim meşrebimizin ve mesleğimizin bir özelliği var. Şairin dediği gibi bizi öldürmeye gelen bizde hayat bulacak inşallah."

"Kötülüğe karşı iyilik yaparak mücadele edeceğiz"

Görmez, "Bize kötülükle yönelen bizden iyilik görecek." ifadesini kullandı. Kötülüğü ortadan kaldıracak en büyük gücün iyilik olduğunu vurgulayan Görmez, Kur'an'ın her sayfasında bunun görülebileceğini anlattı.

İslam düşmanlığıyla da iyilik ve güzellikle mücadele edilebileceğini belirten Görmez, "İslamofobi ile nasıl mücadele edilir? Sizdeki güzelliklerle, iyiliklerle. Allah resulünün Taif'teki halini hiç unutmamalıyız. Taifliler onu taşladıklarında Allah resulü ellerini açarak, 'Allah'ım onlar cahildir, bilmiyorlar. Onları affet' diye dua ediyor. Biz bunu anlatıyoruz ama aynı zamanda yaşamalıyız. İslam'a karşı oluşan düşmanlığı ve nefreti, o kalplerden nasıl söküp atarız? O insanları yeniden nasıl özgürlüğüne kavuştururuz? Bununla uğraşmak durumundayız." diye konuştu.

"İslam coğrafyası zorlu bir süreçten geçiyor"

İslam coğrafyasının zorlu bir süreçten geçtiğine işaret eden Görmez, şunları kaydetti:

"Milletlerin tarihlerinde zor zamanları var. Böyle bir zor zamandan geçiyoruz. İslam coğrafyasının her kentinden kanların aktığı, gözyaşlarının aktığı, ateşlerin yükseldiği bir dönemden geçiyoruz. Batı ve doğunun, bütün dünyanın rahmetini ve vicdanını kaybettiği bir dönemden geçiyoruz. Ülke olarak da millet olarak da zor süreçten geçiyoruz. Bu zor sürçler devam ediyor. Bu zor süreçlerde Diyanet İşleri teşkilatına büyük sorumluluklar düşüyor. 15 Temmuz ihanet gecesinde her görevlimiz bu ülkenin bekası için önemli vazife yapmıştır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Görmez: 'Avrupa'nın Kalplerini Kuşatan Islamofobik Nefretler, O Düşmanlıklar Maalesef Bizleri de... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.


Advertisement