Gözlerini Bağlayıp Görme Engellilerle Yemek Yediler - Son Dakika
Güncel

Gözlerini Bağlayıp Görme Engellilerle Yemek Yediler

Elbistan ilçesinde, Elbistan Gençlik Merkezi çalışanları, 7-14 Ocak Görme Engelliler Haftası’nda engellilere ve sorunlarına dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenledi.

16.01.2015 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elbistan ilçesinde, Elbistan Gençlik Merkezi çalışanları, 7-14 Ocak Görme Engelliler Haftası'nda engellilere ve sorunlarına dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenledi. Gözlerini görmeyecek şekilde bağlayan çalışanlar, davet ettikleri görme engellilerle birlikte yemek yedi.

Elbistan'da çok sayıda görme engellinin katıldığı etkinlikte bir açıklama yapan Elbistan Gençlik Merkezi Müdürvekili Ahmet Yılmaz, görme engellilerinde toplumun bir parçası olduğunu belirterek "Görme Engelliler Haftası kapsamında Elbistan'daki görme engelli kardeşlerimizle bir araya geldik. Gençlik Merkezi çalışanları olarak bizim amacımız bir farkındalık oluşturmak. Onların karanlık dünyalarını anlamaktır. Şüphesiz insan sağlığı her şeyden daha önemlidir. Allah'ın bize lütfettiği bu sağlıklı bedeni ileride kaybetmeyeceğimizin garantisi yok. Bir gün engelli olabiliriz. Engellilerin büyük bir kısmı hayatının ileri bir kısmında sağlığını kaybedenlerden oluşuyor. Onlar aslında karanlık dünyanın insanları değil, yüreklerinde kocaman bir aydınlık var. Bize düşen onların bu aydınlık dünyasını görmektir" dedi.

Etkinlikte yer alan Elbistan Görmeyenler Kültür ve Birleştirme Derneği Başkanı Kenan Sağır ise görme engellilerin toplum tarafından acınarak bakan bireyler olmak istemediğini aktardı. Sağır, bu programın engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için anlamlı bir program olduğunu belirterek şunları söyledi: "Etkinliği organize eden Gençlik Merkezi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Engelliler toplum tarafından acınarak bakılan bireyler olmak değil, kendilerine üretim olanağı sunulan bireyler olmak istiyor. İnşallah Elbistan Gençlik Merkezi'de engellilere yönelik kurslar düzenler ve bizlerde bu kurslardan istifade ederiz."

Görme engelli vatandaşlarla birlikte yemek yiyebilmek için gençlik merkezi çalışanları gözlerini siyah bantla bağladı ve bu halde yemek yedi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gözlerini Bağlayıp Görme Engellilerle Yemek Yediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement