Goussainville Belediyesi?nde Bursalı Kadın Sanatçılardan Türk El Sanatları Sergisi - Son Dakika
Güncel

Goussainville Belediyesi?nde Bursalı Kadın Sanatçılardan Türk El Sanatları Sergisi

Goussainville Belediyesi?nde Bursalı Kadın Sanatçılardan Türk El Sanatları Sergisi

Dha DIŞ HABER- Goussainville Belediyesi'nde Bursalı kadın sanatçılardan Türk el sanatları sergisi Goussainville Belediyesi Bursa'dan gelen yedi kadın sanatçıyı ağırladı.

03.10.2015 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER- Goussainville Belediyesi'nde Bursalı kadın sanatçılardan Türk el sanatları sergisi

Goussainville Belediyesi Bursa'dan gelen yedi kadın sanatçıyı ağırladı. Türk el sanatları eserleri belediye binasında sergilendi.

Paris'in banliyösü Goussainville Belediyesi Dünya Kadınları Hanımeli Derneği ile Türk el sanatları sanatçıları İlknur Özkeser, Hümeyra Aksu, Hülya Yılmaz, Kadriye Erkorkmaz, Fatma Aşkın Karlıdayı, Elvan Tağızzade, Ümmühan Ağırman'ın Bursa Büyükşehir Belediyesi Balibey Han gelenek el sanatları çarşındaki atölyelerinde tasarladıkları filografi, çini, tezhip, cam ve doğal taş tasarımları sergilendi.

Sergi açılışı Goussainville Belediye başkanı Alain Louis, Paris Başkonsolosu Emre Kadıoğlu tarafından yapıldı.

Sergiye Başkonsolosu İhsan Emre Kadıoğlu ve eşi Deniz Kadıoğlu, UNESCO Türkiye Büyükelçisinin eşi İnci Botsalı ve çok sayıda konuk katıldı. Açılış sonrası konuklara Türk mutfağından hazırlanan kokteyl verildi.

Sanatçılar Başkonsolos Kadıoğlu ve UNESCO Türkiye Büyükelçisinin eşi İnci Botsalı ve dernek başkanı Hekimoğlu'na elişi Türk Bayrağı Belediye Başkanı Alain Louis'e Fransa haritasına işlenmiş Fransız bayrağı ve Bursa'yı temsil eden hediyeler verdi.

Dünya Kadınları Hanımeli dernek Başkanı Pembe Hekimoğlu 'Bursa Evliyalar şehri, Bursa sanatkarlar ve güzel insanlar şehri sanatçılarını ağırlamak büyük bir zevk' dedi.

Goussainville Belediye Başkanı Alain Louis 'Türk toplumunu belediyemizde ağırlamak büyük bir zevk. Kültürel bir gece. Sanatçılar Türkiye'den Goussainville'e geldi. Getirdikleri eserler çok araştırmacı ve artistik. Tablolar bir o kadar zor .Yakından bakıldığında çalışma cezbedici. Bir tablonun yapılması altı aylık bir süre bu çok büyük bir zaman. Seramik tablolar onlar da sizin kültürünüz. Tüm kalbimle şehrimize Türkiye'den getirdiğiniz eserleriniz için teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Bursalı sanatçılar adına konuşan Yadigar İlknur Özkeser 'Bizler her birimiz ayrı ayrı Türk el sanatlarının tasarımlarımızı Bursa'daki atölyelerimizde icra etmekte, sergiler düzenlemekte, yerli ve yabancı festivallerde Türk el sanatlarını tanıtma gayreti içinde çalışmalar yürütmekteyiz. Bizlerden desteklerini esirgemeyen Bursa valiliği ve belediyesine, Gossainville Belediyesine teşekkür ediyoruz' dedi.

Paris Başkonsolosu İhsan Emre Kadıoğlu da 'Bildiğiniz üzere Fransa'daki Türk toplumunun buraya göçünün ellinci yıllını geçen sene hep beraber geçirdik. Bu elli yılda geri kalan sürede baktığımız zaman gelinen noktayı biraz daha sağlam bir şekilde anlamak açısından bu tür etkinlikler, faaliyetlerin önüne ışık tutuyor. Artık bizim toplumumuz Fransa'da yaşadığı toplum içerisinde öncelikle entegrasyon anlamında kendi değerlerini, zenginliklerini bu toplum insanları ile Fransızlar ve etrafındaki komşuları ile daha sağlam bir şekilde paylaşma arzusunu ortaya koymuş durumda. Bir taraftan da ülkemizin Fransa'da tanıtımında Fransızlara tanıtımında etrafındaki her kese tanıtımı konusunda çok daha cesur, çok daha ileride ve çok daha içerikli ve zengin etkinliklerle karşımıza çıkıyorlar. Bu etkinliklerin gerçekleştirilmesinde iki önemli faktörleri var. Birincisi belediye başkanı gibi insanların bu desteği onlardan esirgememesi. Ne zaman bu semtlere dernek faaliyetlerine gelsek kendisi halkımızla iç içe omuz omuza olmalarından gurur duyuyoruz. İkinci olarak ta böyle değerli insanlarla beraber çalışacak, azmini ortaya koyacak, o yürek zenginliğine sahip değerli insanların dernek başkanımız gibi onların varlıkları hem bizim toplumumuz, hem Fransa için bir zenginlik diye düşünüyorum. Daha zengin içerikli etkinliklerle biz sizlerle gurur duymaya devam edeceğiz ' şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Goussainville Belediyesi?nde Bursalı Kadın Sanatçılardan Türk El Sanatları Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement