Görüntülü Haber) Nusaybin'deki Çatışmalarda Evleri Yıkılan 12 Kişilik Kurmaz Ailesinin Dramı - Son Dakika
Güncel

Görüntülü Haber) Nusaybin'deki Çatışmalarda Evleri Yıkılan 12 Kişilik Kurmaz Ailesinin Dramı

Görüntülü Haber) Nusaybin\'deki Çatışmalarda Evleri Yıkılan 12 Kişilik Kurmaz Ailesinin Dramı

MARDİN Nusaybin İlçesi'nde evleri, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Fırat Mahallesi'nde olan 12 kişilik Kurmaz ailesi, yerleştikleri harabe bir evde yaşam savaşı veriyor.

12.10.2016 21:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MARDİN Nusaybin İlçesi'nde evleri, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Fırat Mahallesi'nde olan 12 kişilik Kurmaz ailesi, yerleştikleri harabe bir evde yaşam savaşı veriyor.

Nusaybin'de 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı, etrafı telle çevrilen Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahalleleri dışındaki bölgelerde 134 gün sonra kaldırıldı. Yasağın kaldırılmasının ardından ilçeye dönen vatandaşlardan, evleri sağlam olanlar kendi evine, evleri kullanılamayacak şekilde veya yasaklı 6 mahallede olanlar ise kiralık evlere yerleşti. İmkanı olmayan, muhtaç durumdaki bazı aileler ise derme çatma ev, çadır ve barakalara yerleşerek yaşam savaşı vermeye başladı. Yeni Turan Mahallesi Değirmen Sokak'taki uzun zaman önce terk edilmiş bir harabe eve sığınan 12 kişilik Kurmaz ailesi, yaşamlarını zor şartlar altında sürdürmeye çalışıyor. Çatışmanın yoğun olarak yaşandığı ve hala sokağa çıkma yasağının devam ettiği Fırat Mahallesi'nde yaşadığını ve çatışmalardan dolayı evinin yıkıldığını belirten aile reisi Hazni Kurmaz, ailesiyle dışarıda kaldığını belirterek, "Meydana gelen olaylardan dolayı bizim mahalle tamamen yıkıldı. Antalya'ya gitmek zorunda kaldık. Ev eşyalarından hiçbir şey çıkartamadık. Evimiz yıkıldı. Bir yıldır dışarıdayız, hiçbir eşyamız kalmadı. Şu an sığındığımız harabe evde yaşamak zorunda kaldık. 2 odası ve küçük bir salonu var, ama yıkık hepsi. Bu ev de harabeydi. Biz temizledik ve boyadık. Şu anda başımızı sokacak bir yerimiz oldu. Mutfak, banyo ve lavabosu bulunmuyor. Önümüz kış, yağmur yağarsa evin damı toprak. Su çekebilir. Kiralar çok pahalı olduğu için ev tutamadık. Kışın başımızı sokabileceğimiz bir yer için yardım bekliyoruz" dedi. Ortaokula gitmesi gereken ailenin iki çocuğu Neslihan ve Deniz Kurmaz kardeşler, Fırat Mahallesi'ndeki evleriyle birlikte okullarının da tahrip edildiğini, bu yüzden okula gidemediklerini söyledi. Kurmaz kardeşler babasının ekonomik durumunun iyi olmadığını bildikleri için okula gitmek konusunda babalarına ısrarcı olmadıklarını, ancak imkan tanınması halinde eğitimlerine kaldıkları yerden devam etmek istediklerini dile getirdi.

Kurmaz Ailesi'ni ziyaret eden Mardin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk, baba Hazni Kurmaz ile bir süre konuşarak, gerekli yardımların yapılacağını söyledi. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görüntülü Haber) Nusaybin'deki Çatışmalarda Evleri Yıkılan 12 Kişilik Kurmaz Ailesinin Dramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement