Gözaltına Alınan Kabaş, Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

Gözaltına Alınan Kabaş, Adliyeye Sevk Edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'na sosyal medyada hakaret ettiği ve hedef gösterdiği gerekçesiyle gözaltına alınan iletişim koçluğu ve danışmanlık da yapan gazeteci Sedef Kabaş, adliyeye sevk edildi.

30.12.2014 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'na sosyal medyada hakaret ettiği ve hedef gösterdiği gerekçesiyle gözaltına alınan iletişim koçluğu ve danışmanlık da yapan gazeteci Sedef Kabaş, adliyeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Vedat Yiğit'in yürüttüğü soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 17 ve 25 Aralık soruşturmalarında verilen takipsizlik kararıyla ilgili twitter mesajlarında "Terörle mücadelede görev almış şahısları hedef göstermek" ve "hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle Kabaş hakkında gözaltı ve evinde arama kararları alındığı belirtildi.

Kabaş'ın bir twitter mesajına, Başsavcı Hadi Salihoğlu'nun fotoğrafını da koyduğu aktarıldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Kabaş, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu arada, Kabaş'a destek için Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, Kabaş'ın savcılığın isteğiyle adliyeye sevk edildiğini söyledi.

İstanbul Barosu'nca Kabaş için görevlendirilen avukat Hasan Kılıç da müvekkilinin savcılık talimatıyla adliyeye götürüldüğünü ifade etti. Kılıç, müvekkilinin ifadesinde hedef göstermek gibi bir kastının olmadığını savundu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gözaltına Alınan Kabaş, Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement