Grevde Olan 55 İşçi İşten Çıkarıldı - Son Dakika
Yerel

Grevde Olan 55 İşçi İşten Çıkarıldı

Grevde Olan 55 İşçi İşten Çıkarıldı

15 Haziran’da 118 işçiyle greve çıkan ve 101 işçi ile greve devam eden Türkiye Maden İşçileri Kırka ve Havalisi Şubesi’ne üye olan Mihalıççık Kavak Krom İşletmesi’nde çalışan işçilerden 59’u işveren tarafından işten çıkarıldı.

03.02.2015 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Haziran'da 118 işçiyle greve çıkan ve 101 işçi ile greve devam eden Türkiye Maden İşçileri Kırka ve Havalisi Şubesi'ne üye olan Mihalıççık Kavak Krom İşletmesi'nde çalışan işçilerden 59'u işveren tarafından işten çıkarıldı.

'İş ödeneği' için Türkiye İş Kurumu Müdürlüğü'ne gelen işçiler haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirtti. Türkiye Maden İşçileri Kırka ve Havalisi Şube Başkanı Yılmaz Ayrancı, 55 işçi arkadaşına ihtarnamelerin geldiğini, 4 işçinin daha işten çıkarıldığını vurgulayarak, "55 arkadaşımız buraya işsizlik ödeneği için müracaata geldi. İş yerimiz dediğim gibi 15 Haziran'dan dolayı grevde. İşverenimiz yaklaşık 45 gün evvel iş yerimizde lokavtı kaldırdı. Kalkan lokavttan sonra iş yerinde çalışan mühendis ve içeride grevde görevde olan arkadaşlarla kanunsuz bir grev yönetmeye başladı ve içeride üretime başladı. Bu üretim esnasında da bizim Mihalıççık Asli Hukuk Hakimliği'ne de müracaata bulunduk ve kanunsuz yapılan bu işin tespit ettirilmesini istedik" dedi.

Ayrancı, bu süreç içinde iş yerinde istenmeyen bazı hadiseler geliştiğini, o gün yapılan toplantı sırasında dışarıdan gelen bazı eski fabrika çalışanları ile ilgili olmasına rağmen işverenin buna atfederek 55 işçinin işyeri çıkışını verdiğini söyledi. Çıkışlarda işverenin o anda orada bulunmayan işçilerin de iş hakkını feshettiğini öne süren Türkiye Maden İşçileri Kırka ve Havalisi Şube Başkanı Yılmaz Ayrancı şunları söyledi:

"O yüzden işverenle hukuki davamızı başlatacağız. Yarından itibaren genel merkezimiz avukatlarıyla bu davaları açacağız. Şu an 30 günlük bir sürecimiz var. Verilen çıkışlar hukuki dayanağı olmayan çıkışlardır. Grevdeki arkadaşlarımızın çıkışlarının verilmesi hukuki değildir. O yüzden işverenimizi bu yönde kınıyorum. İşverenimiz bu yolu izleyerek grevimizi engellemeye çalışıyor. İşverenimizle görüşmelerimiz açık. Arkadaşlarımızla alakalı verebileceği haklar ile ilgili alacağı kararlar olursa görüşme kapılarımızın ardına kadar açık olacağını da belirtmek istiyorum." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Grevde Olan 55 İşçi İşten Çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement