Görüntülü Haber) Bakan Bozdağ: Siyasette Bir Arınmaya İhtiyaç Var (4) - Son Dakika
Güncel

Görüntülü Haber) Bakan Bozdağ: Siyasette Bir Arınmaya İhtiyaç Var (4)

3 BİN YENİ HAKİM VE SAVCI ALACAĞIZAdalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gölcük'te yıkılan eski cezaevi binasının yerinde 10 milyon liraya inşa edilen 4 katlı Gölcük Adalet Sarayı binasının açılışını yaptı.

07.10.2016 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3 BİN YENİ HAKİM VE SAVCI ALACAĞIZ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gölcük'te yıkılan eski cezaevi binasının yerinde 10 milyon liraya inşa edilen 4 katlı Gölcük Adalet Sarayı binasının açılışını yaptı. Bakan Akdağ burada yaptığı konuşmada yargıya güvenin önemli olduğunu söyleyerek, "Yargıya güven son derece önemli. 2002'de yargı hizmetlerinde memnuniyet yüzde 45.7 iken, 2015 yılı itibariyle yüzde 50.4 büyük bir orandır. Yargıda işi olanların yarısı kaybediyorlar. Biri kazanıyor, biri kaybediyor. Kaybeden memnun olur mu? Şu anda Türkiye mahkemelerinde görev yapan 13 bin 678 hakim ve savcı var. 3 bin 456 ihraç edilen var. Türkiye Adalet Akademisi'nde staj yapan hakim ve savcılarımız 4 bin 994'tür. Bunların bin 603'ünün mesleğe kabulü HSK tarafından yapıldı. Geri kalanların da mesleğe kabulleri süratle tamamlanacak. FETÖ üyesi oldukları ya da irtibatlı oldukları için meslekte kalması kabul görülmeyenlerden boşalan yerlere bu adaylar mesleğe kabul edilmesiyle atanıyorlar. Kısa bir süre sonra 4 bin 994 kişinin mesleğe başlamasıyla buradaki sıkıntı tamamen kalkacaktır. Hiçbir vatandaşımız bu meslekten uzaklaştırmalar nedeniyle adalet hizmetlerinde gecikme aksama olacak diye endişe etmesin. Aralık 2016'da 3 bin yeni hakim ve savcı alacağız. Onun için hakim ve savcılık sınavlarına gireceklere buradan ilan ediyorum, şimdiden hazırlansınlar. 3 bin kişi alacağız ve bu konularda aksamanın olmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

ALLAH İLE ALDATAN SAHTE RÜYALARA İNANMAYIN

Yalan ile aldatan yapıya vatandaşların inanmamalarını isteyen Bozdağ, şöyle konuştu:

"FETÖ ile irtibatlı oldukları için cezaevinde olan veya bu yapı içerisinde olanların ailelerine özellikle sesleniyorum. Allah ile aldatan bu sahte rüyalara inanmayın, inandırmayın. Peygamberle aldatan, Kur'an-ı Kerim ile aldatan, yalan ile aldatan bu yapılara inanmayın. FETÖ rüyalarla umudu yarınlara, beklentiyi öbür güne aktararak darbe teşebbüsünden tutuklu veya FETÖ'den tutuklu bulunanların itirafçı olması, çözülmesini bu terör örgütünün kirli yüzünün ortaya koyulmasını engellemek istiyorlar. 'Siz endişe etmeyin bir hafta sonra hepiniz dışardasınız. Hatta bir yerde 3'üncü dünya savaşı çıkacak dışarıya çıkacağız' diyorlar. Aldatmaların gerekçesi aldatmayı önlemek."

Bakan Bozdağ daha sonra Adalet Sarayı karşısında bulunan İmam Hatip Uygulama Camii'nde Cuma namazını kıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görüntülü Haber) Bakan Bozdağ: Siyasette Bir Arınmaya İhtiyaç Var (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement