Gso Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gso Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu Açıklaması

Gso Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu Açıklaması

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Polateli-Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi Projesi’nin yapımından vazgeçildiğine ilişkin iddiaların asılsız olduğunu belirterek, "Proje çalışmalarımız hızla devam ediyor" dedi.

17.08.2015 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Polateli- Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi Projesi'nin yapımından vazgeçildiğine ilişkin iddiaların asılsız olduğunu belirterek, "Proje çalışmalarımız hızla devam ediyor" dedi.

Gaziantep OSB Müteşebbis Heyeti Başkan Yardımcısı da olan Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Kilis ve Gaziantep şehirleri arasında ortaklaşa kurulacak olan OSB hakkında bugün bir yerel gazetede "Polateli Organize'den Bakanlık Vazgeçti" başlığıyla bir haber yayımlandığını hatırlatarak, söz konusu bu haberin gerçek olmadığını bildirdi.

Haberde, "Kilis'in Polateli ilçesinde yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi'nden, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Kilis- İskenderun arasında yapılacak olan köprü kanallarının yüksek maliyet getirmesinden dolayı vazgeçtiği iddia edildi. Projenin büyük ihtimalle 2020'de tekrar gözden geçirilerek planlanmasının düşünüldüğü belirtildi" ifadelerine yer verildiğini belirten Konukoğlu, projeye ilişkin bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu vurguladı.

Proje yürütücü kurum ve kuruluşlardan herhangi bir açıklama alınmadan böyle bir haber yapılmasını eleştiren Konukoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Proje çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na yapılan müracaat sonrası bu sanayi bölgesinin kurulacağı alanı belirlenmiş, Çevre Etki Değerlendirme raporu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmıştı. Biz bu projeyi gerçekleştirmeye odaklandık ve bu hedef doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz."

Adil Konukoğlu, Polateli-Şahinbey OSB'nin iki şehrin ekonomisine büyük katkısının yanı sıra bölge sanayisinin gelişimine ivme katacak, binlerce kişiye istihdam sağlayacak çok önemli bir proje olduğunu belirterek, açıklamasını tamamladı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gso Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement