Grafikli - "Halep Kuşatmasını Kırma" Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Grafikli - "Halep Kuşatmasını Kırma" Operasyonu

Suriyeli muhalifler, Halep'te bir aydır Beşşar Esed rejiminin kuşatması altındaki bölgelere ulaşmak için kentin güneybatısından, hafta başında başlattıkları operasyonda ciddi ilerleme kaydetti.

05.08.2016 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriyeli muhalifler, Halep'te bir aydır Beşşar Esed rejiminin kuşatması altındaki bölgelere ulaşmak için kentin güneybatısından, hafta başında başlattıkları operasyonda ciddi ilerleme kaydetti.

AA muhabirinin, muhalif kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Fetih Ordusu'nun yanı sıra Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarının da katıldığı Halep'in güneybatısından merkeze dönük kuşatmayı kırma operasyonunda, rejime ait çok sayıda mevzi ele geçirildi.

Kentin güneyinde 20 kilometrelik alanı kapsayan operasyonda, bir aydır rejimin kuşatması altında kalan Halep'in muhaliflerin kontrolündeki semtlerine bir buçuk kilometre kadar yaklaşıldı.

Muhalifler, topçu okulu surlarına dayandı

Yaklaşık 9 bin silahlı muhalifin katıldığı operasyonun ilk gününde, Halep'te Şii milislerin en büyük karargahlarından Hikmet Okulu ve çevresindeki bazı tepeleri, sonraki günlerde Cemiyet Tepesi, Amiriye Köyü, 1070 konutları, Ramuse kavşağı?nı ele geçiren muhalifler, rejimin topçu okulu surlarına dayandı.

Rus uçaklarının muhalifleri durdurmak için rejime destek verdiği ve çatışma bölgelerine şiddetli saldırılar düzenlediği operasyonda, muhalifler çok sayıda rejim askerini öldürdü ve orduya ait tankı imha etti.

Topçu okulunun alınmasının Halep kuşatmasının kırılmasında anahtar rol oynayacağını belirten kaynaklar, muhaliflerin dünden beri okulu yoğun bombardıman altına aldıklarını ifade etti.

Kaynaklar, muhaliflerin ayrıca Halep'in batı girişinde bulunan ve şehir merkezinde rejimin kontrolündeki bölgelerin kapısı sayılan Askeri Akademi'yi yoğun bombardımana tuttuklarını aktardı.

Rejim güçleri geçen ay, kentin kuzeyindeki muhaliflerin tek çıkış noktası olan Kastillo yolunun kontrolünü sağlamış, bunun üzerine muhalif bölgeler kuşatma altına girmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Grafikli - 'Halep Kuşatmasını Kırma' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement