GTB, Antep Fıstığı Teknik İnceleme Heyetini Amerika'ya Gönderdi - Son Dakika
Yerel

GTB, Antep Fıstığı Teknik İnceleme Heyetini Amerika'ya Gönderdi

GTB, Antep Fıstığı Teknik İnceleme Heyetini Amerika\'ya Gönderdi

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Tiryakioğlu, Kaliforniya'da gerçekleştirilecek olan, Antep fıstığı teknik araştırma ve inceleme gezisine katılacak heyeti Amerika'ya uğurladı.

20.02.2015 13:30  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 20- 28 Şubat tarihleri arasında Kaliforniya'da gerçekleştirilecek olan, Antep fıstığı teknik araştırma ve inceleme gezisine katılacak heyeti Amerika'ya uğurladı.

GTB'nin organizasyonuyla düzenlenen teknik geziye katılan sektör temsilcilerini yolculuk öncesi yalnız bırakmayan Tiryakioğlu, Antep fıstığının teknolojik üretimi ve işlenmesinin yerinde tespiti açısından Amerika'da gerçekleştirilecek olan çalışmaları çok önemsediklerini söyledi.

Amerika'ya hareket edecek olan heyeti GTB'de ağırlayarak hayırlı yolculuklar temennisinde bulunan Tiryakioğlu, " Antep fıstığımız bölgede yüz binlerce insanımızın geçim kaynağı ve ekmek kapısı. Bu nedenle Antep fıstığında kat edilecek her aşama ve her mesafe bizler için büyük önem taşıyor. Bu noktada vizyonel çalışmalar yürüterek ilimiz tarımcılığına mesafe kat ettirmek istiyoruz. Sizlerin Amerika'da yürüteceği teknik incelemeler bu çalışmalarımıza olumlu katkılar sunacak " dedi.

GTB'de göreve geldikleri ilk günden bu yana Gaziantep'in kültürel ürünü Antep fıstığını her alanda hep bir adım daha ileri taşımak için çaba harcadıklarını kaydeden Tiryakioğlu, " Antep fıstığı, şehrimiz ve bölgemiz için vazgeçilmez ürünlerin başında geliyor. Biz iki yıldır çalışmalarımızda hep bu mesuliyeti ve beklentiyi göz önünde bulundurarak hareket ettik. Bundan dolayı Amerika'da yapılacak olan araştırmalar ürünümüzün ileri ki yıllardaki gelişimi ve sektörün uyanışı açısından ciddi önem taşıyor" diye konuştu.

Türkiye'nin Antep fıstığı üretiminde dünyada üçüncü sırada olmasına rağmen, bu topraklarda yetişen Antep fıstığının kalitesi, tadı ve aroması ile dünya piyasalarında hep birinci sırada olduğunu vurgulayan Tiryakioğlu, şöyle devam etti:

"Ürünümüzde kalite noktasında bir sıkıntımız yok. Diğer ülkelerdeki yetiştirilen fıstıkla kıyaslandığında Antep fıstığı farkını 'Ak ve Kara ' gibi açıkça ortaya koymakta. Bizim amacımız sizlerin orada yürüteceği çalışmalar eşliğinde üretimde ve işlemede kullanılan teknolojik alt yapıyı yerinde tespit ederek çiftçilerimizi bu konularda bilinçlendirmek. Bu bağlamda geziye katılacak temsilcilerimize önemli görevler düşüyor. Sadece Gaziantep'in değil fıstık üretiminin yapıldığı tüm şehirlerde bu geziden çıkacak raporlara yönelik ciddi beklentiler var. Ben güzel şeyler ortaya çıkacağına inanıyorum ve hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum."

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra Antep fıstığı üretiminin yapıldığı bazı illerin Tarım İl Müdürleri ve teknik elemanların yer aldığı Amerika araştırma gezisinde Antep fıstığı fidan üretimi, yetiştiriciliği, zirai mücadele, işleme ve pazarlama teknikleri konusunda incelemeler yapılacak.

Öten yandan tarım heyeti Amerika'da zeytin ve zeytin işletmeciliği konularında da araştırmalar gerçekleştirecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel GTB, Antep Fıstığı Teknik İnceleme Heyetini Amerika'ya Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement