Göynük'teki Yangın - Son Dakika
Yerel

Göynük'teki Yangın

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Göynük ilçesindeki yangına ilişkin, "Öncelikli olarak evleri yanan vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılayacağız" dedi.

01.10.2012 16:45  Güncelleme: 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Göynük ilçesinde 15 ev, 20 ahır, 20 samanlık ile 14 buğday ambarının kullanılamaz hale geldiği yangına ilişkin, "Öncelikli olarak evleri yanan vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılayacağız" dedi.

Yangında büyük zarar gören Aşağıkınık köyünde inceleme yapan Özçimen, Göynük Kaymakamı Haluk Çakmak, Belediye Başkanı Kemal Kazan ve Kızılay Bolu Şube Başkanı Hüseyin İka'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Özçimen, AA muhabirine köylülerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma başlattıklarını belirterek, yangının köye verdiği zararın çok büyük olduğunu, 15 ev, 7 ahır, 16 samanlık, 12 buğday ambarı, 1 kullanılmayan okul binası ile 200 ton buğdayın yandığını, 18 aileden 40 kişinin evsiz kaldığını söyledi.

"Öncelikli olarak evleri yanan vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılayacağız" diyen Özçimen, ahırların ve samanlıkların yanması nedeniyle yiyecek ve barınma ihtiyacı olan hayvanlar için de çalışılacağını anlattı.

-Hayvanlara barınma imkanı sağlanacak-

Yangın nedeniyle ahırları yanan 930 küçükbaş ve 109 büyükbaş hayvanın açıkta kaldığına dikkati çeken Özçimen, "Hayvanların yiyecek ve korunma ihtiyacının karşılanması için komşu köylerden saman yardımı yapan vatandaşlar var. Bunlar yeterli olmayacaktır. Bunun için de köy adına sivil toplum kuruluşları tarafından yardım kampanyaları başlatıldığı haberini aldık" diye konuştu.

Özçimen, yangının ardından bölgeye gelen Kızılay ekiplerince ailelerin ihtiyaçlarının karşılandığını ifade ederek, "Yangınzedelere 35 battaniye, 30 yatak, 20 ailenin bir aylık gıda ihtiyacını karşılayacak gıda paketleri ve 10 mutfak seti verildi" dedi.

Muhabir: İlhami Çetin - Zafer Göder/ Emin Gürbüz

Yayıncı: Kemal Kaymak - BOLU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Göynük'teki Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement