Gso Başkanı Konukoğlu'na Anlamlı Teşekkür Plaketi - Son Dakika
Yerel

Gso Başkanı Konukoğlu'na Anlamlı Teşekkür Plaketi

Gso Başkanı Konukoğlu\'na Anlamlı Teşekkür Plaketi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu’na, ‘Engelsiz İstihdam Merkezi’nin kurulmasına destek verdiği için teşekkür plaketi sunuldu.

16.03.2014 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu'na, 'Engelsiz İstihdam Merkezi'nin kurulmasına destek verdiği için teşekkür plaketi sunuldu.

Şehitkamil Belediyesi tarafından 29 Ekim Mahallesi'nde yapılan, 'Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Engelsiz İstihdam Merkezi' gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Protokol konuşmaları öncesi down sendromlu çocukların müzik eşliğinde sergiledikleri dans ve folklor gösterisi, davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, yaptığı konuşmada, Gaziantep'te engelli vatandaşlar büyük yarar sağlayan örnek çalışmalara imza attıklarını belirtti. Böyle bir istihdam merkezinin açılmasında Gaziantep'teki bürokratların, işadamlarının, Sanayi Odası ve Ticaret Odası'nın, belediyelerin büyük katkısı olduğunu bildiren Kalender, şunları söyledi, "Bize verdikleri desteklerden dolayı başta SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'na, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, oda başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Engelli istihdamında GSO ile yapılan ortak proje sayesinde, Gaziantep Valiliği, Sakatlar Derneği olarak engelli vatandaşlarımızın yüzde 93'üne istihdam sağladık. Bu rakam ülke bazında yüzde 70 tekabül ediyor. Gaziantep bu çalışmalarla engelli kardeşlerimize sahip çıkarak, diğer şehirlere örnek oluyor. Engelli kardeşlerimizi istihdama kazandırmak için bundan sonrada çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz da engellilerin işe gitme sorunun başlıca nedenin ulaşım olduğunu belirterek, "Sosyal hayata, istihdam ve eğitim alanlarına baktığımızda engellilerimizin sayısı kadar, engelli istihdam edilmiyor. Engelliler evinden çıkmadığı zaman, istihdama kazandırılamaz, dolaysıyla üretime katkıda bulunamazlar. Bunun için böyle merkezlerin açılması oldukça önemlidir. Merkezimize katkı ve destek veren herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, merkezin yapımında emeği geçen GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, diğer oda ve belediye başkanlarına; AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, Milletvekili Nejat Koçer ile Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender tarafından teşekkür plaketleri verildi. Engelsiz İstihdam Merkezi'nin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, davetliler merkezi gezerek incelemelerde bulundu. Törene, Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin ve çok sayıda davetli katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gso Başkanı Konukoğlu'na Anlamlı Teşekkür Plaketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement