Grup Yorum, Konser Yasağını Oturma Eylemiyle Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Grup Yorum, Konser Yasağını Oturma Eylemiyle Protesto Etti

Grup Yorum, Konser Yasağını Oturma Eylemiyle Protesto Etti

Grup yorum üyeleri, 30'uncu yıl konserleri kapsamında Bakırköy'de yapmayı planladıkları konsere valiliğin izin vermemesi ile kararın iptali için başvurdukları mahkemeden karar çıkmamasını İstanbul Bölge İdare Mahkemesi önünde oturma eylemiyle protesto etti.

25.06.2015 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Grup yorum üyeleri, 30'uncu yıl konserleri kapsamında Bakırköy'de yapmayı planladıkları konsere valiliğin izin vermemesi ile kararın iptali için başvurdukları mahkemeden karar çıkmamasını İstanbul Bölge İdare Mahkemesi önünde oturma eylemiyle protesto etti.

30'uncu yılını "5 kent 5 büyük konser" sloganıyla düzenlediği konserlerle kutlamayı planlayan Grup Yorum'un, önümüzdeki pazar günü Bakırköy Halk Pazarı'nda yapmak istediği konsere İstanbul Valiliği tarafından izin verilmedi. Grubun avukatları geçtiğimiz Pazartesi günü kararın iptali için, Bahçelievler Yenibosna'daki İstanbul Bölge İdari Mahkemesi'ne başvuru yaptı. Ancak konsere 3 gün kalmasına rağmen mahkemeden bir karar çıkmaması üzerine Grup Yorum üyeleri İbrahim Gökçek, Sultan Gökçek, Helin Bölek onlara destek veren bir grup, mahkeme önünde oturma eylemi yaptı.

İSTANBUL VALİSİ İDEOLOJİK DAVRANIYOR

Ellerinde 'Konser yasağına son, adalet istiyoruz' yazılı dövizler taşıyan grup üyeleri, "Meydanlar halka yasaklanamaz", "Türküler susmaz halaylar sürer" şeklinde sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan İbrahim Gökçek, 30. yıllarını çeşitli konser, gösteri ve etkinliklerle görkemli bir şekilde kutlamak istediklerini belirterek, şunları söyledi:

" Bu kapsamda Adana ve İzmir'de konserlerimizi, tek bir kişinin bile burnu kanamadan olaysız bir şekilde gerçekleştirdik. Ancak İstanbul Bakırköy Halk Pazarı ve Ankara Sıhhıye Meydanı'nda yapmak istediğimiz konserler her iki ilin valilikleri tarafından yasaklandı. 12 Nisan'da Bakırköy'de yapmak istediğimiz konsere getirdikleri yasak gerekçesiyle 28 Haziran'da yapacağımız konsere getirilen yasağın gerekçesi aynı. Diyorlar ki; 'Bu konser olursa, infial yaratacak, nefret ve kin ortaya çıkacak.' Bunların hepsi bahane. İstanbul Valisi ideolojik davranıp kendi siyasi görüşlerine sığmayan grubumuzu yasaklayarak susturmak istiyor."

YASAK KARARINI TANIMIYORUZ, SADECE ADALET İSTİYORUZ

Kararın kaldırılması için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne hafta başında avukatları aracılığıyla başvuruda bulunduklarını belirten Gökçek, "Mahkeme başvurumuzu kabul etti ancak Valilikten konuyla ilgili olarak savunma isteyeceklerini bize ilettiler. Dün ve bugün avukatlarımız yine buraya gelerek, konuyla ilgili bilgi almaya çalıştılar. Bir yandan valilik, bir yandan emniyet, bir yandan da tırnak içinde adalet el ele vererek Grup Yorum'un konserini yasaklamaya çalışıyorlar. Biz bu yasakları tanımıyoruz, sadece adalet istiyoruz. Biz burada mahkemeden bu yasağın kaldırılmasını istiyoruz. Grup Yorum'u yasaklarla susturamazsınız. Grup Yorum'un halkla bağını koparamazsınız. Bu yasak kararının kalkması için bugün burada mesai saatinin sonuna kadar oturacağız" diye konuştu.

KARAR NE OLURSA OLSUN PAZAR GÜNÜ BAKIRKÖY'DE OLACAĞIZ

Bekledikleri kararın çıkmaması durumunda nasıl bir yol izleyecekleri sorulan İbrahim Gökçek, "Biz konserimizi yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Yarın Çağlayan'daki adliyede İstanbul Valisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Aynı zamanda pazar günü Bakırköy Halk Pazarı'nda yapılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Eğer yapamıyorsak, Bakırköy'ün tüm sokaklarında yapmaya çalışacağız. Yaşanacak her türlü olaydan, saldırıdan, atılacak gazdan biz değil İstanbul Valiliği ve Emniyeti sorumludur. Yasaklara boyun eğmeyeceğiz. Karar ne olursa olsun 28 Haziran'da Bakırköy'de olacağız" diye cevap verdi.

Açıklamanın ardından grup üyeleri bina önünde oturarak beklemeye başladı. Oturma eylemi mesai bitimine kadar sürecek. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Grup Yorum, Konser Yasağını Oturma Eylemiyle Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.


Advertisement