Gözler Yellen ve Çetinkaya'da - Son Dakika
Ekonomi

Gözler Yellen ve Çetinkaya'da

Aralık ayında Fed'in alması beklenen kritik kararlar öncesinde piyasa yeniden FOMC üyelerinin açıklamalarına gözlerini çevirdi.

28.09.2016 08:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu hafta da FOMC üyelerinin konuşmaları bakımından oldukça yoğun geçiyor. Fed'in 2 numarası Stanley Fischer, dün yaptığı konuşmada ABD'de gelirlerde sağlanan artışın istihdam piyasasındaki sıkılaşma ile bağlantılı olduğunu söyledi. Fischer'a göre düşük işsizlik oranı ücretleri yukarıya itiyor. ABD'de enflasyona harcama kaynaklı anlamlı bir katkı gelmesi için yıllık ücret artış oranının %3'e doğru gitmesi gerekiyor. Ağustos 2016 itibarıyla yıllık ücret artışları %2,5 seviyesinde.

Bugün 17.00'de Fed Başkanı Janet Yellen, Temsilciler Meclisi'nde bir sunum yapacak. Konuşması normalde piyasayı etkileyecek bir konu ile ilgili değil; ancak dün Fischer'ın konuşmasında olduğu gibi ekonomi ve para politikasına değinme ihtimali de var.

Bugün Türkiye Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya da, 15.00'de İstanbul Sanayi Odası'nda bir konuşma gerçekleştirecek. Not indirimi sonrasında Merkez Bankası cephesinden gelecek ilk açıklama olması bakımından önem taşıyor. Biz, not indirimine rağmen büyüme endişelerinin odak noktasında olmasından dolayı Merkez Bankası'nın faiz indirim rotasını değiştirmeyeceğini düşünüyoruz.

Petrolde yeni bir durum yok. Cezayir'deki toplantıdan şu ana kadar petrol piyasasını memnun edecek bir anlaşma haberi gelmedi. İran'ın üretimi dondurma konusunda ayak diretmesi de fiyatları aşağıda tutacak gibi. Bugün bir kulağımız da Cezayir'de olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Gözler Yellen ve Çetinkaya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement