Grizudan 3 İşçinin Yaralandığı Kömür Ocağının Faaliyetleri Durdurulmuş - Son Dakika
Güncel

Grizudan 3 İşçinin Yaralandığı Kömür Ocağının Faaliyetleri Durdurulmuş

Grizudan 3 İşçinin Yaralandığı Kömür Ocağının Faaliyetleri Durdurulmuş

Edirne'de 3 işçinin grizu patlaması sonucu yaralandığı ocağın eksikleri nedeniyle 7 Temmuz'da üretimin durdurulduğu ancak galeri tahkimatlarının yapıldığı ortaya çıktı.

14.11.2014 13:27  Güncelleme: 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde 3 işçinin grizu patlaması sonucu yaralandığı kömür ocağında eksikleri nedeniyle geçen 7 Temmuz'da üretimin durdurulduğu, ancak galeri tahkimatlarının yapıldığı bildirildi. İşçiler patlamanın vardiya değişimi sırasında olduğunu söyledi.

3 KİŞİ YANDI

Uzunköprü İlçesi'ne bağlı Altınyazı Köyü'ndeki kömür ocağında dün saat 19.00 sıralarında grizu patlaması meydana geldi. Yerin 6 metre altında meydana gelen grizu patlamasında madenciler 48 yaşındaki Nezi Ören, oğlu 25 yaşındaki Muhammet Ören ve kardeşi 44 yaşındaki Seyfi Ören çeşitli yerlerinden yanarak yaralandı.

ARKADAŞLARI DIŞARI ÇIKARDI

Yaralı 3 madenci çalışma arkadaşları tarafından dışarı çıkarıldı. Yaralılar ambulanslarla Uzunköprü Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Daha sonra yaralılardan Muhammet Ören, Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ndeki yanık ünitesine, sağlık durumu ciddi olan ve yüzünde yanıklar oluşan Nezi Ören ve Seyfi Ören ise İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

SAHİBİNİN İFADESİ ALINDI

Olayla ilgili olarak ifadesi alınan kömür ocağından ortaklarından Hüseyin Kuru ise üretim yapmadıklarını belirterek, "Kömür ocağında üretim yapmıyorduk, ocaktaki galerileri birleştirmek, çökmesini engellemek için teknik olarak çalışma sürdürüyorduk" dedi.

Patlamanın meydana geldiği kömür ocağındaki tüm teknik faaliyetlerde savcılık kararıyla durduruldu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

FAALİYETİ 2 KEZ DURDURULMUŞ

Patlamanın meydana geldiği Altınyazı Madencilik Şirketi'ne ait kömür ocağının denetimler sonucu 7 Temmuz tarihindeki faaliyetinin durdurulduğu ortaya çıktı. Uzmanlar tarafından 27 Ekim'de yapılan kontrolde de eksiklerinin tamamlanmadığı için yine üretim yapılmasına izin verilmedi. Ancak galerilerin teknik olarak birleştirilmesi ve çökmelerin olmaması için çalışmaların yapıldığı tespit edildi. Görevliler kömür ocağında gazetecilerin görüntü almasını da istemedi.

PATLAMA ANINI ANLATTI

Maden işçilerinden Altınyazı Köyü'nde oturan Bahattin Hepdemir, grizu patlaması sırasında kömür ocağında olduğunu ve yaralıları dışarı çıkardıklarını söyledi. Hepdemir, şöyle dedi:

"Ben 4-12 vardiyasında çalışıyordum. 18.30 sıralarında bir patlama oldu. Biz o sırada ocakta çalışıyorduk, tahkimat yapıyorduk. Bir anda bize toz bulutu geldi. Biz patlama olduğunu sandık. Çavuşumuz 'ayak göçtü herhalde' dedi. Ben de seslerin patlamaya benzediğini söyledim. Bir anda koşuşturma oldu. Hemen yaralılar alıp dışarı çıktık. Yaralı arkadaşlarımızın 2'si İstanbul'da gitmiş, 1'i Tekirdağ'a gitmiş durumları iyiymiş. Faaliyetinin durdurulduğundan haberim yok. İçerdeki güvenlik tedbirlerimiz gayet iyiydi. Çalışırken nefes alma sorunumuz da yoktu. Rahat nefes alabiliyorduk. İçerisi havalandırmalı olduğundan sıkıntı yaşamadık. Bir vardiyada en az 10-15 kişi çalışıyordu. Tam vardiya değişimi sırasında oldu. Patlama olduğu sırada 10-15 kadar işçi vardı içeride."

"DENETİMLERİN DURDUĞUNDAN HABERİM YOK"

Kömür ocağında patlama olduğunu duyarak yardıma giden köylülerden Nizamettin Hepdemir ise ocağın 2002 yılından bu yana faaliyette olduğunu belirterek, "Biz olayı duyup kömür ocağına gittiğimizde yaralıları dışarı çıkarmışlardı. Kollarında ve yüzlerinde biraz yanıklar vardı. Ambulansla hastaneye götürdüler. Burası 2002 yılından bu yana faaliyette olan bir kömür ocağı. Denetimleri ve faaliyetinin durdurulduğundan haberim yok. Yaralanan işçiler servisle Keşan'dan geliyordu. Bu köyde oturmuyorlar" dedi.

Köylülerden Nazım Özer de kömür ocağında yaklaşık 95 işçinin çalıştığını ve faaliyeti durdurma kararından haberi olmadığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Grizudan 3 İşçinin Yaralandığı Kömür Ocağının Faaliyetleri Durdurulmuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement