Göstericilerin Attığı Molotof Kokteyli Tır'a İsabet Etti - Son Dakika
Güncel

Göstericilerin Attığı Molotof Kokteyli Tır'a İsabet Etti

Göstericilerin Attığı Molotof Kokteyli Tır\'a İsabet Etti

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde doğu illerindeki sokağa çıkma yasağını protesto etmek için korsan gösteri yapan terör örgütü PKK yandaşlarının attığı molotof kokteyli, yoldan geçen hafif ticari araç yüklü TIR'a isabet etti.

21.12.2015 01:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde doğu illerindeki sokağa çıkma yasağını protesto etmek için korsan gösteri yapan terör örgütü PKK yandaşlarının attığı molotof kokteyli, yoldan geçen hafif ticari araç yüklü TIR'a isabet etti. Alev alan TIR, kullanılmaz hale geldi.

PKK yandaşları, sokağa çıkma yasağını protesto etmek için akşam saatlerinde Barbaros, Gazipaşa, Fahretttinpaşa mahallerinde korsan gösteri düzenledi. Ateş yakarak yolları kapatan göstericeler, kendilerine müdaha eden polislere molotof kokteyli ve silahla saldırdı. Gösterilerin yoğun yaşandığı Gazipaşa Mahallesi'nde, seyir halindeki Mustafa Eker'in yönetimindeki 31 RZ 060 plakalı hafif ticari araç yüklü TIR'a molotof kokteyli isabet etti. Sürücü Mustafa Eker ile beraberindeki bir kişi araçtan atlayarak kurtulurken, yanmaya başlayan TIR ise çevredeki vatandaşlar ve itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Sürücü mahali tamamen yanan TIR, olay sonrasında kullanılamaz hale geldi.

Olay nedeniyle şok yaşayan Mustafa Eker, "Gitmekte olduğumuz yolun yan tarafında ateş yakmışlardı, birden bire aracıma molotof kokteyli attılar. Aracının içi alev topuna döndü. Biz ikimiz sağ ve sol kapıları açarak araçtan atladık. Araç gitmeye devam ediyordu, ağaçlara çarparak ancak durabildi. Kırmızı ışıkta bekleyen araçlar vardı, Allah'tan yeşil ışık yandı da önümüzdeki araçlara vurmadı. Saoğlsun buradaki arkadaşların yardım üzerindeki araçlar yanmadan müdahale ettik" dedi.

Mahallelerdeki eylemleri bastırmak için zırhlı araçlarla PKK yandaşlarına biber gazı ve tazyikli su ile müdahale eden polis ekipleri, gecenin geç saatlerine kadar çalışmasını sürdürdü. Olaylar sırasında 2 göstericinin elinden ve bacağından yaralandığı belirtildi. Eylemler nedeniyle Adana-Mersin arasındaki tren seferleri iptal edilirken, Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, PKK üyelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 19 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Göstericilerin Attığı Molotof Kokteyli Tır'a İsabet Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement