Göztepe Yabancı Değirmeni - Son Dakika
Güncel

Göztepe Yabancı Değirmeni

Göztepe Yabancı Değirmeni

Ptt 1'inci Ligi'nde yeni sezona yine şampiyonluk parolasıyla hazırlanan Göztepe, son 5 sezonda adeta yabancı değirmenine döndü.

19.06.2016 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ptt 1'inci Ligi'nde yeni sezona yine şampiyonluk parolasıyla hazırlanan Göztepe, son 5 sezonda adeta yabancı değirmenine döndü.

Sarı kırmızılı kulüpte 2011 yılından bu yana milyonlarca Euro ödenerek transfer edilen 13 yabancı futbolcunun büyük bölümü, bir sezonda gözden çıkarıldı. Göztepe'de yabancı değirmeni 2011-12 sezonunda öğütmeye başladı. O dönem adını PTT 1'inci Ligi'he yazdıran İzmir ekibi, sezon başında Güney Afrikalı golcü Bradley ile Ganalı forvet Bismark Idan'ı kadroya dahil etti. Devre arasında da Liberyalı orta saha Theo Weeks'i alan Göztepe, lig bitiminde Bradley ve Idan'ı gönderdi.

Sarı kırmızılılar 1'inci. Lig'den düştüğü bir sonraki sezon yabancılarından yine beklediği katkıyı göremedi. O sezon kadrosunda Fransız santrfor Bedi Buval, Brezilyalı sol bek Rodrigues, Portekizli oyun kurucu Pestana, Kamerunlu golcü Herve Tum ile Weeks'e yer veren sarı-kırmızılı ekip 2'nci Lig'e düştüğü için lig bitiminde statü gereği tüm oyuncularla yolları ayrdı.

2012-13 ve 2014-15 sezonunu 2'nci Lig'de geçirdikten sonra şampiyon olarak yeniden PTT 1'inci Lig'e dönen Göztepe'de geride bıraktığımız sezon da gelenek bozulmadı. Kadrosunda yer verdiği 7 yabancının Gosso dışında hiçbirinden verim alamayan sarı kırmızılılar, bu oyuncuların 6'sını gönderme kararı aldı. Yaklaşık 30 milyon TL harcamayla oluşturulan kadroda kiralık olarak görev yapan Cleyton ve Diarra'nın yanı sıra Fransız futbolcu Robert Maah ile yollar resmen ayrıldı.

Teknik direktör Okan Buruk, elde kalan Björn Vleminckx, Leroy George ve Nahir Besara'yı da kadroda düşünmediğini ve bu oyuncuların satış listesine konduğunu açıkladı. 2016-2017'de hedefini Süper Lig olarak belirleyen Göztepe, şimdiden 2 yabancıya imza attırdı. Elazığspor'dan gelen Togolu orta saha Prince Segbefia ile Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Anorthosis'ten alınan Fransız stoper Leo Schwechlen'in önümüzdeki sezon nasıl bir performans ortaya koyacağı şimdiden merak konusu oldu.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Göztepe Yabancı Değirmeni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement