"Konsere Dair Sayı Hedefimiz Yok; Çünkü O Aşıldı" - Son Dakika
Güncel

"Konsere Dair Sayı Hedefimiz Yok; Çünkü O Aşıldı"

Grup Yorum, 4. Bağımsız Türkiye Konserini 13 Nisan Pazar günü Bakırköy Halk Pazarında gerçekleştirecek.

07.04.2014 08:57  Güncelleme: 09:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Grup Yorum, "4. Bağımsız Türkiye Konseri"ni 13 Nisan Pazar günü Bakırköy Halk Pazarı'nda gerçekleştirecek. Grup Yorum, konsere dair sayı hedeflerinin olmadığını belirterek, "Bizce o aşıldı. "Her sene daha kalabalık olacak' hedefiyle çalıştık ve gördük ki, biz 550 bin kişi de olduk, hatta burayı da aştık. Gezi'de yüz binler olduk, Berkin Elvan'ın cenazesinde milyonlar olduk. Sayı artık bizim için önemli değil" açıklamasında bulundu.

Grup Yorum'un 13 Nisan Pazar günü saat 15.00'te, Bakırköy Halk Pazarı'nda düzenleyeceği "Ekmek, Adalet ve Özgürlük için 4. Bağımsız Türkiye Konseri"nde; Bülent Emrah Parlak, Fırat Tanış, Rıza Kocaoğlu, Ezel Akay, Barış Atay, Ogün Sanlısoy, Erdal Bayrakoğlu, Hilmi Yarayıcı, Erkan Oğur, Hakkı Demircioğlu, Selçuk Balcı, Adile Yadırgı, Ayla Yılmaz, Hüseyin Turan, Tolga Sağ, Yılmaz Çelik, Cengiz Özkan gibi çok sayıda sanatçı sahne alacak. Ücretsiz olarak gerçekleşecek halk konserinde, Grup Yorum'a koronun yanı sıra, İdil Halkoyunları Ekibi, Suriye Halk Dansları ve Beşik Halk Dansları Topluluğu da eşlik edecek.

-"KONSER ALANINI BU SENE DAHA FARKLI DİZAYN EDECEĞİZ"-

Grup Yorum üyesi Caner Bozkurt, ANKA'ya yaptığı açıklamada, "Bağımsız Türkiye Konseri"nin, kendileri için gelenekselleşmiş bir konser olduğunu söyledi. 2011 yılından beri yaptıkları konserin, bu yıl 4.'sünü düzenleyeceklerini hatırlatan Bozkurt, şunları ifade etti:

"Başlığı belli, hiçbir zaman değişmeyecek, gelenekselleşmiş kısmı da bu; bağımsız Türkiye istiyoruz. Her sene farklı alt başlıklarla yapmıştık, bu seneki alt başlığı da "Ekmek, Adalet, Özgürlük.' Bu slogan da aslında Gezi sürecinde ortaya çıkan, yaygınlaşan bir slogan. Haziran'dan beri çok önemli şeyler yaşandı, bedeller ödendi, insanlarımızı kaybettik, çok büyük değişiklikler oldu. Konserimize bunu yansıtmak istiyoruz, bu seneki içerik bu. Çok yakın zamanda Berkin Elvan'ı kaybettik, milyonlarca insan onu uğurladı. Bu bambaşka bir sürece soktu Türkiye'yi. Bunun bir yansıması Zaten her sene o yıl içerisinde, o süreçte insanların yaşamlarında ne gibi değişiklikler oluyor, insanların mücadelesinde ne gibi farklılıklar oluyor, bunların hepsini biz konserlerimize yansıtıyoruz."

70'li yıllardan itibaren süren devrimci mücadelede pek çok şey yaşandığına ve Grup Yorum şarkılarının, bunların birikmesiyle oluştuğuna dikkat çeken Bozkurt, şöyle konuştu:

"Son dönemde yaşanan olaylar da hem konserlerimize hem de yeni şarkılarımıza yansıyor. Örneğin, Berkin Elvan'ı kaybettiğimiz gün paylaştığımız bir şarkı vardı. Konserde bunu da seslendireceğiz Berkin için. Konserlerimizde yeni albümlerimizden şarkılar söylüyorduk veya önümüzdeki projelerden şarkılar söylüyorduk. Bu sene de böyle bir şey yapacağız; Berkin'i ve tüm Gezi şehitlerini selamlayacağız. Bunun dışında yine bize birçok sanatçı eşlik edecek. Grup Yorum şarkılarını söyleyeceğiz hep birlikte. Sanat Meclisi'nin Van'la ilgili bir çalışması vardı. Depremden sonra orda çok zor şartlarda yaşıyor insanlar. Sanat Meclisi bununla ilgili bir klip yayınlamıştı "Van Üşüyor' diye. O kadro sahnede bizimle beraber olacak o şarkıyı seslendirmek için. Bunun dışında da birçok gösteri ve sürpriz var. Bunlar konsere gelecekler için sürpriz olsun. Aynı zamanda konser alanını da bu sene daha farklı dizayn edeceğiz. Hem insanların konser alanına daha rahat giriş çıkış sağlaması için hem de bizim anlatmak istediklerimiz sahneyle sınırlı değil, alanı da derdimizi anlatma noktasında daha etkili kullanmak gibi bir hedefimiz var. Konserin hemen bitiminde uluslararası bir sempozyum olacak, Eyüp Baş Sempozyumu. Yurtdışından konuklarımız var, onlar da konserde olacaklar. Onlarla da bir şarkımızda sahnemizi paylaşacağız. Konserden hemen sonra da bu sempozyum başlayacak."

-"SAYI ARTIK BİZİM İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL"-

Bozkurt, konsere dair sayı hedeflerinin olmadığını belirterek, "Bizce o aşıldı. "Her sene daha kalabalık olacak' hedefiyle çalıştık ve gördük ki, biz 550 bin kişi de olduk, hatta burayı da aştık. Gezi'de yüz binler olduk, Berkin Elvan'ın cenazesinde milyonlar olduk. Sayı artık bizim için önemli değil. Sayı sadece Grup Yorum'un da sayısı değil, sayı bu halkın kendi hakları için sokağa çıkabilmesi, mücadele edebilmesinin bir göstergesidir. Bu nedenle bir sayı özellikle koymadık. Bir milyon da olabilir, 100 bin de olabilir, bu bizim için hiç önemli değil; çünkü biz Berkin'in cenazesinde gördük, Gezi sürecinde gördük. Bütün Türkiye'de milyonlarca insan sokaklara döküldü. Biz buna güveniyoruz, artık sayının bir önemi yok" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Konsere Dair Sayı Hedefimiz Yok; Çünkü O Aşıldı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement