Growtech Eurasia, yenilikleri ile dünya lideri olma yolunda - Son Dakika
Güncel

Growtech Eurasia, yenilikleri ile dünya lideri olma yolunda

Growtech Eurasia, yenilikleri ile dünya lideri olma yolunda

Çiftçiler ve büyük tarımsal üreticiler, doğal afetler ve ekonomik süreçler gibi zor koşullara rağmen üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaptı.

24.08.2016 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2014 yılında 205 milyar TL olan tarımsal üretim değerimiz yüzde 21.2 artışla 248.5 milyar TL'ye yükseldi. Şimdi tarımsal üretimde Avrupa'da birinci Dünya'da yedinci sırada yer alan Türkiye'nin en önemli ihtiyacı; yapılan üretimin hak ettiği değerde alıcılarla buluşturulması.

Sektör için her yıl ortalama 550 milyon dolar iş hacmi yaratan Growtech Eurasia 16. Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı, 30 Kasım – 03 Aralık 2016 tarihleri arasında Antalya Expo Center'da 700'den fazla ulusal ve uluslararası katılımcı ile 80 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. Fuar, katılımcılarının ve ziyaretçilerinin Avrupa ve Balkan ülkelerinden Ortadoğu'ya, Kuzey Afrika'dan Türki Cumhuriyetler'e kadar çok geniş bir coğrafyadaki pazarlara ulaşmalarını sağlıyor.

Komşularımızla ticaret geçmişimizin uzun yıllara dayandığını belirten UBM EMEA (Istanbul) Fuarcılık Grup Direktörü Engin Er, "Rusya Federasyonu ile bugün çözülmekte olan sorunlar gösteriyor ki, hedef pazarlarımızı genişletmemiz, geleceğimiz adına alınacak en doğru karar. İşte Growtech Eurasia bu nedenle üreticilerimiz için çok önemli. Geçtiğimiz yıl 30 ülkeden 680'in üzerinde katılımcı ve 77 ülkeden yaklaşık 80 bin ziyaretçi Growtech Eurasia'daydı. İnanıyoruz ki, Türkiye'nin tarımsal üretimde bölgesinde lider, dünya genelinde küresel aktör olmasına hizmet eden Growtech Eurasia, üreticimizin yüzünü güldürmeyi yine başaracak" dedi. Engin Er şöyle devam etti: "Growtech Eurasia tarım sektörüne dair en son teknoloji ve yeniliklerin paylaşıldığı ortak bir bilgi paylaşım platformu aynı zamanda. Üreticimize hem alternatif pazar fırsatları hem de verimlerini arttıracak inovatif çözüm ve yenilikçi teknolojileri birlikte sunuyoruz".

Fuar Alanını 10 bin m2 büyüten Growtech Eurasia Yenilikleri ile de Sektörün Dikkatlerini Üzerine Çekecek…

Growtech Eurasia Tarım Fuarı'nın, nesilden nesile tarım yapan çiftçilerden, seralarda ve binlerce dönüm arazide modern tarım tekniklerini kullanan yeni nesil üreticilere kadar sektörün tüm kesimlerini kucakladığını ifade eden Engin Er, "Growtech Eurasia olarak tarımsal üretimimizin ekonomimize sağladığı önemli katkıyı daha da büyütmek istiyoruz. Bu nedenle katılımcı ve ziyaretçilerimize yeni ticari işbirliği fırsatları sunmak üzere hizmet çıtamızı yükseltmeye devam ettik. Öncelikle katılımcı ve ziyaretçilerimizden gelen talepleri dinledik ve fuar alanı büyüklüğümüzü 40 bin m2'den 50 bine çıkardık. Bu büyüklüğü en verimli şekilde kullanabilmek amacı ile fuar alanımızı 4 farklı ürün ve hizmet grubuna göre konumlandırdık. Böylelikle ziyaretçilerimiz ilgi alanlarına göre, 'Sulama ve Sera Teknolojileri', 'Bitki Besleme ve Koruma', 'Traktör ve Tarım Makineleri' ile 'Tohumculuk' ana ve alt kategorilerindeki firmalara kolaylıkla ulaşabilecekler. Ayrıca, Her yıl Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği organizasyonuyla ev sahipliğimizde gerçekleşen Alım Heyeti Programı buluşmalarımızı ise fuar alanımıza taşıyarak yaratacağı sinerjiyi daha da katlamayı hedefledik. Katılımcılarımızı ve ziyaretçilerimizi Anadolu Buluşmalarıyla fuar öncesinde biraraya getireceğiz. Amacımız Growtech Eurasia'nın tarım sektörü için bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı sürdürülebilir bir platform olmasına hizmet etmek. Ayrıca, Matchmaking Programı üzerinden online olarak yapılacak başvurularla doğru alıcı ve satıcıları fuar alanında standlarında buluşturacağız" dedi.

Growtech Eurasia Tarım Ödülleri Yarışmasına Katılan Ürün ve Hizmetler İlk Kez İnovasyon Alanı'nda Sergilenecek…

Dokuz yıldır verilen ve sektörün saygısını kazanmış Growtech Eurasia Tarım Ödülleri'nin konsepti yenilendi. Hem jüri hem sosyal medyadan halkın oylamasına açılacak olan ve tarım sektörüne artı değer katan yenilikçi projeleri desteklemek amacıyla düzenlenen Growtech Eurasia Tarım Ödülleri'nde dereceye giren ürün ve hizmetler, ilk kez fuar alanında oluşturulacak İnovasyon Alanı'nda sergilenecek. Sektör profesyonellerinin ve akademisyenlerin yer alacağı seminer programları ile tarıma dair tüm yenilikler, gelişmeler ve pazar fırsatları da yine Growtech Eurasia'da konuşulacak.

Growtech Eurasia Tarım Fuarı; 30 Kasım – 03 Aralık 2016 tarihleri arasında Antalya Expo Center'da, 10:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Havaalanına 15 dk uzaklıktaki konumu ile hem uluslararası hem de şehir dışından gelecek ziyaretçi ve katılımcılar için avantaj sunan Growtech Eurasia'ya, raylı sistem ile Antalya Merkez'den de kolaylıkla ulaşılabiliyor.

Katılımcı Profili: 'Sera ve Sera Teknolojileri', 'Tohum', 'Fide', 'Fidan', 'Organik Tarım', 'Sulama Sitemleri ve Ekipmanları', 'Bitki Besleme ve Koruma', 'Projelendirme, Danışmanlık Hizmetleri', 'Belgelendirme', 'Ambalajlama', 'Tarımsal Bankacılık ve Finans', 'Tarımsal Analiz ve Araştırma Laboratuvarları', 'Tarımsal Makine ve Ekipmanları' ve 'Tarımsal Makine ve Teknolojileri'.

Ziyaretçi Profili: 'Çiftçiler, Üreticiler, Bayiler ve Distribütörler', 'Sera ve Tarımsal İşletme Sahipleri', 'Örtü Altı ve Açık Tarım Projelerini Geliştirecek, Potansiyel Alıcılar', 'Sebze & Meyve Komisyoncuları', 'Gıda Üreticileri Satın Alma Müdürleri', 'Perakende Gıda Zincir Mağazalar Ürün Satın Alma & Tedarik Müdürleri', 'Tarım Sektörü Kamu Kurum-Kuruluşları, Tarımla İlgili Meslek Odaları, Sivil Toplum Kuruluşları Yöneticileri – Uzmanları', 'Türk Tarım Sektörüne Yatırım Yapmayı Planlayan Yabancılar', 'Hayvancılık Ekipman Üreticileri ve Distribütörleri', 'Veteriner Hekimler, Zooteknisyenler', 'Basın ve Medya Mensupları', 'Üniversite Öğretim Görevlileri ve Öğrencileri'.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Growtech Eurasia, yenilikleri ile dünya lideri olma yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AKP ve MHP Grupları, CHP Grubu'na Taziye Ziyaretinde Bulundu
    18:21 AKP ve MHP Grupları, CHP Grubu'na Taziye Ziyaretinde Bulundu

    AKP ve MHP grupları, CHP Grubu'na taziye ziyaretinde bulunarak, CHP Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın hayatını kaybetmesi dolayısıyla başsağlığı dileklerini iletti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve heyetini kabul etti
    18:19 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve heyetini kabul etti

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve beraberindeki DİSK heyetini CHP Genel Merkezi'ndeki makamında kabul etti. Kabulde, Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer de bulundu.

  • İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!
    18:17 İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!

    İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), son zamanlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık olaylarına dikkat çekti. Vatandaşlar, bedava su arıtma cihazı vaadiyle aranarak dolandırılmaya çalışılıyor.

  • Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
    18:16 Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

    Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan, İl Genel Meclis üyelerini tebrik etti
    18:11 Düzce Valisi Selçuk Aslan, İl Genel Meclis üyelerini tebrik etti

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, 31 Mart seçimlerinde Mahalli İdareler seçimlerinde İl Genel Meclis üyesi seçilen üyeleri tebrik ederek, hizmet etmeyi temenni etti.

  • Çankırı'da Asayiş Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi
    18:09 Çankırı'da Asayiş Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

    Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar başkanlığında gerçekleştirilen 'Asayiş Bilgilendirme Toplantısı'nda, mahalli idareler seçimleri, bayram tedbirleri, trafik denetimleri ve aranan şahıslar üzerine bilgiler paylaşıldı. Vali Taşolar, Çankırı'da suçluların ve sokak kabadayılarının gezmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, Ramazan Bayramı tatili süresince alınan önlemlerle ölümlü kazaların yaşanmadığı ifade edildi. Telefon dolandırıcılığı ve aile içi şiddet konularında da farkındalığın arttırılması gerektiği vurgulandı.

  • Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı
    18:04 Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı

    İngiliz yazar William Shakespeare'in Romeo ve Juliet oyunu, Türk ve Yunan sanatçıların ortak çalışmasıyla iki ülkede izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Devlet Tiyatroları ile Yunanistan Pire Şehir Tiyatrosunun ortak yapımı olan oyun, Ankara Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde sahnelenecek. Oyunun provaları tamamlanırken, yönetmen Lefteris Yovanidis, iki ülke sanatçılarının işbirliği yapmasının önemini vurgulayarak, nefret yerine sevgiyle kazanabileceğimizi belirtti. Oyun, Ankara, İstanbul ve Atina'da sahnelenecek.

  • Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı
    18:04 Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı

    Isparta'da bir ilkokul öğretmeni, boğazına şeker kaçan öğrenciyi Heimlich manevrası yaparak kurtardı. Öğretmen, aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde hızlı ve doğru müdahalede bulunarak öğrencinin hayatını kurtardı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen ilk yardım eğitimi sayesinde Isparta'da binlerce öğretmen bu konuda eğitim almış oldu.

  • Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi
    18:04 Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi

    Edirne'nin Keşan ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, personel servisleri, motosiklet sürücüleri ve okul servislerine yönelik yapılan kontrollerde toplamda 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi. Denetimler sonucunda 9 personel servisine 102 bin 681 TL, dur ihtarına uymayan 2 araca 4 bin 392 TL, 11 motosiklet sürücüsüne 33 bin 823 TL ve 1 okul servisi sürücüsüne takograf kullanmamaktan 3 bin 135 TL idari para cezası uygulandı.


Advertisement