Gs Store'a Saldırı Davası - Son Dakika
Güncel

Gs Store'a Saldırı Davası

Fenerbahçe'nin şampiyonluk kutlamaları sırasında GS Store'a saldırıda bulunduğu iddiasıyla 13 sanığın "nitelikli hırsızlık", "mala zarar verme" ve "konut dokunulmazlığının ihlali" suçlarından yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

16.12.2014 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe'nin şampiyonluk kutlamaları sırasında Bağdat Caddesi'ndeki GS Store'a saldırıda bulunduğu iddiasıyla 13 sanığın "nitelikli hırsızlık", "mala zarar verme" ve "konut dokunulmazlığının ihlali" suçlarından 5 yıl 8'er aydan 18 yıl 8'er aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu Adalet Sarayı 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan 6 sanık ile avukatları katıldı.

Mahkeme hakimi, GS Store'da oluşan zararın giderilip giderilmediğinin tespiti amacıyla Fenerbahçe Kulübü'ne yazılan yazıya cevap geldiğini tutanağa geçirdi.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nden gelen yazıda şunlar kaydedildi:

" Fenerbahçe Spor Kulübü'nün, mahkemenizdeki dava, iddianamedeki fiil ve failler ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Müzekkerenizde katılan olarak belirtilen Galatasaray AŞ'nin, iddianameye konu olaydan kaynaklanan bir zararının olup olmadığını, herhangi bir zararı var ise bunun giderilip giderilmediğini tespit edebilecek durumu ve hukuki sorumluluğu bulunmamaktadır."

Söz alan GS Store'un avukatı, kulüpteki yönetim değişikliği nedeniyle zarara ilişkin envanter kayıtlarının temin edilemediğini belirterek süre talep etti.

Bir kısım sanıkların avukatı Şahin Doğan da eylemin sanıklar tarafından gerçekleştirilmediğini savunarak, "Ancak sanıklar basında çıkan haberlerle suçu işlemiş gibi gösterilerek rencide edilmiştir" dedi.

Mahkeme hakimi, GS Store avukatına zarara ilişkin belge ve envanter kayıtlarını sunması için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 27 Nisan'da Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda  Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor arasında oynanan müsabaka sonrası Bağdat Caddesi'ndeki GS Store'un camlarının kırıldığı, içeriden alınan ürünlerin bir bölümünün iş yeri önünde yakıldığı ve durum üzerine kolluk güçlerinin harekete geçtiği belirtiliyor.

İddianamede, olay yeri incelemesinde, iş yerinin otomatik kapısının zarar gördüğü ve çalışmadığı, iş yeri içerisinde cam kırıkları, yırtılmış ambalaj kartonları, dağıtılmış tezgahlar ve elektronik cihazlar görüldüğü, vitrin kısmının kırıldığı, bodrum katta bulunan rafların boş olduğu, ürünlerin yerlere saçıldığı ve bir rafın devrildiği anlatılıyor.

Mağazanın kasa kısmındaki 2 bin 500 lira miktarındaki nakit paranın da çalındığı kaydedilen iddianamede, yaşları 18 ile 27 arasında değişen 13 sanık hakkında "nitelikli hırsızlık", "mala zarar verme" ve "konut dokunulmazlığının ihlali" suçlamalarından 5 yıl 8'er aydan 18 yıl 8'er aya kadar hapis cezası talep ediliyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gs Store'a Saldırı Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement