Gso'da Enerji Verimliliği İmkanları Anlatılacak - Son Dakika
Yerel

Gso'da Enerji Verimliliği İmkanları Anlatılacak

Gaziantep’te Güney Doğu Anadolu’de Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji imkanları konulu eğitim semineri düzenleneceği bildirildi.

06.05.2016 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te Güney Doğu Anadolu'de Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji imkanları konulu eğitim semineri düzenleneceği bildirildi.

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TURSEFF) altında enerji projelerinin uygulanmasında 5 milyon Euro'ya kadar finansman için uygun görülebildiği TURSEFF tarafından, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) öncülüğünde yürütülen, "Enerji Verimliliği Projesi kapsamında, GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi işbirliğinde "Güney Doğu Anadolu'da Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji İmkanları" konulu eğitim semineri düzenlenecek. GSO Sani Konukoğlu Meclis Toplantı Salonunda 10 Mayıs Salı günü saat 9.00'da başlayacak eğitim seminerinde katılımcılara, enerji verimliliği, ticari binalarda enerji verimliliği potansiyeli, endüstride enerji verimliliği potansiyeli, yenilenebilir enerji, biyokütle enerjisi, fotovoltatik güneş enerjisi, teknolojiye genel bakış ve bölgedeki potansiyel gibi konularında bilgi verilecek. Seminerde ayrıca, enerji verimliliği ya da yenilenebilir enerji projelerine yatırım yapmak isteyen endüstriyel firmalar ve ticari girişimcilere yönelik kredi limiti olan TURSEFF'in de tanımı yapılacak. Başvuru sahibinin özelliğine göre, kredi alan taraflar TURSEFF altında enerji projelerinin uygulanmasında 5 milyon Euro'ya kadar finansman için uygun görülebiliyor. Kredi limiti Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından geliştirilmiş olup krediler ortak yerel bankalar, Denizbank, İş Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası yoluyla dağıtılıyor.

Eğitim seminerine katılmak isteyen firmalar teyitlerini GSO'ya bildirebilecek.

"ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİ

Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı tarafından yürütülen "Enerji Verimliliği Projesi" kapsamında Gaziantep Sanayi Odası projenin Gaziantep'teki faaliyetlerinin yürütülmesi noktasında görev aldı. Proje kapsamında, enerji verimliliği pazarının geliştirilmesine ve sanayide ve ticari binalarda enerji verimliliği uygulamalarının yaygınlaşmasına katkı sağlamak, sanayi ve ticari binalardaki enerji verimliliği yatırımlarının finansmana erişiminin artırılmasını sağlanması planlanıyor. Türkiye'deki enerji verimliliği yatırımlarının uygulanma süreçlerini iyileştirmek amacı ile Enerji Verimliliği Danışmanlık Şirketlerinin (EVD) kapasitelerinin artırılmasını ve sistemin içerisine daha fazla dahil edilmesini teşvik edilmesinin hedeflendiği proje ile yönetmeliklerin ve yasal çerçevenin AB mevzuatı ile uyumlu biçimde güçlendirilmesi amacı ile teknik destek sağlanması öngörülüyor.

Hedeflerinin gerçekleştirilebilmesi için birçok faaliyetin hayata geçirileceği bildirildi. Faaliyetlerden bir tanesi de KOBİ statüsünde olan (Maksimum 250 çalışanı olan ve 40 milyon TL yıllık ciroyu aşmayan işletmeler KOBİ tanımında uymaktadır) GSO üyesi 20 firmaya yönelik ücretsiz "Enerji Etüt" çalışması olduğun açıklanırken, KOBİ tanımına uyan GSO üyelerinden "Enerji Etüt" çalışması yaptırmak isteyenler için www.gso.org.tr'de yer alan "Enerji Etüt Ön Bilgi Formunu" ve "Muvaffakatnameyi" bulunduğu bildirildi. İsteyenlerin bu formları doldurup imzaladıktan sonra en geç 10.05.2016 mesai bitimine kadar GSO'nun Proje Planlama ve Eğitim Departmanına teslim etmesi gerektiği ifade edildi.

Alınacak başvurular sonrasında Enerji Etüt çalışması yapılacak üyeler belirlenerek gerekli bilgilerin aktarılacağı ifade edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gso'da Enerji Verimliliği İmkanları Anlatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement