Göstericilerinden Üç Kişi Tutuklandı - Son Dakika
Yerel

Göstericilerinden Üç Kişi Tutuklandı

Göstericilerinden Üç Kişi Tutuklandı

Suruç'ta 15 yaşındaki V,Ç'nin polis kurşunuyla yaralandığı gösteride gözaltına alınan üç kişi "Örgüt üyesi oldukları" iddiası ile tutuklandı.

20.02.2014 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suruç ilçesinde Abdullah Öcalan lehine düzenlenen gösteride eylem hazırlığında oldukları iddiası ile polis, 15 yaşındaki V.Ç.'yi silahla yaralamış, ağabeyi Mustafa Çelik, Emrah Kurttekin ve Yunus Acıoğlu'nu ise gözaltına almıştı. V.Ç., dün tedavi gördüğü hastanede kalçasındaki polis kurşunu ile taburcu edilirken, gözaltındaki üç kişi Suruç Adliyesine getirildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından Çelik, Kurttekin ve Acıoğlu tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme her üç şüpheliyi de "Örgüte üye olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddiaları ile tutuklayarak Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderdi. Gençlerin avukatı Cemo Tüysüz, somut hiçbir şeyin olmadığını, sadece polisin varsayımı üzerine gençlerin tutuklandığını belirtti. Tüysüz, polis kurşunu ile yaralanan V.Ç. içinde önümüzdeki günlerde suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

GAZETE DAĞITICILARI SERBEST
Öte yandan akşam saatlerinde Viranşehir ilçesinde karıştıkları kaza gerekçe gösterilerek durdurulan ve Azadiya Welat ile Özgür Gündem gazeteleri dağıtan Fırat Dağıtım'ın çalışanları olduğu anlaşılan Mustafa Göktaş ve 17 yaşındaki V.D., poliste ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Gazeteci Göktaş, üzerinde çıkan bir kitabın "Yasak" olduğu gerekçesi ile TEM polisleri tarafından ifadesinin alındığını, arkadaşı V.D.'nin ise çocuk şubede ifade verdikten sonra ailesinden gelen faks üzerine serbest bırakıldığını belirtti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Göstericilerinden Üç Kişi Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement