Greenpeace'den Zeytinlikleri Kesilen Yırcalılara Destek (3) - Son Dakika
Güncel

Greenpeace'den Zeytinlikleri Kesilen Yırcalılara Destek (3)

Greenpeace\'den Zeytinlikleri Kesilen Yırcalılara Destek (3)

"burada KÖY HALKI DİRENİYOR" Manisa'nın Soma İlçesi'ne yapılacak üçüncü termik santral için acele kamulaştırma sürecinde olan zeytinliklerde gece yarısı ağaç kesim çalışmalarının ardından bölgede araziye kamp kurup beklemeye başlayan Yırca Mahallesi sakinlerine, Greenpeace üyeleri ve Manisa Barosu Çevre Komisyonu üyelerinden sonra, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız'dan da destek geldi.

20.09.2014 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"burada KÖY HALKI DİRENİYOR"

Manisa'nın Soma İlçesi'ne yapılacak üçüncü termik santral için acele kamulaştırma sürecinde olan zeytinliklerde gece yarısı ağaç kesim çalışmalarının ardından bölgede araziye kamp kurup beklemeye başlayan Yırca Mahallesi sakinlerine, Greenpeace üyeleri ve Manisa Barosu Çevre Komisyonu üyelerinden sonra, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız'dan da destek geldi.

Yırcalılarla görüşen Yıldız, ardından açıklama yaptı. Danıştay'a açılan davayı hatırlatan Yıldız, "Burada zeytin alanını koruma yasası çıktıktan sonra buraya müdahale edilmek istendiğinde, acele kamulaştırma kararı alındığında; burada diğer aktivist üyelerin büyük katkılarıyla beraber köy halkı Danıştay'a dava açtı. Danıştay'dan bu kararı durdurmasını ve yeniden incelemesini istedi. Ama Danıştay daha kararını vermemişken, burada bizde onların da hukuki süreci eşit bir şekilde beklemesi gerekirken, bir firma tüm hukukun üstünde herkesin üstünde hukuku da çiğneyerek burayı tel örgülerle çeviriyor ve buraya müdahale ediyor. Üç kepçe girdi. Üç kepçe 13 tane zeytin ağacını burada yıktı. Türkiye'yi Yırca üzerinden örneklemek gerekirse, çok büyük bir tehlike beklemektedir. Köylünün elindeki evladı olan, köylünün elindeki üretim aracı olan bu zeytin ağaçları talan edilmiştir" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN DESTEK SÖZÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonla görüştüğünü söyleyen Yırca Mahalle Muhtarı Mustafa Akın, "Acele kamulaştırma iptali ve yürütmenin durdurulması ile ilgili 1 Eylül'de Danıştay'a dava açıldı. Biz en azından mahkeme kararını verene kadar arazilerimizi teslim etmeme niyetindeyiz. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mücadelenizi biliyorum. Sizin direnmeniz daha önemli. Mücadelenizin yanınızdayız' dedi. - Sakinlerine

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Greenpeace'den Zeytinlikleri Kesilen Yırcalılara Destek (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement