Görmezden Gelmeyelim" Sergisi İzmirlilerle Buluşacak - Son Dakika
Güncel

Görmezden Gelmeyelim" Sergisi İzmirlilerle Buluşacak

Abdi İbrahim Otsuka'nın katkılarıyla hazırlanan "Görmezden Gelmeyelim - Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni" sergisi, 21 Mayıs-20 Haziran tarihleri arasında İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde İzmirlilerle buluşacak.

19.05.2016 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abdi İbrahim Otsuka'nın katkılarıyla hazırlanan "Görmezden Gelmeyelim - Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni" sergisi, 21 Mayıs-20 Haziran tarihleri arasında İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde İzmirlilerle buluşacak.

Abdi İbrahim'den yapılan açıklamaya göre, ilk çağlardan bugüne ruhsal hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılan yöntemler, toplumların konuya yaklaşımları, bilim insanları ve hekimlerin yüzlerce yıla yayılan uğraşıları, ilginç görsel ve canlandırmalarla "Görmezden Gelmeyelim Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni" sergisi İstanbul ve Ankara'nın ardından İzmir'de de sergilenecek.

Konunun uzmanları tarafından hazırlanan içeriği, üç boyutlu kutularda görsel ve işitsel efektlerin yanı sıra canlandırmalarıyla büyük ilgi çeken söz konusu sergi, şizofreni konusunda önemli bir farkındalık oluşmasını sağladı.

Abdi İbrahim Otsuka'nın katkılarıyla hazırlanan "Görmezden Gelmeyelim - Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni" sergisi İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde 21 Mayıs-20 Haziran 2016 tarihleri arasında pazar günleri hariç 09.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek.

Sergide en çok ilgiyi, bir şizofreni hastasının, hastalığın en yoğun döneminde neler hissettiğini deneyimlemeye imkan veren "Empati Kabini" ile bilimsel kanıtların bulunmadığı ve hekimlerin ellerindeki tedavi yöntemlerinin kısıtlı olduğu dönemde, şizofreni hastalarının tedavi amacıyla nelere maruz kaldığını gösteren "Dönen Yatak" görüyor.

Görsel ve işitsel efektler kullanılarak hazırlanan üç boyutlu kutular ve canlandırmalarla Türkiye'de bir ilk olan sergi, ziyaretçilere duyularıyla deneyimleyebilecekleri bir serüven sunuyor.

Serginin danışmanlığını Şizofreni Dernekleri Federasyonu Başkanı Doç Dr. Haldun Soygür, küratörlüğünü ise Çağlar Gözüaçık üstleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Görmezden Gelmeyelim' Sergisi İzmirlilerle Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement