Göz Sağlığınız İçin Ayağınıza Geliyoruz" Projesi - Son Dakika
Sağlık

Göz Sağlığınız İçin Ayağınıza Geliyoruz" Projesi

Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından desteklenen "Göz Sağlığınız İçin Ayağınıza Geliyoruz" projesi kapsamında "Mobil Göz Sağlık Aracı" ile göz doktoru bulunmayan ilçelerdeki vatandaşlar ve öğrenciler muayene ediliyor.

22.01.2016 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından desteklenen "Göz Sağlığınız İçin Ayağınıza Geliyoruz" projesi kapsamında "Mobil Göz Sağlık Aracı" ile göz doktoru bulunmayan ilçelerdeki vatandaşlar ve öğrenciler muayene ediliyor.

Tekirdağ KHB Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Opr. Dr. Mustafa Dönmez, Marmara Ereğlisi İlçe Devlet Hastanesi bahçesindeki tanıtım etkinliğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin TRAKYAKA'nın desteğiyle hayata geçirildiğini söyledi.

Proje kapsamında göz doktoru olmayan ilçelerde "Mobil Göz Sağlık Aracı" ile göz sağlığı taraması yapılabildiğini ifade eden Dönmez, "Rutin göz kontrolleri yapabileceğimiz cihazlarla donatılmış araçla öncelikle göz hekimi bulunmayan ilçelerimize gidiyoruz. Daha çok gelir durumu orta ve düşük olan okulları tercih ediyoruz. Buradaki öğrenci ve çocuklarımızın göz taraması ile gerekli müdahaleleri yapıyoruz" dedi.

Dönmez, projeyle göz sağlığının önemine ilişkin farkındalık oluşturmayı da amaçladıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"İlkokul çağındaki çocukların özellikle okula başlamadan okul öncesi dönemde ya da okula başladıkları ilk yıl içinde muhakkak şikayetler olsun ya da olmasın göz kontrollerinin, göz taramalarının yapılması, bu projenin ana amacı. Bunun yanında göz doktoru olmayan ilçelerimizde özellikle diyabetik hastaların göz taramalarının yapılması, geri dönüşümsüz hasarlar oluşmadan zamanında müdahale edilmesi de hedefimiz. İki ilçede taramaları tamamladık, bu projeyi şimdi Marmara Ereğlisi'nde tamamlamak üzereyiz. Sonrasında Tekirdağ'da göz hekimi olmayan diğer ilçeleri de tarayacağız."

Projeyle ilgili olumlu tepkiler aldıklarını aktaran Dönmez, "Vatandaş çok memnun, özellikle veliler, öğretmenler. Zamanında saptadığımız geri dönüşü mümkün olmayacak hastalıkları tespit ettiğimizde hekimlerimiz de çok memnun oluyorlar. Hem öğrenci hem öğretmen hem veli hem de hastalar, bu şekildeki bir projeden, doktorlarının ayaklarına gelmesinden çok memnunlar" diye konuştu.

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin de, ajans olarak Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nde çeşitli sosyal projelere destek verdiklerini aktardı.

Sağlık taramalarına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Şahin, "Hedefimiz her ilçede 400-500 öğrenci ve vatandaşa ulaşmak ama gördüğümüz kadarıyla çok büyük talep söz konusu. Bin 200 kişiye kadar göz taraması yaptığımız ilçeler var. Bu da gösteriyor ki gerçekten bu anlamda çok ciddi bir eksik ve ihtiyaç varmış. Bizler de bir eksikliğin giderilmesi, göz sağlığına yönelik farkındalığın artması ve sağıklı nesillerin yetiştirilmesi noktasında yapılan bu çalışmadan dolayı mutluyuz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Göz Sağlığınız İçin Ayağınıza Geliyoruz' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement