Gözü Dönmüş Örgüt, Camileri Yıktı, Kur'an'ı Kurşunladı - Son Dakika
Güncel

Gözü Dönmüş Örgüt, Camileri Yıktı, Kur'an'ı Kurşunladı

Bölücü örgüt PKK'nın Güneydoğu'da camileri nasıl kullanılmaz hale getirdiği, kutsal kitabımız Kur'an'a bile nasıl saldırı yaptığı Diyanet TV ekibi tarafından görüntülendi.

28.04.2016 19:05  Güncelleme: 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğu'da son dönemde artan terör olayları, terör örgütü tarafından kurulan barikatlar ve yeniden başlayan çatışmalar. "Milli Birlik ve Kardeşlik" projesi sayesinde Güneydoğu halkı yaklaşık 2 yıl rahat bir nefes aldı. Bölge kalkınma, yatırımlar gibi konuların konuşulmaya başlandığı bir anda tekrar ateş çemberine döndü. Çatışmalar ilk kez bu yoğunlukta şehir merkezlerinde yaşanıyor, yüzbinlerce insan evini terk etmek zorunda kaldı, şehirler çatışmaların izlerini taşıyor.

YÜZE YAKIN CAMİ VE KUR'AN KURSU ZARAR GÖRDÜ

Bu süreçte çatışmalar bölgedeki tarihi eserleri ve ibadethaneleri de tahrip ediyor. Öyle ki Diyanet işleri Başkanlığı tespitlerine göre yüze yakın cami ve Kur'an kursu ciddi zarar gördü. Sadece Cizre'de 13 cami tamamen yıkılmış durumda.

DİYANET TV ÇATIŞMA BÖLGESİNDE

Diyanet TV ekibi, bölücü terör örgütü PKK mensuplarının yoğun olarak saldırılarına maruz kalan Şırnak'ın İdil, Silopi ve Cizre ilçeleri ile Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçelerine girdi. Tahrip edilen ve çoğu kullanılamaz hale gelen hatta tamamen yıkılan camileri görüntüledi.

ÖRGÜTÜN CAMİLERİ NASIL KULLANDIĞI GÖRÜNTÜLENDİ

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan ve yaklaşık 500 yıllık olan tarihi kurşunlu camii, Şırnak'ın Cizre ilçesinde bulunan HZ.Ali camii en çok zarar görenler arasında. Öyle ki HZ.Ali Camii tamamen yıkılmış durumda. Bölücü örgüt mensuplarının camileri nasıl mevzi olarak kullandığı, bazı camilerin içinde el yapımı patlayıcılarla tuzaklar kurduğu kameralara yansıdı.

KUR'AN'A KURŞUN İSABET ETTİ

Silopi'de bulunan İhlas Camii'de terör örgütü üyesi keskin nişancıya ait mevzi, kurşunların hedefi olan kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim yaşananları ortaya koyar nitelikte.

YAŞANANLARIN BELGESELİ YAPILDI

28.04.2016 Perşembe günü saat 20.45'te Diyanet TV ekranlarında yayınlanması planlanan "Sineye Kurşun" isimli belgeselde, hiçbir kutsal tanımayan bölücü örgütün acımasızca yakıp yıktığı, tahrip ettiği camiler görüntülendi. "Sineye Kurşun" isimli belgesel programın yanı sıra, Diyanet TV ekibi gittiği bölgelerde çekip yaptığı camilerin fotoğraflarını da çekti. Söz konusu fotoğraflar, Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Hamdi Akseki Camii Sergi Salonu'nda bir fotoğraf sergisi ile medya ve halkımıza sunulacak.

Gözü Dönmüş Örgüt, Camileri Yıktı, Kur\'an\'ı Kurşunladı

Son Dakika Güncel Gözü Dönmüş Örgüt, Camileri Yıktı, Kur'an'ı Kurşunladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Batmanlı: ben kürdüm Devlet yanlısıyım HDP karşıtıyım PKK ve HDPd en nefret ediyorum ALLAH onları kahir etsin yer yüzünden silsin devlet şimdiye kadar niye bir yeri yıkmazdı ben Batmanlıyım niye devlet evimi yıkmıyor PKK yaptı Cizre yüksekova diyorbakır Silopi Şırnak Silvan idil N ubeybin yandaşlarıdır yardım ve yataklık yaptılar karşılığını aldılar beter olun itler kurban olun benim Askerim polisime sılho sonun yakın ALLAH seni kahretsin senin geberdini görsem düyün bayram yaparım 0 0 Yanıtla

Advertisement