Gto Başkanı Bartık, Müsiad Üyelerini Bilgilendirdi - Son Dakika
Yerel

Gto Başkanı Bartık, Müsiad Üyelerini Bilgilendirdi

Gto Başkanı Bartık, Müsiad Üyelerini Bilgilendirdi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, MÜSİAD Gaziantep Şubesi üyelerini Gaziantep’in genel ticari durumu hakkında bilgilendirdi.

17.02.2015 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, MÜSİAD Gaziantep Şubesi üyelerini Gaziantep'in genel ticari durumu hakkında bilgilendirdi.

Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa GTO Başkanı Eyüp Bartık, KOSGEB İl Müdürü Gökhan Doğan, MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk, MÜSİAD Gaziantep eski Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, GTO Yönetim Kurulu Üyeleri, Genç MÜSİAD üyeleri, MÜSİAD'a üye işadamları ve KOSGEB İl Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Programın açış konuşmasını MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk yaptı. Çelenk konuşmasında, "Siz değerli üyelerimizin katılımlarıyla 2015 yılının ilk bilgilendirme ve eğitim toplantısını gerçekleştiriyoruz. Gaziantep Ticaret Odası Başkanımız Sayın Eyüp Bartık, Gaziantep ve bölge ekonomisindeki son gelişmeler hakkında, KOSGEB İl Müdürümüz Sayın Gökhan Doğan ise markalaşma ve kurumsallaşmada yeni hibe ve destekler hakkında bizleri bilgilendireceklerdir. Toplantımızın verimli ve faydalı geçmesini Allah'tan temenni ediyorum. Siz değerli üyelerimizin faaliyet ve organizasyonlarımıza her zamankinden daha fazla katılımlarınızı ve desteklerinizi istirham ediyorum" diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Sunumunu yapan GTO Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep ve bölge ekonomisindeki son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Sunumuna havayolu ulaşımı ile başlayan Bartık, ticaret hacminin gelişmesi için havayolunun daha etkin olarak nasıl kullanılabileceği hakkında bilgi verdi. Bartık konuşmasında, "MÜSİAD bizim için önemli bir dernek. Ticari bir dernek. Burada da tabi ticaret konuşulacağı zaman böyle bir görev bizden talep edilince hemen koştuk, geldik. Sizlere bildiğimiz kadarıyla bir şeyler anlatacağız. Ben Gaziantep'i hep şöyle isimlendiriyorum; Gaziantep sanayi şehri, ticaret şehri ama en önemlisi Gaziantep bana göre girişimci üreten bir şehir. Bu da tescilleniyor. Bir araştırma yapıldı. Bir numaralı girişimciler Gaziantep'ten çıkıyor. Gaziantep'teki herkes girişimci olmak istiyor. Bunu biz 2 yıl önce söylemiştik. Yapılan araştırma bundan 2 ay önce oldu. Bana göre Gaziantep'in en büyük hammaddesi insan, girişimci. Girişimci insanlarla dolu. Gaziantep'in sanayide başarması, ticarette başarması için aslında fazla bir neden yok fakat Gaziantepli girişimciler Gaziantep'i doğru yere taşımış.

Bölgenin en büyük sanayi ve ticari hattı. Tüm bölgeyi düşündüğümüzde böyle bir avantajımız var. Ortadoğu, Kafkaslar, Asya arasında hem stratejisi hem güçlü bağları hem de kolay ulaşım imkanımız var. Erbil'den Gaziantep'e gelmek için insanlar önce İstanbul'a uçuyor, sonra İstanbul'dan Gaziantep'e uçuyor. Bende Erbill'i bir tüccar olsam, İstanbul'a gitmişken bir de Gaziantep'e gitmeyi tercih etmem İstanbul'da bütün işlerimi görürüm. Dolayısıyla bizim ne yapıp edip bir an önce Erbil'den Gaziantep'e direk uçak seferleri koyabilmemiz lazım. Türkiye ekonomisinin güçlü faktörlerinden bir tanesi 174 ülkeye ihracat yapıyor olması. 2014 yılında 6 milyar 641 milyon 306 bin dolar ihracat yaptık, bu da şu andaki Türkiye toplam ihracat payının yüzde 4.2'sine tekabül ediyor. Biz nereye gidersek iş dünyası Türkiye'de Gaziantep'i tanıyor ve övgüyle bahsediyorlar. Burada gerçekler var, gerçekleri ne kadar anlatabilirsek, insanların kafasına ne kadar yazabilirsek, o kadar doğru veriye ulaşıp Gaziantep'i hep beraber büyütürüz" dedi.

KOSGEB İl Müdürü Gökhan Doğan ise konuşmasında, "Malumunuz 10. kalkınma planı yeni hükümetimizle birlikte Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun himayelerinde açıklandı. 10. kalkınma planında KOBİLER'e daha büyük önemler ve bütçeler tahsis edildi. Hükümetimizin bu KOBİ politikasında, tabi KOSGEB'e de misyonuna uygun olarak görevler düştü" dedi.

Programın ardından MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk tarafından Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık ve KOSGEB İl Müdürü Gökhan Doğan'a kendi adlarına MÜSİAD Hatıra Ormanında dikilen 10 adet ağacın sertifikası verildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gto Başkanı Bartık, Müsiad Üyelerini Bilgilendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement