Grup Yorum'dan Çiğli Yasağı Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Grup Yorum'dan Çiğli Yasağı Tepkisi

Grup Yorum\'dan Çiğli Yasağı Tepkisi

İzmir Gündoğdu Meydanı'nda geçen Haziran ayında on binlerce kişinin katıldığı 30'uncu yıl konseri gerçekleştiren Grup Yorum'a, Çiğli Belediyesi'nce düzenlenen konserinde yasak gelince müzisyenler isyan etti.

05.04.2016 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Gündoğdu Meydanı'nda geçen Haziran ayında on binlerce kişinin katıldığı 30'uncu yıl konseri gerçekleştiren Grup Yorum'a, Çiğli Belediyesi'nce düzenlenen konserinde yasak gelince müzisyenler isyan etti. Valilik kararının son anda gelmesinden dolayı itiraz haklarının ellerinden alındığını savunan Grup Yorum üyesi İnan Altın, hukuki sürecin devam ettiğini, önümüzdeki haftalarda yasak kararının kaldırılması ile konserlerini vereceklerini söyledi.

Çiğli Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında geçen 2 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek konserden bir gün önce yasak tebligatı alan Grup Yorum, geçen yıl Haziran ayında on binlerce kişinin katılımıyla bir konser yaptıklarını ve güvenlik sorunu yaşamadıklarını belirterek yasağa tepki gösterdi. Grup Yorum üyesi İnan Altun, "Kimi yasaklıyorlar diye baktığımızda, bu şehrin tarihinin en büyük konserini vermiş, hem de iznini aynı vali zamanında almış bir gruptan bahsediyoruz. Bundan yaklaşık 7-8 ay önce Gündoğdu Meydanı'nda yaptığımız konserde en ufak bir güvenlik problemi yaşanmadığı gibi tam bir şölen gibi geçmiştir. O zamandan bu zamana ne değişti de bu grubun konseri sistematik bir yasaklamaya maruz bırakıldı? Çünkü ondan sonraki bütün konserlerimiz yasaklandı. Biri İzmir Kınık'taydı, hemen İdare Mahkemesi'ne taşıdık ve yasak kararı hukuki bir dayanak olmadığı için kaldırıldı ve bir sorun olmadı" dedi.

'SON GÜN TEBLİĞ EDİLDİ'

Benzer gerekçelerle Ankara ve İstanbul'da da konserlerinin yasaklandığını ancak hukuk yoluna başvurarak dinleyicileriyle buluştuklarını vurgulayan Altın, "Burada ikinci aşamaya geliyoruz. Biz bunu tam bir şark kurnazlığı olarak değerlendiriyoruz. Çünkü bu kararın dayanağının olmadığı, yasağı kaldıracağımız bilindiği için konserin olacağı cumartesi gününden önce bir gün, Cuma günü saat 17.00'de bu karar tebliğ ediliyor. Böylece mahkemeye taşıyıp kararı kaldırtamayalım isteniyor. Normal şartlarda yasalar en az bir iş günü süre verilmesini, itiraz hakkını öngörüyor. Avukatlarımız şu anda bunun için de çalışıyor. Hukuki süreci başlattık ve aynı yerde ilerleyen haftalarda bu konseri gerçekleştirmekte kararlıyız" diye konuştu.

'BİZİM DEĞİL BELEDİYE'NİN KONSERİYDİ'

Altın, "Bu hukuk dışılık mahkemeler tarafından her seferinde tescilleniyor. Ancak Çiğli'de farklı bir durum da var. Daha önceki konserler Grup Yorum'un kendi organizasyonumuzdu, bizi yasaklamışlardı. Ama bu konser bizim değil Çiğli Belediyesi'nin konseri. Biz bunun konuğuyuz. Kapalı, kendilerine ait bir salondaki halk konserini yasakladılar. Belediyenin Başkanı da bu ilçenin iradesini temsil eden kişinin etkinliğinin yasaklanmasına tepkili" değerlendirmesini yaptı.

İnan Altın, "Grup Yorum sürekli olarak bu baskılara maruz kaldı, kalıyor ancak hiçbirinde geri adım atmayacaktır. Sanatıyla rahatsız oldukları gerçekleri haykırmaya devam edecektir. Diyorlar ki her yerde bombalar patlıyor, hayatınızı normal akışında sürdürün diyorlar. Elbette halkın katledilmesine karşı vereceği en iyi tepki budur. Bu nedenle de konserler insanların güçlendirecek olan etkinliklerdir. Bu konserleri yasaklayarak kendileri korkuyu büyüten duruma düşürür" dedi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Grup Yorum'dan Çiğli Yasağı Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement