Görüntülü Haber)diyarbakır'da Karayoluna Tuzaklanan 50 Kilo Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika
Güncel

Görüntülü Haber)diyarbakır'da Karayoluna Tuzaklanan 50 Kilo Etkisiz Hale Getirildi

Görüntülü Haber)diyarbakır\'da Karayoluna Tuzaklanan 50 Kilo Etkisiz Hale Getirildi

Bingöl karayoluna, PKK'lılar tarafından tuzaklanan 50 kilo amonyum nitrat ve infilaklı fitil bulunan el yapımı patlayıcı düzeneği, güvenlik güçleri tarafından tespit edilerek etkisiz hale getirildi.

01.10.2016 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYARBAKIR- Bingöl karayoluna, PKK'lılar tarafından tuzaklanan 50 kilo amonyum nitrat ve infilaklı fitil bulunan el yapımı patlayıcı düzeneği, güvenlik güçleri tarafından tespit edilerek etkisiz hale getirildi.

Bingöl karayolu üzerinde bulunan Kocaköy İlçesi Kokulupınar mevkiinde, güvenlik güçlerinin yaptığı arama sonunda karayoluna PKK'lılar tarafından tuzaklanan 50 kilo amonyum nitrat ve infilaklı fitil bulunan el yapımı patlayıcı düzeneği, güvenlik güçleri tarafından tespit edilerek etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır Valiliği'nin konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Diyarbakır ili sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütünün son zamanlarda yapmış oldukları terör eylemleri neticesinde vatandaşlarımızın, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaları olumsuz olarak etkilenmektedir. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından; öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşlarımızın her türlü terör eylemlerinden korunması, seyahat etme haklarını rahatlıkla kullanması maksadıyla her türlü tedbir alınmaktadır. Bu tedbirler kapsamında icra edilen mayın ve el yapımı patlayıcı araması esnasında; Kocaköy İlçesi Diyarbakır-Bingöl karayolu Kokulupınar mevkiinde bulunan karayolunun kenarına gömülü vaziyette 2 adet jelikan bidon içerisinde yaklaşık 50 kilogram amonyum nitrat ve infilaklı fitil bulunan el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilmiştir. Tespit edilen el yapımı patlayıcı, Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından emniyetli bir şekilde etkisiz hale getirilmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görüntülü Haber)diyarbakır'da Karayoluna Tuzaklanan 50 Kilo Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement