Greenpeace'den Zeytinlikleri Kesilen Yırcalılara Destek (2) - Son Dakika
Güncel

Greenpeace'den Zeytinlikleri Kesilen Yırcalılara Destek (2)

Greenpeace\'den Zeytinlikleri Kesilen Yırcalılara Destek (2)

Çevre KOMİSYONU ÜYELERİ DE BÖLGEDE Manisa'nın Soma İlçesi'ne yapılacak üçüncü termik santral için Kolin Şirketler Grubu'nun, acele kamulaştırma sürecinde olan zeytinliklerde gece yarısı ağaç kesim çalışmaları ardından bölgede araziye kamp kurup beklemeye başlayan Yırca Mahallesi sakinlerine Greenpeace üyelerinden sonra bir destek de Manisa Barosu Çevre Komisyonu üyelerinden geldi.

20.09.2014 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre KOMİSYONU ÜYELERİ DE BÖLGEDE

Manisa'nın Soma İlçesi'ne yapılacak üçüncü termik santral için Kolin Şirketler Grubu'nun, acele kamulaştırma sürecinde olan zeytinliklerde gece yarısı ağaç kesim çalışmaları ardından bölgede araziye kamp kurup beklemeye başlayan Yırca Mahallesi sakinlerine Greenpeace üyelerinden sonra bir destek de Manisa Barosu Çevre Komisyonu üyelerinden geldi. Manisa Barosu Çevre Komisyonu Başkanı Menderes Hırçıner, baro avukatları Serhan Çelik ve Hasan Namak ile bölgeye geldi. Yırcalıları dinleyen çevre komisyonu üyeleri, desteklerini dile getirdi.Manisa Barosu Çevre Komisyonu Başkanı Menderes Hırçıner, şöyle dedi:

DESTEK MESAJI

"Çevre komisyonu olarak acele kamulaştırmaya karşıyız. Bu tür santraller yapılacaksa tarım alanları dışına yapılmalı. Gece yarısı yapılan kesime mahalle sakinlerinin engel olması onların doğal hakkı. Biz de arkadaşlarımızla beraber buraya mahalle sakinlerinin isteklerini dinlemeye geldik. Bu konuda vatandaşlarımızın açtığı davalar sürüyor. Biran önce davaların sonuçlanmasını bekliyoruz. Bu konuda biz de Manisa barosu ve çevre komisyonu olarak sizlerin yanındayız." - Nun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Greenpeace'den Zeytinlikleri Kesilen Yırcalılara Destek (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement