'Görmezden Gelmeyelim' Sergisi 4 İlde 30 Bin Kişiye Ulaştı - Son Dakika
Güncel

'Görmezden Gelmeyelim' Sergisi 4 İlde 30 Bin Kişiye Ulaştı

\'Görmezden Gelmeyelim\' Sergisi 4 İlde 30 Bin Kişiye Ulaştı

Sergilendiği her ilde büyük ilgi gören "Görmezden Gelmeyelim"i, 4 ilde 30 binden fazla kişi ziyaret etti.

13.01.2017 16:22  Güncelleme: 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Görmezden Gelmeyelim - Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni' sergisi bugüne kadar İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli'nde ziyaretçilerle buluştu.

İlk çağlardan günümüze ruhsal hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılan yöntemlerin, toplumların konuya yaklaşımlarının, bilim insanları ve hekimlerin yüzlerce yıla yayılan uğraşılarının, ilginç görsel ve canlandırmalarla aktarıldığı "Görmezden Gelmeyelim-Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni" sergisi bugüne kadar İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli'nde ziyaretçilerle buluştu. 30 bini aşkın kişi tarafından ziyaret edilen sergi, konunun uzmanları tarafından hazırlanan zengin içeriği, üç boyutlu kutularda görsel ve işitsel efektlerle ve canlandırmalarla hazırlanan yaratıcı sergileme biçimleriyle ziyaretçilere sadece izleyici olacakları değil, zaman zaman farklı duyularıyla deneyimleyebilecekleri bir serüven vadediyor.

Görmezden gelmeyelim sergisinin ziyaretçiyle buluştuğu ilk günden bu yana şizofreniye dikkat çekmeyi hedeflediğini belirten Abdi İbrahim Otsuka Genel Müdürü Elif Elkin, serginin gördüğü yoğun ilgiden dolayı duydukları memnuniyeti aktardı. Elkin; " Türkiye'de 400-600 bin, dünyada ise yaklaşık 51 milyon tanısı konmuş şizofreni hastası olduğu belirtiliyor. Şizofreni hastaları ve aileleri, hastalığın yanı sıra toplumun ön yargıları ile de savaşmak zorunda. Abdi İbrahim Otsuka olarak biz de bugüne kadar İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli'nde 30 binden fazla kişi tarafından ziyaret edilen sergiyle hayata devam etmek isteyen şizofreni hastalarına dikkat çekebilmek ve onların toplumda var olabilmelerini desteklemeyi amaçlıyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Görmezden Gelmeyelim' Sergisi 4 İlde 30 Bin Kişiye Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement