Gözaltındaki Bursa Alay Komutanı Böyle Görüntülendi... - Son Dakika
Güncel

Gözaltındaki Bursa Alay Komutanı Böyle Görüntülendi...

Gözaltındaki Bursa Alay Komutanı Böyle Görüntülendi...

İstanbul ve Ankara’daki askeri kalkışmanın ardından Bursa’da gözaltına alınan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ve diğer 3 askeri personelin sorgusuna başlandı.

16.07.2016 04:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmanın ardından Bursa'da gözaltına alınan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ve diğer 3 askeri personelin sorgusuna başlandı. Vatandaşlar ise Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak polis lehinde slogan atıp İstiklal Marşı okudu.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçti. Bursa ve Jandarma Bölge Komutanlığı sorumluluk sahasında herhangi askeri bir olay ya da kalkışma yaşanmazken, kalkışma ile ilgili sözde Sıkıyönetim Komutanlığı tarafından görevlendirilen Bursa Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ve 3 askeri personel gözaltına alındı.

Gözaltındakilerin evlerinde de arama yapıldı. Bu kişiler önce hastanede adli sağlık kontrolünden getirildi. Özel harekatın zırhlı aracında geniş güvenlik tedbiri altında arka kapıdan nezarete alınan Albay Akkuş ve diğer askeri personelin sorgusu devam ediyor.

Öte yandan, gözaltına alınan İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un kalkışma girişiminde bulunan grubun beyin takımında önemli elemanlarından birisi olduğu öne sürüldü. Akkuş'un gelişmelerden sonra Bursa Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık'ın talimatına uymayarak kışladan çıkmaya çalıştığı, ancak diğer askerler tarafından derdest edilerek savcılığın emriyle polise teslim edildiği öğrenildi.

Bursa Garnizonu'nda kalkışma girişimiyle ilgili herhangi bir olumsuz olayın yaşanmadığı da kaydedildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gözaltındaki Bursa Alay Komutanı Böyle Görüntülendi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement