Grü, Unesco Toplumsal Cinsiyet ve Medya Küresel İttifakı Toplantısı'na Katıldı - Son Dakika
Yerel

Grü, Unesco Toplumsal Cinsiyet ve Medya Küresel İttifakı Toplantısı'na Katıldı

Giresun Üniversitesi'nin (GRÜ) UNESCO Toplumsal Cinsiyet ve Medya Küresel İttifakı Toplantısı'na katıldığı bildirildi.

08.12.2015 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Üniversitesi'nin (GRÜ) UNESCO Toplumsal Cinsiyet ve Medya Küresel İttifakı Toplantısı'na katıldığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, GRÜ Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar ve Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Şirin Dilli'nin, İsviçre'nin Cenevre kentindeki Milletler Sarayı'nda yapılan Toplumsal Cinsiyet ve Medya Küresel İttifakı Toplantısı'na katıldığı belirtildi.

Açıklamada, 100'e yakın devletin, Birleşmiş Milletler temsilcileri, hükümet, özel sektör ve OECD, UN-Women, UNDP, ISESCO, Avrupa Konseyi, Arap Ligi gibi uluslararası teşkilatlardan temsilcilerin katıldığı toplantıya GRÜ'nün Türkiye Delegasyonu Üyesi sıfatıyla katıldığının ifade edilerek, bu etkinliği 9-10 Aralık'ta ilk kez düzenlenecek olan, "Medya ve Toplumsal Cinsiyet için Küresel İttifak Genel Toplantısı'nın takip edileceği kaydedildi.

Cenevre'de devam etmekte olan bahse konu toplantıya, Prof. Dr. Aygün Attar'ın Giresun Üniversitesi'nin 2012 yılından itibaren "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" konusundaki çalışmaları dolayısıyla çağrıldığı belirtildiği açıklamada, "İki gün devam edecek olan toplantıda, bu konularla ilgili, İstanbul Sözleşmesi sonrasında ülkemiz genelinde yapılan faaliyetleri, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği derslerini ilk uygulayan üniversite olarak, Türkiye adına sayın rektörümüz Prof. Dr. Aygün Attar sunacak" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Grü, Unesco Toplumsal Cinsiyet ve Medya Küresel İttifakı Toplantısı'na Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement