GTÜ'de İş Güvenliği Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

GTÜ'de İş Güvenliği Sempozyumu

GTÜ\'de İş Güvenliği Sempozyumu

Gebze Teknik Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesişbirliğiyle '1. İş Güvenliği ve Endüstride Proses Güvenliği Sempozyumu' GTÜ İşletme Konferans Salonu'nda düzenlendi.

29.04.2016 17:08  Güncelleme: 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş kazalarını önlemede, özellikle petrokimya, enerji ve kimya sektöründeki endüstriyel risk faktörlerinin ele alınıp değerlendirildiği etkinliğe GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, GTÜ ve ÜÜ'den akademisyenler, sanayi, endüstri ile iş dünyasının yetkin isimleri sivil toplum kuruluş temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Sempozyum, Şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve ÜÜ Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan adına Yrd. Doç. Dr. Rüştü Uçan tarafından yapılan açılış konuşmalarıyla başladı. Mevcut durum değerlendirmesi yapılıp acil alınması gereken önlemler hususunda önemli bilgilerin paylaşıldığı etkinlikte ilk oturum GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Dekanı ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. M. Hasan Aslan tarafından yönetildi. Bu oturuma GTÜ'den Prof. Dr. Nihal Bektaş, ÜÜ'den Yrd. Doç. Dr. Rüştü Uçan, İBB İtfaiye Eğitim Merkezi Amiri Kimya Mühendisi Abdurrahman İnce, denizcilik, petrol, gaz ve endüstri alanında güvenlik hizmetleri sunan DNVGL şirketinden Saman Tabtabaei konuşmacı olarak katıldılar.

İkinci oturumda Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş Ayberk moderatörlüğünde KİPLAS Mesleki Yeterlilik Sorumlusu Erdem Abaka, Doruk Sistem'den Atilla Uçan, ÜÜ Öğretim Görevlisi Nuri Bingöl, Meditek'ten Abidin Özler konuşmacı olarak yer aldılar.

Öğleden sonraki ilk oturuma GTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Sadıkoğlu başkanlık yaptı. ÜÜ Öğretim Görevlisi Efari Bahçevan, Türkiye Petrolleri Müessese Müdürü Sinan Koral Gülseren, Aygaz Bakım Sorumlusu Burak Yaman, Ceva Lojistikten Nedim Bekçi konuşmacı olarak bu oturumda sunumlarını yaptılar. Son oturumda ise Yrd. Doç. Dr. Rüştü Uçan'ın moderatörlüğünde Seyir Akademi'den Bülent Büyükdoğan, Okan Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Hacer Kayhan, ve ÜÜ'den Öğretim Görevlisi Turabi Karadağ konuşmacı olarak yer aldılar.

Sempozyumda en dikkat çekici açıklamalardan biri de gelişmiş ülkelerde sıfır ölümlü iş kazası vizyonu oluştuğu, ancak ülkemizde maalesef güvenlik önlemlerinin uygulanmasında zafiyet görüldüğü için ölüm oranının yüksek olduğu şeklinde yapılan açıklama oldu. En büyük zararın can kaybı olduğu vurgulanırken iş kazalarıyla buna bağlı oluşan meslek hastalıklarının da hazinede 135 bin milyar liralık yük oluştuğu vurgulandı.

30 Haziran 2012 tarihinde yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa atıf yapılarak meydana gelen değişikliklerin de ele alındığı etkinlikte, Dünya Sağlık Örgütü'nün sağlığı sadece hasta veya sakatlık hali değil bir bütün olarak fiziki, ruhi ve sosyal açıdan iyi olma hali olarak tanımladığı anımsatıldı. Dolayısıyla insanlara böyle bir ortamda çalışma olanağı sağlanmasıyla iş sağlığına yönelik önemli kazanımlar elde edileceği vurgulandı.

Sempozyum, genel değerlendirme, soru – cevap ve ardından katılım belgeleri takdimiyle sona ererken tüm katılımcılar son olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GTÜ'de İş Güvenliği Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da Kuvvetli Yağış Trafiği Olumsuz Etkiledi
    14:13 İstanbul'da Kuvvetli Yağış Trafiği Olumsuz Etkiledi

    İstanbul'da etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle Büyükçekmece'de yolda oluşan su birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı. D-100 kara yolu Güzelşehir mevkisinde su birikintileri oluştu ve sürücüler manevra yapmak zorunda kaldı. Araç sürücüleri ani fren yaparak olası trafik kazalarının önüne geçti. Ayrıca, Güzelşehir'de bulunan alt geçit su altında kaldı. İstanbul genelinde trafik yoğunluğu yaşandı.

  • Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Engelsiz Spor Kulübü sporcularını ziyaret etti
    14:13 Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Engelsiz Spor Kulübü sporcularını ziyaret etti

    Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Engelsiz Spor Kulübü sporcularını ziyaret etti. Demirbaş, kulüp antrenörleri ve sporcuları kabul ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Demirbaş, sporculara her zaman destek olacaklarını belirtti ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Engelsiz Spor Kulübü Başkanı Ahmet Koçyiğit ise, Demirbaş'a verdiği destek için teşekkür etti.

  • KADEM İnovasyonda Kadın Projesi Mezunlar Buluşması Gerçekleştirdi
    14:09 KADEM İnovasyonda Kadın Projesi Mezunlar Buluşması Gerçekleştirdi

    Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından hayata geçirilen İnovasyonda Kadın Projesi kapsamında İstanbul'da mezunlar buluşması düzenlendi. Proje kapsamında eğitim alan ve iş hayatına atılan kadın girişimcilerin katıldığı buluşmada, KADEM Girişimcilik Danışmanı Esra Soylu, projenin büyüyen ve etkisini genişleten bir hikaye olduğunu belirtti. Programda kadın girişimcilerin başarı hikayeleri paylaşıldı ve mentör buluşmaları gerçekleştirildi.

  • Lüleburgaz'da Tır ve Hafif Ticari Araç Çarpıştı: 2 Yaralı
    14:08 Lüleburgaz'da Tır ve Hafif Ticari Araç Çarpıştı: 2 Yaralı

    Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, tır ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulansla Lüleburgaz Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kaza nedeniyle yol bir süre trafiğe kapanırken, araçların kaldırılmasının ardından yol yeniden açıldı.

  • Bakan Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti
    14:08 Bakan Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret ederek 'hayırlı olsun' dileklerini iletti. Bakan Özhaseki, Kayseri için iyi şeyler söyleyeceklerini ve iyi hayaller kuracaklarını belirtti.

  • Balıkesir'de Bahçıvanlık Kursu Tamamlandı
    14:06 Balıkesir'de Bahçıvanlık Kursu Tamamlandı

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde düzenlenen 4. Uygulamalı Bahçıvanlık Kursu tamamlandı. Kursiyerlere törenle belgeleri verildi.

  • İzmit Belediyesi'nde Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Gerçekleşti
    14:06 İzmit Belediyesi'nde Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Gerçekleşti

    İzmit Belediyesi'nin 2024 yılı nisan ayı meclisi gerçekleşti. Başkan Hürriyet, birleştirici mesajlar vererek 400 bin İzmitliye hizmet etmek için söz verdi.


Advertisement