Gözneli Emine Sakar'ın Başarı Öyküsü - Son Dakika
Güncel

Gözneli Emine Sakar'ın Başarı Öyküsü

Gözneli Emine Sakar\'ın Başarı Öyküsü

Mersin'in eskiden belde olan Gözne Mahallesi'nde yaşayan 69 yaşındaki Emine Sakar, ilkokulda bırakmak zorunda kaldığı eğitimine yıllar sonra devam ederek çocukluk hayali olan üniversiteyi bitirdi.

05.10.2015 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in eskiden belde olan Gözne Mahallesi'nde yaşayan 69 yaşındaki Emine Sakar, ilkokulda bırakmak zorunda kaldığı eğitimine yıllar sonra devam ederek çocukluk hayali olan üniversiteyi bitirdi. 2 kez kanseri yenerek eğitimine devam eden ve bir başarı öyküsünün kahramanı olan Sakar, siyasete atılıp Belediye Meclis üyeliği ve Başkanvekilliği de yaptı.

İlkokulu bitirdikten birkaç yıl sonra evlenip 3 çocuk sahibi olan Emine Sakar, ortaokul ve liseyi dışarıdan okuyarak mezun oldu. Üniversite sınavına girerek Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü'nü kazanan Sakar, yıllar sonra Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı'nı da 69 yaşında bitirerek mezun oldu. 1999 yılında rahim kanseri ve 2008 yılında da cilt kanserini yenen Sakar, ikinci üniversitesini okumak için kolları sıvadı. Büyükşehir Yasası ile şimdi kapanan Gözne Belediyesi'nde 1999- 2004'de CHP'den meclis üyeliği ve Başkanvekili yapan Emine Sakar, şimdi de Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü'ne kayıt yaptırdı. Sakar, okulunu bitirdikten sonra dikey geçiş ile sosyolog olmayı hedefliyor.

44'ünde ortaokulu ve 48'inde liseyi, 69 yaşında da üniversite mezunu olan Sakar, "Çocukluğumdan itibaren okuma azmim vardı içimde ama tabi köyde büyüdüğüm için sadece ilkokulu okuma imkanım oldu. Her bulduğum şeyi okuyordum kitap, gazete, dergi. İlkokulu bitirdikten sonra 17-18 yaşında evlenerek 3 çocuk sahibi oldum. Çocuklar büyüdükten sonra baktım ki okuma azmi içimde duruyor, ortaokul birden kayıt olup okumaya başladım. Daha sonra liseyi yüksek diploma notuyla bitirdim. Girdiğim üniversite sınavından da iyi puan aldım. Benim hayatımda yenilgilere yer yok" dedi.

Çocukları ve eşi olduğu için örgün eğitim yerine açık öğretimi seçtiğini belirten Sakar, şöyle konuşutu:

"Psikolojiyi seviyordum dolayısıyla halkla ilişkileri tercih ettim. Davranış bilimleri, psikoloji, hukuk okuyup halklar ilişkileri bitirdim. Halkla ilişkileri bitirdim amacıma ulaştım. Ama, amacım diploma almak değil, öğrenmek. Ben de sınırsız öğrenme isteği ve azmi var. Şimdi tekrar sosyoloji okumak istiyorum, idealim sosyolog olmak. Sosyal hizmetler bölümüne kaydoldum. Üçüncü sınıftan kısmet olursa dikey geçişle sosyolojiye geçeceğim. Geçmişte siyaset yaptığım dönemde bütçe ve imar komisyonunda görev aldım, başkan vekilliği yaptım. Hiçbir şekilde okumaktan vazgeçmedim. İmkanım olsaydı, idealist bir öğretmen olmak isterdim. İyi bir imkanım olsaydı, Güler Sabancı gibi şirketler yönetmek isterdim. Benim idolümdür Güler Sabancı. Ben 3 çocuk büyüttükten sonra hayalimi gerçekleştirdim. Kimse ideallerini ertelemesin, 'Yapamam' demesin." - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gözneli Emine Sakar'ın Başarı Öyküsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement