Gtb'den Doğu Karadeniz'e Çıkarma - Son Dakika
Yerel

Gtb'den Doğu Karadeniz'e Çıkarma

Gtb\'den Doğu Karadeniz\'e Çıkarma

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, bölgeler arası işbirliği ve bilgi paylaşım toplantıları kapsamında Doğu Karadeniz’e çıkarma yaptı.

29.09.2014 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, bölgeler arası işbirliği ve bilgi paylaşım toplantıları kapsamında Doğu Karadeniz'e çıkarma yaptı.

Doğu Karadeniz iş birliği toplantılarında, GTB ve bölge borsa yöneticileri fındık ve antepfıstığında ortak yapılabilecek çalışmalar hakkında görüşmelerde bulundular.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), bölgeler arası işbirliğini arttırmaya yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında Doğu Karadeniz'e iş gezisi düzenledi.

GTB Meclis Başkanı Selami Memiş'in başkanlık ettiği Doğu Karadeniz iş gezisi programında, GTB Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası, Rize Ticaret Borsası ve Trabzon Ticaret Borsasına ziyarette bulundular.

İlk olarak Hopa Ticaret ve Sanayi Odasını (HTSO) ziyaret eden GTB heyeti burada HTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Meclis Başkanı Metin Karaman ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

HTSO Başkanı Akyürek, GTB heyetini Hopa'da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında, Artvin Hopa Sarp Sınır Kapısı, Gürcistan ve Orta Asya Türk cumhuriyetleriyle olan ticari ilişkileri ve diğer faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

GTB Meclis Başkanı Selami Memiş ise konuşmasında bölgeler arası ticari ilişkilerin arttırılması ve tespit edilen ortak noktalarda birlikte hareket etmenin önemine değindi.

Memiş, ayrıca Gaziantep'in tarıma dayalı sanayide elde ettiği başarı hakkında da açıklamalarda bulundu.

GTB Meclis Üyelerinin Doğu Karadeniz'de gerçekleştirdiği iş gezilerinin ikinci durağı ise Rize Ticaret Borsası oldu.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ve Meclis Üyeleri ile bir araya gelen Gaziantep heyeti, iki borsa arasında yapılabilecek ortak projeler ve çalışmalar konusunda istişarelerde bulundular.

GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, toplantıda Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Gaziantep'in üretimini yaptığı ürünler hakkında bilgiler verdi.

GTB Meclis üyelerinin üç gün süren yoğun iş gezisi programının son durağı ise Trabzon oldu. Trabzon Ticaret Borsası'nı ziyaret GTB heyeti burada Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ve Meclis üyeleriyle bir araya geldi.

Antepfıstığı ve fındıkta yaşanan sorunların ve çözüm önerilerinin el alındığı görüşmede iki ürün arasında ortak uygulanabilecek projeler masaya yatırıldı.

GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, antepfıstığının Gaziantep, fındığın ise Trabzon için çok önemli bir kültürel ürün olduğuna dikkat çekerek, "Her iki üründe de son yıllarda sadece olumsuz hava şartlarının da etkisiyle önemle oranda rekolte düşüklüğü, buna bağlı olarak da fiyat yüksekliği yaşanıyor. Her bakımdan dengeli bir sektör oluşturmamız, fıstıkta üretimi iki katına çıkarmamız gerekiyor. Trabzon'da fındıkta verim ve kalitenin arttırılmasına yönelik uygulanan projeleri inceleyeceğiz" dedi.

Memiş, ayrıca iki kardeş Türk ürünü olan Fındık ve Antepfıstığının ortak tanıtımının yapılabileceği pazarların olduğunu bu konuda bölgeler arası işbirliğinin arttırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav da, Trabzon'un fındığın yüzde 8-9'unu üretmesine rağmen, yüzde 40'a yakınının ticaretini yapan firmalara sahip olduğunu ifade etti.

Cirav "Fındık gibi yıllık ihracatı 2 milyar dolara yaklaşan bir üründeki sağlıklı politikaların oluşturulması için çaba gösteriyoruz. Bunu sadece ticarette değil, üretimde de yapıyoruz. Antepfıstığı gibi bölge ürünleriyle ihracatı ve üretimi arttıracak projelere her zaman açığız " diye konuştu.

GTB Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri üç gün süren Doğu Karadeniz işbirliği toplantılarının ardından Gaziantep'e döndü. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gtb'den Doğu Karadeniz'e Çıkarma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement