Gözaltına Alınan Eylemci Barcelona'nın İlk Kadın Belediye Başkanı Oldu - Son Dakika
Dünya

Gözaltına Alınan Eylemci Barcelona'nın İlk Kadın Belediye Başkanı Oldu

Gözaltına Alınan Eylemci Barcelona\'nın İlk Kadın Belediye Başkanı Oldu

İspanya'da hükümet karşıtı eylemlerde adı sıkça geçen kadın aktivist Ada Colau, Barcelona'nın ilk kadın belediye başkanı oldu.

27.05.2015 10:00  Güncelleme: 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya'da yaklaşık 35 milyon seçmenin kayıtlı olduğu yerel seçimler, ülkenin demokrasi tarihinde yeni bir siyasi dönemin başlangıcı sayılacak sonuçlar çıkardı. İspanya'da yeni bir siyasi dönemin başlangıcına yol açacak sonuçlar alınan yerel seçimlerde, kadın aday Colau, 1 vekil farkla Barcelona'nın ilk kadın belediye başkanı olmaya hak kazandı.

HÜKÜMET KARŞITI GÖSTERİLERDE YER ALDI

İspanya'da yaklaşık 35 milyon seçmenin oy kullandığı yerel seçimlerde Barcelona'nın ilk kadın belediye başkanı olmaya hak kazanan Ada Colau, daha önce hükümet karşıtı protestolarda sıkça yer alan bir isim olarak biliniyor. Aktivist Colau'nun eylemlerde çekilen fotoğrafları, seçimler sonrası sosyal medyada yeniden paylaşılmaya başlandı.İki yıl önce polis Aktivist Colau'yu bir banka eyleminden çıkarırken...

SOLCU KADIN AKTİVİST, BELEDİYE BAŞKANI OLDU

İspanya'da pazar günü düzenlenen yerel seçimler büyük değişimleri beraberinde getirdi. Barcelona Belediye Başkanlığı yarışında sol eğilimli kadın aktivist Ada Colau en çok oyu aldı. Colau, hükümet karşıtı eylemlere katılan bir isim olarak tanınıyor.İpotek Mağdurları Platformu Sözcüsü olarak adını duyuran Colau, sol görüşlü Podemos, ICV, EUiA ve Procés Constituent oluşumlarının ortak adayı olarak seçime gitmişti. Ada Colau'nun 'En Comu' Platformu 11 vekil kazanırken, Katalonya Özerk Bölgesi'nde iktidarda bulunan Yönelim ve Birlik Partisi (CiU) 10 vekil elde etti.



BARCELONA'NIN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI

Sonucu "Davut'un Calut'a karşı galibiyetine" benzeten aktivist Colau, ilk yaptığı açıklamada, "Halk, vatandaşlar, ümit ve heyecan kazandı. Ben onun bunun değil, halkın hizmetinde olan belediye başkanı olacağım" dedi. Ada Colau, Katalonya'nın başkenti Barcelona'da ilk kadın belediye başkanı olacak.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Gözaltına Alınan Eylemci Barcelona'nın İlk Kadın Belediye Başkanı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi
    20:37 Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi

    Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da bir düğün salonunda iftar programı düzenledi. Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, programda ramazanın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayarak, kurumun vakıf kültürü ve geleneği gereği iyilik ve takvada yarışan bir kimliğe sahip olduğunu belirtti. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • İran Lideri Hamaney, Filistin İslami Cihad Hareketi Heyetiyle Görüştü
    19:57 İran Lideri Hamaney, Filistin İslami Cihad Hareketi Heyetiyle Görüştü

    İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale ve beraberindeki heyet ile Tahran'da bir araya geldi. Görüşmede, Gazze'deki durum ve Siyonist rejimin saldırıları ele alındı. Nahhale, Gazze halkının direniş güçleriyle birlikte ABD ve İsrail'in planlarını boşa çıkardığını vurguladı.


Advertisement