Gü Kazan Myo'nun Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Gü Kazan Myo'nun Temeli Atıldı

Gazi Üniversitesi (GÜ) Kazan Meslek Yüksekokulu'nun (MYO) yeni yerleşkesinin temeli törenle atıldı.

13.05.2015 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazi Üniversitesi (GÜ) Kazan Meslek Yüksekokulu'nun (MYO) yeni yerleşkesinin temeli törenle atıldı.

Temel atma töreninde konuşan eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, en değerli yatırımın insana yönelik yapılan yatırımlar olduğunu belirterek, "Burası da Kazan için ayrıca bir katma değer olacak Allah'ın izniyle. Temennimiz buranın başlı başına bir üniversite merkezi olmasıdır" dedi.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de "Yıllardır özlemini çektiğimiz bir devlet üniversitesinin temelini atıyor olmanın, ilçe halkımıza bir sözümüzü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.

Ertürk, şunları söyledi:

"11 yılda Kazan'da çok büyük gelişmeler yaşandığına hep birlikte şahit olduk. İlçemizin gelişmesi, Kazanımızın insanına aş, ekmek olması için gece gündüz çalışarak bu seviyelere getirdik. Bu kutsal yolculukta çok şükür ki Allah her zaman yardımcımız oldu. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, milletvekillerimiz ile Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteği ile ilçemiz hayal edilemeyen yatırımlara sahip oldu."

Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber ise "Bu okul, alışılagelmiş meslek yüksekokulları gibi değil. Burası butik bir okul. Türkiye'de ilklerin yapılacağı bir okul" dedi.

Büyükberber, şöyle devam etti:

"Tamamen programı TAI ile belirlendi. TAI'deki mühendislerimizin hepsi burada inşallah öğretici olarak görev alacaklar. Gazi'nin hem teknoloji hem de mühendislik fakültesinin hocaları burada ders verecek. Bir teknopark alanı oluşturulacak ve üretim tesisleri kurulacak. Güneş enerjisi ve rüzgarla ilgili burada enerji yatırımları yapılacak. İnşallah burada okullarımız bölümlerimiz hızla çoğalacak. En önemli amacımız burada okulu bitiren öğrencilerimizin tamamının istihdam ediliyor olması."

Kazan Belediyesi seymen ekibinin gösteri sunduğu törende, Emrullah İşler, TAI- TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı'ya eğitime yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi. Konuşmaların ardından dua okunup kurban kesildi. Daha sonra davetliler, inşaatın temeline harç koymak için butona bastı.

Kazan MYO'nun yeni yerleşkesinin yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirileceği belirtildi. 700 dönüm alana kurulacak ve 8 bloktan oluşacak yerleşkede laboratuvarlar ve spor komplekslerinin de bulunacağı ifade edildi.

Milli Eğitim'e ait bir okulda geçici olarak eğitim veren Kazan MYO'da 10 farklı bölümde 680 öğrenci eğitim görüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gü Kazan Myo'nun Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement