Görmez: "Meydana Gelen Her Hadise Başka Dünyalarda İslam'a Düşmanlar Yetiştirmeye Başlamış Oldu" - Son Dakika
Güncel

Görmez: "Meydana Gelen Her Hadise Başka Dünyalarda İslam'a Düşmanlar Yetiştirmeye Başlamış Oldu"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Müslümanlar 100 yıldır ayağa kalkmaya çalıştı.

14.01.2015 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Müslümanlar 100 yıldır ayağa kalkmaya çalıştı. Tam böyle ayağa kalkıp sırtımızı doğrultacağımız zaman yaklaştı ki tekrar yine büyük fitneler, Afganistan, Çeçenistan, Bosna savaşları, Afrika sömürgeleri, Irak işgali, Suriye'deki parçalanma, Sünni - Şii mezhep savaşları çatışmaları çevremizi sardı" dedi.Görmez, Edirne'deki din görevlileriyle Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir araya geldiği toplantıda, Müslümanların yıllardır dünyanın çeşitli yerlerinde ayakta kalma mücadelesi verdiğini söyledi.Tam ayağa kalkacakken fitnenin tekrar ortaya çıktığını belirten Görmez, "Müslümanlar 100 yıldır ayağa kalkmaya çalıştı. Tam böyle ayağa kalkıp sırtımızı doğrultacağımız zaman yaklaştı ki tekrar yine büyük fitneler, Afganistan, Çeçenistan, Bosna savaşları, Afrika sömürgeleri, Irak işgali, Suriye'deki parçalanma, Sünni - Şii mezhep savaşları çatışmaları çevremizi sardı" diye konuştu.Görmez, her yeri kan ve gözyaşı sardığını ifade etti. İçinden geçilen süreçler ne kadar zor olursa olsun, kim ne yaparsa yapsın, kim ne derse desin ebediyete kadar bütün insanlığın bir tek umudu olduğunu dile getiren Görmez, şöyle konuştu: "O da Muhammed Mustafa'nın insanlığa getirdiği rahmettir. İşte o umudu söndürmek için çeşitli çabalar ortaya çıktı, hastalıklar türedi. Çeşitli düşmanlıklar ve güç savaşları ortaya çıktı. Adına İslamofobi dediler, bir korku yayıldı, bütün kalplere sirayet etti. Irak, Suriye, Yemen, Lübnan ve Njerya'da meydana gelen her hadise aynı zamanda başka dünyalarda İslam'a düşmanlar yetiştirmeye başlamış oldu, İslam korkusu olarak gönüllere salınmaya başladı. İşte böyle bir süreçten geçiyoruz." -"Yeryüzündeki bütün kötülükler, iyilikle ortadan kalkar" Görmez, Türkiye ve Osmanlı yadigarı Rumeli coğrafyasındaki Müslümanların bütün insanlığın umudu haline geldiğini söyledi.O umudu yeşertebilmek için Balkanlardaki ve Türkiye'deki müftüleri bir araya getirerek bütün insanlığın vicdanına seslendiklerini dile getiren Görmez, şöyle devam etti: "Bütün insanlığa vermek istedikleri tek bir mesaj var. Nefreti nefretle ortadan kaldıramazsınız. Kanı kanla temizleyemezsiniz. Öfkeyi öfkeyle bitiremezsiniz. Düşmanlığı düşmanlıkla yok edemezsiniz. Bunun yerine sevgi şefkat, merhamet ve adalet koymalısınız. Sevgiyle, şefkatle, merhametle her türlü kini, öfkeyi, nefreti ve düşmanlığı ortadan kaldırabiliriz. Bu Yüce Rabbimizin kitabında bize öğrettiği bir formüldür. Rabbimiz iyilikle kötülük bir değildir buyuruyor. Sen bütün kötülükleri iyiliklerle ortadan kaldır. Yeryüzündeki kötülükleri yok etmek, ortadan kaldırmak mı istiyorsunuz o zaman ancak bunun çaresi iyiliktir." -Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez

Görmez: "Meydana Gelen Her Hadise Başka Dünyalarda İslam\'a Düşmanlar Yetiştirmeye Başlamış Oldu"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Görmez: 'Meydana Gelen Her Hadise Başka Dünyalarda İslam'a Düşmanlar Yetiştirmeye Başlamış Oldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement