PKK 3 İlçeye Yeniden Yerleşti, Operasyon Kapıda! - Son Dakika
Güncel

PKK 3 İlçeye Yeniden Yerleşti, Operasyon Kapıda!

PKK'ya yönelik Şırnak merkez ile Hakkari'nin Yüksekova ve Mardin'in Nusaybin ilçelerinde 700'ü dağ kadrosundan 1350 teröristin olduğu ve bu yerlerde operasyon beklendiği belirtildi.

02.03.2016 11:11  Güncelleme: 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehir merkezlerinde yaşamı hiçe sayan saldırılarını sürdüren terör örgütü PKK mensuplarına yönelik Şırnak merkez ile Hakkari'nin Yüksekova ve Mardin'in Nusaybin ilçelerinde de operasyon yapılması bekleniyor. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, Şırnak Merkez'de 400'ü terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundan 500 dolayında, Mardin Nusaybin'de 150'si dağ kadrosundan 500 dolayında, Hakkari Yüksekova'da ise 150'si dağ kadrosundan 350 dolayında teröristin bulunduğu kaydedildi.

OPERASYONLARIN YÜZDE 98'İ TAMAMLANDI

Barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması, tuzaklanan patlayıcıların imhası amacıyla ilk olarak Muş'un Varto, Mardin'in Nusaybin, Derik ve Dargeçit ile Diyarbakır'ın Silvan ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlar tamamlandı.

Ardından 14 Aralık 2015'te Şırnak'ın Cizre ilçesinde başlatılan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti tarafından yönetilen, "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci" ve Silopi ilçesindeki "Şehit Polis Muhammet Onur" operasyonları başarıyla son buldu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit edildiği saldırının ardından Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı sonrasında başlatılan "Bayrak-12 Sur Müşterek Özel Birlik Operasyonu" ise tamamlanma aşamasına geldi. 28 Kasım'dan bu yana devam eden operasyonların yüzde 98'i tamamlandı.

İDİL'DE OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Şırnak'ın İdil ilçesinde de 18 Şubat'ta TSK ve emniyet unsurlarınca düzenlenen "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" başarıyla devam ederken, Şırnak il merkezi ile Mardin'in Nusaybin ve Hakkari'nin Yüksekova ilçelerinde de halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden teröristlere yönelik önümüzdeki günlerde operasyon yapılması bekleniyor.

OPERASYON BEKLENEN YERLEŞİMLER

AA muhabirinin, güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Şırnak merkezde teröristlerce Dicle, Yeni, Bahçelievler, Yeşilyurt, Cumhuriyet ve İsmet Paşa mahallelerinde kazılan çukurlara ve kurulan barikatlara 500 dolayında el yapımı patlayıcı tuzaklandı.

Tahrip gücü yüksek el yapımı patlayıcılar yerleştirilerek tuzaklama yapılan kent merkezindeki 6 mahallede, 400'ü terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundan 500 dolayında terörist olduğu belirtiliyor.

NUSAYBİN'DE 6 MAHALLEDE ÇUKUR KAZILDI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde de yaklaşık 6 ay önce teröristlerce Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir ilçelerinde kazılan çok sayıda çukur ve barikata patlayıcı yerleştirildi. Bunun üzerine kaymakamlıkça ilk olarak 1 Ekim 2015'te 6 gün süreyle söz konusu 4 mahallede sokağa çıkma yasağı uygulanarak operasyon yapıldı.

Teröristlerin saldırılarının sürmesi nedeniyle farklı tarihlerde 7 kez ilan edilen sokağa çıkma yasağı uygulamalarından sonra güvenlik güçlerince yapılan çalışmalarda çok sayıda çukur kapatıldı, barikat kaldırıldı.

Operasyonların ardından PKK'lı teröristler 4 mahallenin yanı sıra Suriye sınırında yer alan Kışla ve Zeynel Abidin mahallelerinde de çukur kazıp barikat kurdu.

Çukur ve barikatlara çok sayıda tahrip gücü yüksek patlayıcı yerleştiren teröristlerin ilçedeki toplam sayısının 150'si dağ kadrosundan 500 dolayında olduğu belirtiliyor.

YÜKSEKOVA'DA 7 MAHALLEDE ÇUKUR KAZILDI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Cumhuriyet, Yeni Orman, Mezarlık, Eski Kışla, Yeşildere, Dize Esentepe ve Güngör mahallelerinde teröristlerce 194 çukur kazıldı, barikat oluşturuldu.

Mahallelerdeki 140 noktaya patlayıcı yerleştirildiği ve buralarda 150'si dağ kadrosundan 350 dolayında teröristin bulunduğu kaydedildi.

50 BİNİ AŞKIN KİŞİ GÖÇ ETTİ

Halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, teröristlerin yakalanması, tuzaklanan patlayıcıların imhası, çukurların ve barikatların kaldırılması amacıyla yakın zamanda sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi beklenen Şırnak merkez ile Yüksekova ve Nusaybin'de, vatandaşlar terör saldırılarından büyük tedirginlik duyuyor.

Bu nedenle evlerini terk etmek zorunda kalan aileler, farklı il ve ilçelerdeki yakınlarının yanına ya da kiraladığı evlere yerleşiyor.

Şırnak merkez ile Nusaybin ve Yüksekova'daki terör yapılanmasından endişe duyarak yaşadıkları yerleri terk edenlerin sayısının 50 bini aştığı ifade ediliyor.

PKK 3 İlçeye Yeniden Yerleşti, Operasyon Kapıda!
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel PKK 3 İlçeye Yeniden Yerleşti, Operasyon Kapıda! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (70)

  • Doğunun parisi: Bende kürdüm ama bu vatana hainlik etmeyi hiç düşünmedim devletimiz yinede nazik davranıyor bu kürtlere baska ülkelerede olsa hanlik ve bölücülük yapanları ipte sallandırırla mesela iran bu pkkayı meydanlarda idam ediyor bizim ülkemizde de böyle olmalı 113 96 Yanıtla
  • Said 47: Kürdüm pkk nefret ediyorum subaylık sınavına girdim olursa bekle beni terörist pkk akıllı olun devlet kurmak için size bu memleketi böldürmeyecegim 46 85 Yanıtla
  • Burhaneddin: Keşke kürt doğmasaydım adımız hep pkk le birlikte anılır oldu Allah pkk yı kahretsin ben artık kürt olmak istemiyorum Türküm bundan sonra Türk vatanımda Türkiye . 33 92 Yanıtla
  • mardi merkez: sağlam olan kişileri ilçeden çıkarın sonra askerleri polisleri memurları güvenli bi yere alın sonrada ilçeyi olduğuğu gibi havadan zehir atın zehirlensinler tek çözüm 51 72 Yanıtla
  • Sorunluadam: Bu nedir allah aşkına barikatla bombayla ugrasmayin dümdüz edin o mahalleleri sivil mivil terketti orayı dibini kaziyin askerimizi surmeyin oraya 56 62 Yanıtla
  • serdar talak: ben satin aldigim eve bile iki ayda yerlestim adamlar 3 gunde geri geliyolar 68 0 Yanıtla
  • aziz: Zafer PKKnin olacak türk devleti kayip etmeye mahkumdur ne yapsada başaramiyacak 27 36 Yanıtla urfalı mahmut: he he BELLİ oluyo zaten sen öyle AVUT bakalım kendini SONUCU görürüz yakında 1 5 Bizanslılar sizin sahibinizdi Sılhoooo: Yav ne kullandın Allah aşkına? Kafa yapmış sende... 1 1
  • VANLI KÃ?RT: MADDEMKI BILIYORUZ BUNLARI NE BEKLIYORUZ.... SIKKIN KAFALARINA GITSIN 35 27 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement