25 Günde 16 Şehit Verdik! İşte Gün Gün PKK'nın Hain Saldırıları - Son Dakika
Güncel

25 Günde 16 Şehit Verdik! İşte Gün Gün PKK'nın Hain Saldırıları

PKK saldırılarıyla 25 günde 16 güvenlik görevlisi şehit oldu, 4 vatandaş hayatını kaybetti, 43 kişi yaralandı. İşte temmuz ayında PKK'nın hain saldırılarının kronolojisi.

01.08.2015 15:04  Güncelleme: 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silah bırakıp sınır dışına çekilmek yerine eylemleriyle "Çözüm Süreci"ni sabote eden bölücü terör örgütü PKK, KCK'nın geçen ay "Barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından hain saldırılarına hız verdi.

ÇÖZÜM SÜRECİ'YLE GELEN BÜYÜK DEĞİŞİM

Terör olayları nedeniyle yıllarca her alanda geri kalan ve kalkınamayan Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, Çözüm Süreci'nde devletin yaptığı reformlar, yatırımlar ve teşviklerle eğitim, ekonomi, sağlık, turizm, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere her alanda büyük değişim ve gelişim yaşandı.

PKK, HUZURU KAÇIRDI

Atılan olumlu adımlara rağmen bu süreci yeniden yapılanma ve daha fazla eleman kazanma açısından fırsat gören terör örgütü PKK, silah bırakıp sınır dışına çekilmek yerine Çözüm Süreci'ni sabote eden ve halkın huzurunu kaçıran eylemler gerçekleştirdi.

HAİN SALDIRILAR ARTTI

Bölücü terör örgütü, KCK'dan temmuzda yapılan "Barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağı" yönündeki açıklamanın ardından hain saldırılarını artırdı.

25 GÜNDE 16 ŞEHİT, 43 YARALI

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, son 25 gündeki (7-31 Temmuz) terör saldırılarında, aralarında Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın da bulunduğu 16 güvenlik görevlisi şehit oldu, 4 vatandaş hayatını kaybetti, 43 kişi yaralandı.

10 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Bu dönemde teröristlerce 100'den fazla araç ateşe verilirken, çatışmalarda 10 terörist öldürüldü, 2 terörist yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından terör örgütü PKK'ya yönelik yurtdışı ve yurtiçinde belirlenen hedeflere hava operasyonları düzenlendi. Operasyonların başladığı günden bu yana 260'ın üzerinde terörist etkisiz hale getirildi, 380-400 teröristin yaralandığı tespit edildi.

GÜN GÜN PKK'NIN SALDIRILARI

7 Temmuz
Siirt- Eruh kara yolunda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uygulama noktasına gelmeyip geri döndüğü için takibe alınan aracın arka koltuğundaki teröristin açtığı ateşle yaralanan polis memuru Bünyamin Torğut, şehit oldu.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcı, askeri aracın baraj inşaatından dönüşü sırasında patlatıldı. Patlama nedeniyle zırhlı aracın sol ön lastiği ile aynasında hasar oluştu.

8 Temmuz
Siirt- Kurtalan kara yolu yakınlarındaki Küçük Sanayi Sitesi yolunda faaliyet gösteren hazır beton şantiyesine giren yüzü maskeli kişiler, 4 beton mikseri ve bir kamyonu üzerlerine benzin dökerek ateşe verdi.

Bölücü terör örgütü mensuplarınca Diyarbakır Silvan'da, İl Jandarma Komutanlığı'na ait üç zırhlı araç intikal halindeyken, el yapımı patlayıcı infilak ettirildi, bir zırhlı araçta hasar oluştu.

11 Temmuz
PKK mensubu teröristler, Doğubayazıt- Iğdır ve Doğubayazıt- İran kara yolunda 3 TIR'ı durdurdu. Sürücüleri araçlardan indiren teröristler, daha sonra benzin dökerek 3 TIR'ı ateşe verdi.

Terör örgütü PKK üyeleri, Ardahan'ın Göle ilçesinde su kesintisi nedeniyle İnceçayır mevkiine giden belediye personelini bir süre alıkoydu. Belediyeye ait kamyonete de el koyan teröristlere yönelik operasyon başlatıldı.

Siirt'in Pervari ilçesindeki yol yapım şantiyesinde kullanılan 4 iş makinesi, terör örgütü PKK mensuplarınca kundaklandı.

12 Temmuz
Ardahan'ın Göle ilçesindeki su kesintisini gidermek isteyen belediye personelini alıkoyan teröristlerin, olay yerinde inceleme yapan güvenlik güçlerine açtığı ateş sonucu Kamber Morkoç hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı.

13 Temmuz
Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü yandaşlarınca düzenlenen izinsiz gösteride açılan ateş sonucu bir polis yaralandı.

14 Temmuz
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yol kesen bir grup terörist, beton mikserini ateşe verdi.

15 Temmuz
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, bölücü terör örgütü mensupları, Silvan Barajı şantiye sahasında çalışan işçilerin güvenli şekilde seyahati için görevlendirilen güvenlik güçlerinin bulunduğu araçların geçişi sırasında el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenledi. Can kaybının yaşanmadığı saldırıda bir araçta hasar oluştu.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Topçatan köyü yol ayırımında devriye görevi yapan güvenlik güçlerine, terör örgütü PKK üyelerince uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. Can kaybı yaşanmayan saldırıda, olay yerinden geçen üç TIR'da, mermilerin isabet etmesi sonucu hasar oluştu.

16 Temmuz
Iğdır-Aralık kara yolunun Karakoyunlu çıkışında bir grup terörist, özel şirkete ait TIR'ı yaktı, bir vatandaşa ait aracı gasbetti.

17 Temmuz
Bölücü terör örgütü mensubu silahlı bir grup tarafından Van'ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi arasındaki kara yolunun 25'inci kilometresinde bir vatandaşa ait çekici yakıldı.

Iğdır-Doğubayazıt kara yolunda 30 aracı durdurup kontak anahtarlarını alan, yolu trafiğe kapatan ve bir TIR'ı yakan teröristler, olaya müdahale eden jandarma unsurlarına uzun namlulu silahlarla ateş açtı, anında karşılık verilen teröristler bölgeden kaçtı.

19 Temmuz
Terör örgütü PKK üyeleri, Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Koçyayla Mahallesi'ndeki elektrik arızasını gidermek üzere bölgede bulunan elektrik teknisyenlerini tehdit ederek, araçlarını gasbetti.

Aralarında silahlı 8 teröristin de bulunduğu yüzleri maskeli 30-40 kişilik grup, Ağrı'nın Patnos ilçesine bağlı Değirmendüzü köyünde, Patnos- Erciş kara yolunu keserek bir kamyonu durdurdu. Şoförü darbettikten sonra, lastiklerine ateş ettikleri aracı yakan teröristler kaçtı.

Doğubayazıt-Çaldıran kara yolu, teröristlerce 4 TIR'ın durdurulmasının ardından ulaşıma kapatıldı. Jandarma unsurlarının olay yerine gelmesi üzerine teröristler kaçtı ve yol yeniden açıldı.

Van'ın Erciş ilçesine bağlı Yeşilova Mahallesi'nde bölücü terör örgütü yandaşı yüzleri maskeli 30-40 kişilik grup tarafından bir çekici durduruldu. Grup, propaganda yaptıktan sonra çekiciyi yaktı.

Hatay'ın Payas ilçesi kırsalında teröristler, tehdit ettikleri 4 vatandaşa erzak aldırdı.

İki terörist tarafından 16 Temmuz'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde kaçırılan geçici köy korucusu serbest bırakıldı.

20 Temmuz
- Adıyaman'da güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada Jandarma Uzman Onbaşı Müsellim Ünal (23) şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Bölücü terör örgütü mensupları, Adıyaman merkezde operasyon icra eden İl Jandarma Komutanlığı unsurlarına uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda herhangi bir zayiat gerçekleşmedi.

21 Temmuz
- Iğdır'da, bölücü terör örgütü mensubu grup, Kavaktepe Mahallesi Pamukgeçidi mevkiinde, bir çekiciye uzun namlulu silahlarla ateş ederek, Ağrı-Doğubayazıt kara yolunu trafiğe kapattı. Teröristler, olaya müdahale eden jandarma unsurlarına, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundu. Ateşle karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesildi. Saldırıda, bir araçta hasar oluştu.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde iki kışlaya yüzleri maskeli grup tarafından el yapımı patlayıcı atıldı. Uzun namlulu silahlarla ateş açan gruba, anında ateşle karşılık verildi. Saldırılarda, iki nizamiyede de hasar oluştu.

Yüzleri maskeli 8-10 kişilik grup tarafından Şırnak'ta, özel aracı durdurulan uzman çavuş darbedildi, askeri personelin aracı yakıldı.

Bölücü terör örgütü mensubu grup, Erzurum Karayazı ilçesinde bir firmaya ait iş makinesi ve kamyonu benzin dökerek yaktı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, molotofkokteyli atılmak suretiyle bir çekici ve dorsesinde yüklü bulunan üç traktör yakıldı, bir uzman çavuşa ait otomobil kullanılamaz hale getirildi.

22 Temmuz
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde görevli polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar, evlerinde terör örgütü PKK mensuplarınca şehit edildi.

Tunceli'nin Hozat ilçesine bağlı Yenibaş Jandarma Karakol Komutanlığı'na bir grup terör örgütü mensubunca taciz ateşi açıldı. Saldırıda herhangi bir zayiat oluşmadı.

Kars'ın Kağızman ilçesinde yol kesen teröristler, aralarında meyve ve sebze yüklü tırların da bulunduğu 11 aracı ateşe verdi.

Şırnak'ın Silopi ilçesi Görümlü beldesinde, 3 terörist, Silopi Termik Santrali tarafından işletilen kömür ocağında 2 işçiyi alıkoyarak bir iş makinesini uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcıyla tahrip etti. Alıkonulan işçiler, bir süre sonra serbest bırakıldı.

Bitlis'in Hizan ilçesinde Suruç'taki terör saldırısını bahane eden yüzü maskeli göstericiler, PTT binasının camlarını kırıp bir aracı ateşe verdi.

Diyarbakır-Hani kara yolu Soylu köyü yol ayrımında silahlı teröristlerce kesildi ve yaklaşık 60 araç durduruldu. Bu araçların kontak anahtarları alındı ve iki otomobil yakıldı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, elektrik arızasını gidermek üzere bölgede bulunan 2 elektrik dağıtım şirketi görevlisi tehdit edildi. Şirkete ait araç ve personelin üzerindeki iki cep telefonu gasbedildi.

Teröristler tarafından, Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Dişlinar köyü bölgesinde hidroelektrik santrali (HES) inşaatında bir kamyon, iki mikser ve bir iş makinesi yakıldı.

23 Temmuz
Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde teröristlerce iki trafik polisine yönelik saldırıda polis memuru Tansu Aydın şehit oldu, bir polis yaralandı.

Çaldıran-Doğubayazıt karayolunun 15'inci kilometresinde silahlı 3 terörist, durdurdukları 3 TIR'ı ateşe verdi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısını bahane ederek Mersin'in Tarsus ilçesinde izinsiz gösteri düzenleyen grubun açtığı ateş sonucu, aralarında 5 polisin ve eski Hür Dava Partisi (Hüda Par) Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Ali Kutan'ın da bulunduğu 11 kişi yaralandı.

24 Temmuz
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen terör örgütü PKK üyeleri, Mardin'den ailesiyle Muş'a giden polisi memuru Vedat Kaya'yı kaçırdı.

Tekman ilçesinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile elektrik dağıtım şirketine ait iki pikaba, bölgede yol kesen teröristlerce el konuldu.

İkitelli'deki Star gazetesinin bahçesinde sol terör örgütü adına hazırlanmış pankarta sarılı halde bulunan parça tesirli ve zaman ayarlı bomba, uzman ekiplerce etkisiz hale getirildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü önünde uygulama yapan polis ekibine yönelik teröristlerce düzenlenen saldırıda 2 polis yaralandı.

25 Temmuz
Bölücü terör örgütü mensupları, Şırnak'ın Silopi ilçesi Silopi Elektrik Üretim AŞ'ye ait 7 aracı yaktı.

Diyarbakır- Bingöl kara yolu Kocaköy Tepecik Mahallesi'nde yol kesen teröristler, durdurdukları 2 araçtan birini yaktı, diğerini de gasbetti.

Erzurum'un Tekman ilçesinde, doğum yapacak hastayı Tekman Devlet Hastanesine götürmek için yola çıkan 112'ye ait ambulansı durduran teröristler, hasta ve yakınlarını indirdikten sonra, iki sağlık personelini ambulansla kaçırdı. Ambulans ve kaçırılan sağlık personeli, 04.00'te Varto- Hınıs kara yolunda serbest bırakıldı.

Diyarbakır'ın Hani İlçesi Serenköy Mahallesi'nde Lice-Hani kara yolunu kesen bir grup terörist, 2 aracı yaktı.

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki termik santralin kömür üretim sahasında çalışan 15 işçi, terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldı. 5 iş makinesini ateşe veren teröristler, alıkoydukları işçileri bir süre sonra serbest bıraktı.

26 Temmuz
İstanbul Gazi Mahallesi'nde gözaltı işlemi için girdiği binadan ateş açılması sonucu yaralanan polis memuru Muhammet Fatih Sivri şehit oldu.

Teröristler, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki 2 yüksek gerilim hattı direğine el yapımı patlayıcılarla hasar verdi.

Yüzleri maskeli ve silahlı bir grup terörist, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Yaprakköy Mahallesi'nde, Lice- Kulp kara yolunu keserek durdurdukları 2 aracı yaktı.

Diyarbakır Lice'de askeri aracın geçişi esnasında teröristlerce bomba yüklü aracın patlatılması sonucu Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz ve Uzman Çavuş Mehmet Koçak şehit oldu, 4 asker yaralandı.

İzmir'in Narlıdere ilçesi İnönü Mahallesi'nde seyir halindeki 2 belediye otobüsüne yönelik saldırıda, otobüslerden biri molotofkokteyliyle yakıldı, diğerinin camları kırıldı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir grup terörist, baraj inşaatında kullanılan 4 aracı ateşe verdi.

27 Temmuz
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden geçen doğalgaz boru hattına teröristlerce saldırıda bulunuldu.

Muş'ta Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, teröristlerce eşi ve çocuğunun da bulunduğu otomobile düzenlenen silahlı saldırıda şehit oldu, eşi yaralandı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasında bulunan Tendürek Geçidi'nde yol kesen terör örgütü PKK üyeleri, durdurdukları TIR'ı ateşe verdi. Teröristler, bölgeye giden güvenlik güçlerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Van'ın Çaldıran ilçesinde "Kobra" tipi zırhlı araca düzenlenen saldırıda, bir asker yaralandı.

Mardin Nusaybin Devlet Hastanesi'nin bahçesinde park halinde bulunan 3 ambulans, açılan ateş sonucu kullanılamaz hale geldi.

Siirt'teki Çetin HES Barajı inşaatında kullanılan 5 iş makinesi, terör örgütü PKK mensuplarınca yakıldı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki Guçik Mahallesi'nden geçen Lice-Kulp kara yolunda 2 araç ateşe verildi.

Erzurum'da bölücü terör örgütü üyeleri, asfaltlama çalışması yapan 7 iş makinesi ile gasbettikleri aracı yaktı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Bölge Trafik İstasyonu'na silah ve patlayıcıyla saldırı düzenlendi, 3 polis yaralandı.

Tatvan'da izinsiz gösteri yapan terör örgütü yandaşları, polis aracına ateş etti, bir sivil aracı da yaktı.

Mersin'de izinsiz gösteri düzenleyen grupların fırlattığı aydınlatma fişeğinin isabet ettiği Bülent Ecevit Güngör, hayatını kaybetti.

28 Temmuz
- Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki adliye ve polis lojmanlarına teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Can kaybının yaşanmadığı saldırı sonucu binalarda hasar oluştu.

Tunceli-Hozat kara yolunda araçları durduran teröristler, bir arazöz ve 2 aracı yaktı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen terör örgütü PKK mensupları, ailesiyle Erzurum'dan Şanlıurfa'ya giden polis memuru Sedat Yabalak'ı kaçırdı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde göstericilerin barikatla kapattığı yolu trafiğe açmak için giden polis ekibine el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendi. Olayda bir polis ve 2 çocuk yaralandı.

- Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, yüzü maskeli teröristin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya şehit oldu.

- Terör örgütü PKK mensuplarının Kulp-Muş kara yolundaki Şenyayla Köprüsü'ne yerleştirdiği patlayıcı infilak etti. Olayda can kaybı yaşanmazken, kara yolu ulaşıma kapandı.

29 Temmuz
Bitlis-Diyarbakır ve Hizan-Tatvan karayollarını ulaşıma kapatan bir grup terörist, 2 iş makinesini ateşe verdi. Eylem sırasında, aracıyla olay yerinden uzaklaşmaya çalışan bir kişi, teröristlerin açtığı ateş sonucu yaralandı.

Doğubayazıt- Gürbulak kara yolu Karaburun köyü mevkiinde zırhlı araçla devriye görevi yapan güvenlik güçlerine, terör örgütü PKK mensuplarınca ateş edilmesi sonucu 3 asker yaralandı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki terör saldırısının ardından düzenlenen operasyonda 2 terörist öldürüldü, 2 terörist yaralandı.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde, askeri konvoyun geçişi sırasında el yapımı patlayıcının infilak ettirildiği saldırıda, can ve mal kaybı yaşanmadı.

Van'ın Çatak ilçesindeki jandarma karakollarına malzeme taşıyan minibüs, bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca ateşe verildi.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde terör örgütü PKK yandaşları durdurdukları otomobildeki kişileri indirdikten sonra aracı ateşe verdi.

Batman- Sason kara yolunda yol kenarındaki çilek kasalarının üzerine bırakılan el yapımı patlayıcı, uzaktan kumandayla patlatıldı.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde emniyet amirliği binasına roketatarlı saldırı gerçekleştirildi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri, güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Cizre ilçesinde Kerkük- Yumurtalık Petrol Boru Hattı'na saldırı düzenlendi.

- Bitlis'in Tatvan ilçesinde yol güvenliğini sağlayan iki zırhlı polis aracının geçişi sırasında, yol kenarına döşenen mayını patlatan teröristler, daha sonra taciz ateşi açtı. Olayda can kaybı yaşanmadı.

30 Temmuz
Şırnak'ta, bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırıda Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi, Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım ve Piyade Er Ömer Kandemir şehit oldu.

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarının Dağkonak Jandarma Karakolu üs bölgesine uzun namlulu silahlarla saldırması sonucu 2 asker yaralandı.

Şırnak'ın Uludere ilçesinin Kalemli Boğazı mevkiinde teröristlerce menfeze yerleştirilen mayın, güvenlik güçlerinin geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı. Olayda can kaybı yaşanmadı.

Hakkari ve Bitlis'te yol kesen terör örgütü mensupları, 5 aracı ateşe verdi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri tarafından yük treninin geçişi sırasında patlatılan bomba, raylarda hasara yol açtı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yük trenine düzenlenen terör saldırısının ardından rayların onarımını yapan görevlilere açılan ateşle bir demiryolu işçisi hayatını kaybetti, bir köy korucusu yaralandı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, Şehit Murat Akançay Polis Merkezi'ne yönelik silahlı saldırı düzenleyen teröristlerden biri öldürüldü.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, terör örgütü PKK üyelerince uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda polis memuru Mehmet Uyar şehit oldu, Osman Çaran isimli vatandaş hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı.

Ankara- Tahran seferini yapan, içinde 172 yabancı uyruklu yolcunun bulunduğu trene bırakılan mayın, Bitlis'te güvenlik güçlerince imha edildi.

31 Temmuz
Terör örgütü mensuplarınca Adana'nın Pozantı ilçesinde polis merkezine düzenlenen saldırıda polis memurları İsa İpek ve Serdar Kazar şehit oldu. Çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi.

Osmaniye'de, Karaçay Mesire Alanı'nda belediyeye ait su deposundaki görevlilere, teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda bir polis memuru ve bir belediye personeli yaralandı.

Tahran-Van seferini yapan yolcu treninin Van'ın Saray ilçesi Keçikayası Mahallesi'nden geçişi esnasında, teröristlerce demiryoluna döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu, demiryolunda ve vagonlarda hasar meydana geldi.

Ağrı'da bir eve düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada 3 terörist ölü ele geçirildi.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde teröristler, Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ ile DSİ'ye ait 3 aracı ve 3 konteyneri ateşe verdi.

Van'ın Çatak ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na düzenlenen eş zamanlı saldırının ardından çıkan çatışmada 2 terörist öldürüldü, bir vatandaş yaralandı.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Hacıbekir Kışlası'na düzenlenen saldırıda bir asker yaralandı.

Tunceli'de yol kesen teröristler, durdurdukları iki kamyonu ve bir TIR'ı yaktı.

Kars'ın Kağızman ilçesinde yol kesen bölücü terör örgütü PKK üyesi grup, 20'ye yakın aracı ateşe verdi.

25 Günde 16 Şehit Verdik! İşte Gün Gün PKK\'nın Hain Saldırıları
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 25 Günde 16 Şehit Verdik! İşte Gün Gün PKK'nın Hain Saldırıları - Son Dakika

  • Ege Üniversitesi Emel Akın MYO Öğrencilerinden Anlamlı Sergi
    12:41 Ege Üniversitesi Emel Akın MYO Öğrencilerinden Anlamlı Sergi

    Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü öğrencileri, kağıtlardan hazırladıkları ve Bornova Belediyesi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nde açtıkları anlamlı bir sergiyle sanatseverlerin karşısına çıktı. Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi büyük ilgi gördü.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Zaferi'ni Konserle Kutladı
    12:40 Aydın Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Zaferi'ni Konserle Kutladı

    Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümüne özel bir konser düzenledi. Konserde sevilen sanatçı Özgür Can Çoban, Çanakkale Zaferi'nin ruhunu yansıtan eserleri seslendirdi.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepez ve Santral Mahallesi'nde Kapalı Pazar Yeri ve Park Alanı Açılıyor
    12:39 Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepez ve Santral Mahallesi'nde Kapalı Pazar Yeri ve Park Alanı Açılıyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kepez ve Santral Mahallesi'nde gerçekleştirdiği Kentsel Dönüşüm projeleri kapsamında yapılan Kapalı Pazar Yeri ve Park Alanı'nın açılış töreni yarın saat 17.00'de yapılacak. Proje kapsamında 6 bin 500 metrekarelik Kapalı Pazar Yeri ve 27 bin 275 metrekarelik yeni bir park alanı hizmete sunulacak.

  • Dilovası'nda tabancalı saldırı: Bir kişi ağır yaralandı
    12:38 Dilovası'nda tabancalı saldırı: Bir kişi ağır yaralandı

    Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde otomobilinden indiği esnada husumetlisinin tabancalı saldırısına uğrayan bir kişi ağır yaralandı. Saldırgan olay yerinde tabancayı bırakıp kaçarken, polis saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Olay yerinde yapılan incelemelerde 6 boş mermi kovanı bulundu.

  • Niğde'de Gündüz Bakımevi Açıldı
    12:38 Niğde'de Gündüz Bakımevi Açıldı

    Niğde'nin Bor ilçesinde çalışan alt gelir grubu annelerin çocuklarını güvenle bırakabileceği Gündüz Bakımevi açıldı. Bakımevi, 3-6 yaş arasındaki çocuklara hizmet verecek ve Bor Belediyesi tarafından işletilecek.

  • Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde geyiğe çarpan minibüsteki 2 kişi yaralandı
    12:37 Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde geyiğe çarpan minibüsteki 2 kişi yaralandı

    Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, G.Ş. (33) idaresindeki 20 ZR 255 plakalı minibüs, Çevrepınar köyü mevkisinde yola çıkan geyiğe çarptı. İhbar üzerine sağlık ve jandarma ekipleri kaza yerine sevk edildi. Kazada yaralanan sürücü G.Ş. ile araçtaki N.Ş. Sandıklı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ölen geyik için Milli Parklar Müdürlüğüne gerekli bilgilendirme yapıldı.

  • Diyarbakır'da Öğrenciler İçin Ses Yarışması Düzenlendi
    12:37 Diyarbakır'da Öğrenciler İçin Ses Yarışması Düzenlendi

    Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, depremlerin öğrenciler üzerindeki etkisini azaltmak ve yetenekli çocukları keşfetmek amacıyla ses yarışması düzenledi. Yarışmanın ilçe finalleri başladı ve birinci seçilen öğrenciler il finalinde yarışacak. Yarışmada öğrenciler türküler seslendirirken öğretmenleri de sazlarıyla eşlik ediyor. Yarışmanın amacı, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmek ve depremlerin verdiği stresi atmak olarak belirtildi.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu
    12:36 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, Taşkent Caddesi'nde düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Çetinkaya, yüzlerce kişinin katıldığı iftar programında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, Karabük'e hizmet etme sözü verdi. Programa AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ve AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt da katıldı.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Okulu Öğrencileri Derece Elde Etti
    12:36 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Okulu Öğrencileri Derece Elde Etti

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ücretsiz spor okullarında eğitim gören Cimnastik Kulübü öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Cimnastik Müsabakalarında derece elde etti. Köşkler Spor Salonunda düzenlenen müsabakada, DBB sporcuları Emel Eslem Turgut birinci, Azra Neva Zengin üçüncü ve Hevin Rojvina Kurçak dördüncü oldu.


Advertisement