Son dakika Guatemala haberleri, Guatemala son dakika, son dakika Guatemala

Son Dakika Guatemala Haberleri

  • Haftanın tarihine bakış
    03 Mar Haftanın tarihine bakış

    8 Mart, 1977'de Birleşmiş Milletler (BM) tarafından "Dünya Kadınlar Günü" ilan edildi.

  • Antalya Diplomasi Forumu'nda Latin Amerika ve Karayipler paneli düzenlendi
    01 Mar Antalya Diplomasi Forumu'nda Latin Amerika ve Karayipler paneli düzenlendi

    Antalya Diplomasi Forumu'nda gerçekleştirilen 'Değişim Sürecinde Latin Amerika ve Karayipler' başlıklı panelde, ekonomik entegrasyon, göçle mücadelede işbirliği ve Latin Amerika'nın birliğinin önemi vurgulandı. Panelde, Panama, Kolombiya ve Guatemala dışişleri bakanları, Latin Amerika'nın yaşadığı zorlukları ve bölgesel işbirliği gerekliliğini dile getirdi.

  • Hastanede büyük panik! Öldü diye morga kaldırılan genç kadın 5 saat sonra canlandı
    22 Şub Hastanede büyük panik! Öldü diye morga kaldırılan genç kadın 5 saat sonra canlandı

    Orta Amerika ülkesi Guatemala'da hastaneye kaldırılan genç bir kadın 30 dakikalık müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Hastane monitörlere bağlanan genç kadının solunum ve beyin aktivitesi de bulunmayınca öldüğünü duyururken, morga kaldırılan kadın 5 saat sonra hayata gözlerini açtı. Yaşanan olay hastane çalışanlarını panikletirken, morg çalışanları kadının hayatta olduğunu göstermek için ceset torbası içinde hastanede gezdirdi.

  • Aydın'ın Aralık Ayı İhracatı Yüzde 8 Arttı
    01 Şub Aydın'ın Aralık Ayı İhracatı Yüzde 8 Arttı

    Aydın Sanayi Odası (AYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, Aralık ayı ihracatının yüzde 8 arttığını ifade ederek, Aydın'ın Aralık ayı performansını değerlendirdi. Aydın'ın 2023 Aralık ayı ihracatı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,3 artarak, 115,2 milyon dolar oldu. İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 261,8 olarak gerçekleşti. Aydın, en fazla ihracatın gerçekleştiği iller arasında 19. sırada yer aldı.

  • Uçağın 4 saat rötar yapmasına sinirlenen yolcu, uçağın acil kapısından çıkıp kanat üzerinde yürüdü
    29 Oca Uçağın 4 saat rötar yapmasına sinirlenen yolcu, uçağın acil kapısından çıkıp kanat üzerinde yürüdü

    Meksika'nın Benito Juárez Uluslararası Havalimanı'nda uçak rötarına sinirlenen bir yolcu, acil çıkış kapısından çıkarak uçağın kanadında yürüdü. Uçakta uzun süre havasız kalmaktan dolayı duruma tepki gösteren diğer yolcular, acil çıkış kapısını açan yolcunun eylemini destekledi. İsyankar yolcu ise polis tarafından gözaltına alındı.

  • İsrail'in soykırım davası başladı! Mahkeme salonunda toplu mezar fotoğrafları yüzlerine çarptılar
    11 Oca İsrail'in soykırım davası başladı! Mahkeme salonunda toplu mezar fotoğrafları yüzlerine çarptılar

    Güney Afrika Cumhuriyeti'nin İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığı gerekçesiyle Uluslararası Adalet Divanında açtığı davanın ilk duruşması Lahey'de başladı. Duruşmada Güney Afrika'nın davasını temsil eden avukat Adila Hassim, cesetlerin gömüldüğü toplu mezarların fotoğraflarını gösterdi. Ayrıca İsrail'in işlediği suçlar da tek tek sayıldı.

  • Filistinli mülteciler: Ata topraklarını terk etmek zorunda kalanlar
    11 Oca Filistinli mülteciler: Ata topraklarını terk etmek zorunda kalanlar

    Bugün sayıları 6 milyonu aşkın olduğu düşünülen Filistinli mülteciler, dünyanın en kalabalık mülteci nüfuslarından birini oluşturuyor. İsrail'in kuruluşu ve savaşlar sonucunda yerinden edilen Filistinliler, Orta Doğu'da ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşamaktadır. Bu haberde, Filistinlilerin neden mülteci olduğu, dünyadaki mülteci sayısı ve diaspora hakkında bilgiler yer almaktadır.

  • Guatemala Büyükelçisi AA'nın Yılın Kareleri oylamasına katıldı
    05 Oca Guatemala Büyükelçisi AA'nın Yılın Kareleri oylamasına katıldı

    Guatemala'nın Ankara Büyükelçisi Jairo David Estrada Barrios, Anadolu Ajansının (AA) 'Yılın Kareleri' oylamasına katıldı. Büyükelçi, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin çektiği fotoğrafları inceleyerek farklı kategorilerdeki fotoğraflara oy verdi. Estrada Barrios, özellikle 'Deprem: Umut' kategorisindeki fotoğrafa dikkat çekerek depremde birlik olmanın önemini vurguladı. Büyükelçi, AA'nın dünyanın en çarpıcı fotoğraflarını paylaştığını ve gelecek yıl da oylamaya katılmayı umduğunu belirtti.

  • Latin Amerika'da 2023'e seçimler damga vurdu
    31 Ara Latin Amerika'da 2023'e seçimler damga vurdu

    Latin Amerika, 2023'de devlet başkanlığı seçimlerinde sol ve sağ partilerin zaferinin yanı sıra Brezilya'da aşırı sağcı Jair Bolsonaro yanlılarının Kongre Sarayı baskınına sahne oldu.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini tebliğ etti
    23 Ara Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini tebliğ etti

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği görevini Dışişleri Bakanı Özel Kalem Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı Elçi Mehmet Sait Uyanık'a verdi. Diğer görevlendirmeler arasında Guatemala Büyükelçiliği, Mogadişu Büyükelçiliği, Santo Domingo Büyükelçiliği, Banjul Büyükelçiliği, Kolombo Büyükelçiliği, Santiago Büyükelçiliği, Encemine Büyükelçiliği, San Hose Büyükelçiliği, Hanoi Büyükelçiliği, Konakri Büyükelçiliği, İslam İşbirliği Teşkilatı Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği, Cibuti Büyükelçiliği, Malabo Büyükelçiliği ve Luanda Büyükelçiliği yer alıyor.

  • TBMM ile Adalet ve Dışişleri bakanlıklarının 2024 bütçeleri TBMM Genel Kurulunda
    21 Ara TBMM ile Adalet ve Dışişleri bakanlıklarının 2024 bütçeleri TBMM Genel Kurulunda

    CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Anayasa Mahkemesinin (AYM) Can Atalay hakkındaki ikinci "ihlal" kararına ilişkin, "Yasaları, Anayasa'yı, yargı kararlarını tanımayan yargı mensupları günü geldiğinde yargı önünde hesap verecek.

  • AA'nın 'Istanbul Photo Awards 2023' sergisi Ankara'da açıldı
    19 Ara AA'nın "Istanbul Photo Awards 2023" sergisi Ankara'da açıldı

    Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, "Hem Muntasır es-Savvaf hem de Gazze'de İsrail yönetiminin saldırılarında hayatını kaybeden ve şiddete maruz kalan tüm meslektaşlarımız adına, bu saldırıları gerçekleştirenlerin uluslararası hukuk önünde hesap vermesi...

  • ABD Dışişleri Bakanlığı İsrail'in Filistinlilere yönelik uygulamalarını eleştirdi
    14 Ara ABD Dışişleri Bakanlığı İsrail'in Filistinlilere yönelik uygulamalarını eleştirdi

    ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail askerlerinin Gazze'de ele geçirdiği Filistinlileri kıyafetsiz dolaştırmalarını eleştirdi ve bu tür uygulamaların bir daha yaşanmaması gerektiğini belirtti. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İsrailli yetkililerle görüşüldüğünü ve tutukluların kıyafetlerinin derhal geri verileceğinin taahhüt edildiğini açıkladı. ABD Başkanı Biden ise İsrail'in kalıcı barış için değişmesi gerektiğini vurguladı.

  • ABD Dışişleri Bakanlığı İsrail'in Filistinlilere yapılan muamelesini eleştirdi
    14 Ara ABD Dışişleri Bakanlığı İsrail'in Filistinlilere yapılan muamelesini eleştirdi

    ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail askerlerinin Gazze'de ele geçirdiği Filistinlileri kıyafetsiz dolaştırmalarını eleştirdi ve bu tür bir uygulamanın bir daha yaşanmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, İsrail'in BM'deki oylamalarda iyi bir performans sergilemediği ve dünyanın çatışmanın sona ermesini istediği ifade edildi.

  • BM Genel Kurulu Başkanı, Gazze'deki insani ateşkes kararını hayat kurtarmak için büyük bir zafer olarak nitelendirdi
    13 Ara BM Genel Kurulu Başkanı, Gazze'deki insani ateşkes kararını hayat kurtarmak için büyük bir zafer olarak nitelendirdi

    BM Genel Kurulu Başkanı Dennis Francis, Gazze'de insani ateşkes talep edilen kararın kabulünü hayat kurtarmak için büyük bir zafer olarak değerlendirdi. Kararın temel amacının insani ateşkes sağlamak olduğu ve üye ülkelerin kararla verdiği mesajın çok açık olduğu belirtildi.

  • İsrail, Gazze'de ateşkese izin vermeyecek
    13 Ara İsrail, Gazze'de ateşkese izin vermeyecek

    İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, Tel Aviv ile Waşington arasında anlaşmazlıklar olduğunu belirterek, Gazze'de şu anda bir ateşkese izin vermeyeceklerini söyledi. Gendelman, Hamas'ı yok ettikten sonra ateşkes olabileceğini ifade etti. ABD'nin Hamas'a karşı savaşın durdurulması için yapılan baskılar karşısında Tel Aviv'in yanında yer aldığını ancak bazı anlaşmazlıkların olduğunu kaydetti. Gazze'de acil ateşkes talebiyle BM Genel Kurulu'nda oylanan karar tasarısı, 153 ülkenin desteğiyle kabul edildi.

  • BM Genel Kurulu, Gazze için acil ateşkes tasarısını 10'a karşı 153 oyla kabul etti
    13 Ara BM Genel Kurulu, Gazze için acil ateşkes tasarısını 10'a karşı 153 oyla kabul etti

    BM Genel Kurulu, Gazze'de acilen insani ateşkes talebinde bulunulan karar tasarısını 10 ''hayır'' oyuna karşı 153 oyla kabul etti. Oylamada, Avusturya, Çekya, Guatemala, İsrail, Liberya, Mikronezya, Nauru, Papua Yeni Gine, Paraguay ve ABD "Hayır" oyu kullandı.

  • BM Genel Kurulu, Gazze'de acilen insani ateşkes talebinde bulunulan karar tasarısını 10 'hayır' oyuna karşı 153 oyla kabul etti.
    13 Ara BM Genel Kurulu, Gazze'de acilen insani ateşkes talebinde bulunulan karar tasarısını 10 "hayır" oyuna karşı 153 oyla kabul etti.

    BM Genel Kurulu, Gazze'de acilen insani ateşkes talebinde bulunulan karar tasarısını 10 "hayır" oyuna karşı 153 oyla kabul etti.

  • ABD, Guatemala vatandaşlarına vize kısıtlaması getirdi
    12 Ara ABD, Guatemala vatandaşlarına vize kısıtlaması getirdi

    ABD Dışişleri Bakanlığı, Guatemala Kongresi üyeleri dahil olmak üzere yaklaşık 300 Guatemala vatandaşına, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne zarar verdikleri ve seçimin sonuçlarını geçersiz kılmaya çalıştıkları gerekçesiyle vize kısıtlaması getirdi.

  • Guatemala Savcılığı, Devlet Başkanı Seçimi Sonuçlarını Geçersiz İlan Etti
    09 Ara Guatemala Savcılığı, Devlet Başkanı Seçimi Sonuçlarını Geçersiz İlan Etti

    Guatemala Savcılığı, Bernardo Arevalo'nun 20 Ağustos'ta kazandığı devlet başkanı seçimi sonuçlarının, idari usulsüzlükler nedeniyle geçerli olmadığını savundu. Savcı Leonor Morales, seçim sonuçlarına ilişkin evrakların orijinal olmadığını ve bunun Yüksek Seçim Kurulunca onaylanmadığını iddia etti.

  • Guatemala'da Geleneksel Şeytan Yakma Festivali Düzenlendi
    08 Ara Guatemala'da Geleneksel Şeytan Yakma Festivali Düzenlendi

    Orta Amerika ülkesi Guatemala'da, her yıl geleneksel olarak kutlanan Şeytan Yakma festivali düzenlendi. Binlerce yerli ve yabancı turistin katıldığı festivalde, sembolik şeytan figürleri ateşe verildi. Bu yıl halk, politikacıları hedef alarak figürleri yaktı.

  • BM Genel Kurulu, Filistin meselesiyle ilgili beş kararı kabul etti
    08 Ara BM Genel Kurulu, Filistin meselesiyle ilgili beş kararı kabul etti

    BM Genel Kurulu, Filistin meselesiyle ilgili beş kararı ezici çoğunlukla kabul etti. Kararlar arasında Filistinli mültecilere yardım, UNRWA'nın faaliyetleri, İsrail yerleşimleri ve insan hakları ihlallerinin araştırılması gibi konular yer alıyor.

  • UNCCD, insan kaynaklı kuraklığın küresel etkilerine ilişkin sert bir uyarıda bulundu
    02 Ara UNCCD, insan kaynaklı kuraklığın küresel etkilerine ilişkin sert bir uyarıda bulundu

    UNCCD, COP28'de, insan kaynaklı kuraklığın küresel etkilerine ilişkin sert bir uyarıda bulunarak, ihmal döngüsünün sona erdirilmesi ve kuraklıkla ilgili gezegen çapındaki krizle mücade edilmesi için acil küresel duyarlılık çağrısında bulundu.

  • Ankara'da Büyükelçiler Satranç Turnuvasında Buluştu
    01 Ara Ankara'da Büyükelçiler Satranç Turnuvasında Buluştu

    Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı kapsamında, Orta, Güney Amerika ve Avrupa ülkelerinin Ankara büyükelçileri, 2. Tüm Kültürleri Kapsama Satranç Turnuvası'nda buluştu. Büyükelçiler, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'nde bir araya geldi ve Orta Amerika ülkelerinin kültürel zenginliklerini sergiledi.

  • Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Rusya gıda kıtlığını kullanmaya devam edecek
    26 Kas Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Rusya gıda kıtlığını kullanmaya devam edecek

    Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kiev'de düzenlenen 'Ukrayna'dan Tahıl' toplantısında yaptığı konuşmada, Rusya'nın gıda kıtlığını kullanmaya ve açlığı silah olarak kullanmaya devam edeceğini belirtti. 'Ukrayna'dan Tahıl' projesinin, gıda kıtlığından en çok etkilenen ülkelere yardım ettiğini söyledi.

  • TBMM'nin 28. Yasama Dönemi'nde dostluk gruplarının sayısı 147'ye ulaştı
    24 Kas TBMM'nin 28. Yasama Dönemi'nde dostluk gruplarının sayısı 147'ye ulaştı

    TBMM, 28. Yasama Dönemi'nde dostluk gruplarının sayısını bir önceki döneme göre artırarak 147'ye çıkardı. Hollanda, El Salvador, Trinidad ve Tobago ile Filipinler de dostluk grupları arasına katılan ülkeler arasında yer aldı.

  • Guatemala'da toprak kayması: 6 kişi kayboldu
    23 Kas Guatemala'da toprak kayması: 6 kişi kayboldu

    Guatemala'da şiddetli yağışların yol açtığı toprak kayması sonucu 6 kişi kayboldu. Toprak kayması nedeniyle 6 ev ağır hasar aldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

  • Latin Amerika Gazze'yi nasıl okuyor?
    20 Kas Latin Amerika Gazze'yi nasıl okuyor?

    Prof. Dr. Mehmet Özkan, Latin Amerika ülkelerinin Filistin-İsrail çatışmasına yaklaşımlarındaki tarihsel süreçleri ve bugün gelinen noktada ayrışmanın sebeplerini AA Analiz için kaleme aldı.

  • ATO'dan büyükelçilere ve yabancı misyon temsilcilerine resepsiyon
    17 Kas ATO'dan büyükelçilere ve yabancı misyon temsilcilerine resepsiyon

    Ankara Ticaret Odası (ATO), TRAVELEXPO Ankara Fuarı'nda büyükelçiler ve yabancı misyon temsilcilerini ağırladığı bir resepsiyon verdi.

  • UCM'de Filistinlileri savunan avukat Devers'e göre İsrail'in savaş suçlarını kanıtlayan AA fotoğrafları 'mükemmel belgeler'
    16 Kas UCM'de Filistinlileri savunan avukat Devers'e göre İsrail'in savaş suçlarını kanıtlayan AA fotoğrafları "mükemmel belgeler"

    Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) Filistinli mağdurları savunan Fransız avukat Gilles Devers, Anadolu Ajansının (AA) İsrail'in savaş suçlarını kanıtlayan fotoğrafları için "mükemmel belgeler" değerlendirmesinde bulunarak, AA fotoğraflarını UCM'ye sunacakları İsrail'in suçlarına dair...

  • UNESCO, Gazze'deki Sivillere Saldırıların Son Bulmasını İstedi
    10 Kas UNESCO, Gazze'deki Sivillere Saldırıların Son Bulmasını İstedi

    UNESCO'nun 42. Genel Konferansı'nda Türkiye'nin de eş sunucusu olduğu karar tasarısıyla Gazze'de sivillere yönelik saldırıların derhal sona erdirilmesi çağrısı yapıldı. Kararda, çocuklar, kadınlar, gençler, öğretmenler ve eğitim çalışanları başta olmak üzere sivillere saldırıların durdurulması, okulların hedef alınmaması ve kültürel mirasa zarar verilmemesi istendi. Türkiye'nin UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Gülnur Aybet, Gazze'deki saldırıların insanlığa karşı suç olduğunu vurgulayarak, ateşkes ve engelsiz insani yardım akışı sağlanması gerektiğini belirtti.

  • Honduras ve Guatemala'da Şiddetli Yağışlar Sonucu Binlerce Kişi Etkilendi
    07 Kas Honduras ve Guatemala'da Şiddetli Yağışlar Sonucu Binlerce Kişi Etkilendi

    Orta Amerika ülkelerinden Honduras ve Guatemala'da hafta sonundan bu yana devam eden şiddetli yağışlar, sellerin oluşmasına ve toprak kaymalarına neden oldu. Honduras'ta 4 kişi hayatını kaybederken, 42 bin kişi olumsuz etkilendi. Guatemala'da ise onlarca ev su altında kaldı ve 26 bin kişi etkilendi. Bu yılın başından beri ise toplamda 58 kişi sel ve toprak kaymaları sonucu hayatını kaybetti.

  • AB'nin 4 üyesi, BM'deki Gazze'de ateşkes çağrısına 'hayır' dedi
    28 Eki AB'nin 4 üyesi, BM'deki Gazze'de ateşkes çağrısına "hayır" dedi

    Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda Gazze'de ateşkes çağrısı yapan karar tasarısına "hayır" oyu kullanan 14 ülkeden 4'ü Avrupa Birliği (AB) üyeleri Avusturya, Macaristan, Çekya ve Hırvatistan oldu.

  • 2 Müslüman ülke, BM'nin ateşkes oylamasında çekimser kaldı
    28 Eki 2 Müslüman ülke, BM'nin ateşkes oylamasında çekimser kaldı

    Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Gazze'de acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes çağrısında bulunularak çatışmaların durdurulmasını talep eden karar tasarısını kabul edildi. Tunus ve Irak gibi iki İslam ülkesinin oylamada çekimser kalması dikkat çekti.

  • BM Genel Kurulu'nda Gazze'deki çatışmaların durdurulmasını talep eden karar tasarısı kabul edildi
    27 Eki BM Genel Kurulu'nda Gazze'deki çatışmaların durdurulmasını talep eden karar tasarısı kabul edildi

    BM Genel Kurulu, Gazze'de ''acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes'' çağrısında bulunarak, çatışmaların durdurulmasını talep eden karar tasarısını kabul etti.

  • Meksika'da Gerçekleştirilen Palenque Göç Zirvesi Sonuçlandı
    23 Eki Meksika'da Gerçekleştirilen Palenque Göç Zirvesi Sonuçlandı

    Meksika'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Palenque Göç Zirvesi, 11 Latin Amerika ülkesinin katılımıyla sona erdi. Zirve kapsamında göçün yol açtığı sorunlar ele alındı ve göçmenlerin yaşam hakkına saygı duyulması çağrısı yapıldı. Ortak deklarasyonda göçün düzenli, güvenli ve yasal şekilde garanti altına alınması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, bölgenin mevcut gerçekliğine uygun göç politikalarının benimsenmesi gerektiği belirtildi. Deklarasyonda ayrıca, Haiti'nin ekonomik ve güvenlik krizine destek verilmesi gerektiği ve Küba ile Venezuela'ya yönelik uygulanan baskıcı yaptırımların kaldırılması çağrısı yapıldı. Zirveye Meksika Devlet Başkanı Andres Lopez Obrador, Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Honduras Devlet Başkanı Xiomara Castro ve Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz Canel gibi liderler katıldı.

  • Latin Amerika ve Karayipler Göç Krizini Çözmek İçin Bir Araya Geldi
    23 Eki Latin Amerika ve Karayipler Göç Krizini Çözmek İçin Bir Araya Geldi

    Meksika'nın güneyindeki Chiapas eyaletinde düzenlenen toplantıda, Latin Amerika ve Karayipler'den 11 ülkenin temsilcileri, bölgenin karşı karşıya olduğu göç krizine çözüm bulmak için bir araya geldi. Toplantıda, yoksulluk, eşitsizlik, iş imkanları ve iklim değişikliğinin etkileri ele alındı ve yabancı ülkelerin uyguladığı tek taraflı tedbirler tartışıldı.

  • Ocean Cleanup, Karayip Denizi'ne 3 Milyon Ton Çöpün Ulaşmasını Engelledi
    20 Eki Ocean Cleanup, Karayip Denizi'ne 3 Milyon Ton Çöpün Ulaşmasını Engelledi

    Hollanda merkezli sivil toplum kuruluşu Ocean Cleanup, geliştirdikleri teknoloji ile son 5 ayda 3 milyon ton çöpün Karayip Denizi'ne ulaşmasını engellediklerini duyurdu. 'Interceptor barikatı' adını verdikleri teknoloji sayesinde nehirler aracılığıyla okyanusları kirletecek çöp ve plastik materyallerin engellendiği belirtildi.

  • İZTO, Son 15 Günde 7 Farklı Ülkeden Temsilcileri Ağırladı
    17 Eki İZTO, Son 15 Günde 7 Farklı Ülkeden Temsilcileri Ağırladı

    İzmir Ticaret Odası (İZTO), küresel ölçekte tanıtımın sağlanması, uluslararası bağlantıların artırılması ve iş birliği alanlarının geliştirilmesi amacıyla son 15 günde 7 farklı ülkeden temsilcileri ağırladı. Hindistan'dan Guatemala'ya kadar uzanan görüşmelerde, iş fırsatları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

  • Guatemala'da protestolar sırasındaki silahlı saldırıda 1 kişi öldü
    17 Eki Guatemala'da protestolar sırasındaki silahlı saldırıda 1 kişi öldü

    GUATEMALA Guatemala'da savcıların, seçilmiş Devlet Başkanı Bernardo Arevalo'ya verilen oylara el koyma teşebbüsüne karşı düzenlenen gösterilerdeki silahlı saldırıda 1 kişi öldü, en az 2 kişi yaralandı.

  • İsrail ve Filistin Olaylarına İlişkin Dezenformasyon İddiaları Yalanlandı
    16 Eki İsrail ve Filistin Olaylarına İlişkin Dezenformasyon İddiaları Yalanlandı

    CUMHURBAŞKANLIĞI İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İsrail ve Filistin arasında yaşanan olaylara ilişkin sosyal medyada yer alan asılsız iddialarla ilgili bülten yayımladı. Bültende, sosyal medyada dolaşan 'Hamas'ın kaçırdığı bebek' iddiasıyla paylaşılan görüntünün yanlış olduğu, ABD Başkanı Joe Biden'ın 'Hamas direnişçileri 40 bebeğin kafasını kesti' iddiasının dezenformasyon olduğu ve diğer asılsız iddiaların da doğru olmadığı belirtildi.

  • İsrail-Filistin çatışmasında gündem olan 'haberlerin' dezenformasyon boyutu dikkati çekiyor
    11 Eki İsrail-Filistin çatışmasında gündem olan "haberlerin" dezenformasyon boyutu dikkati çekiyor

    İsrail ordusunun, Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı saldırıların ardından Hamas ve Filistinli gruplarla çatışması sürerken, bu süreçte yapılan "haberlerin" dezenformasyon boyutu öne çıkıyor.

  • İran'ın eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, güvenlik gerekçesiyle ülke dışına çıkışına izin verilmeyerek Guatemala'ya gitti
    06 Eki İran'ın eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, güvenlik gerekçesiyle ülke dışına çıkışına izin verilmeyerek Guatemala'ya gitti

    İran'ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın, güvenlik gerekçesiyle ülke dışına çıkışına izin verilmemesi üzerine Guatemala'ya gittiği bildirildi. Ahmedinejad'ın, Orta Amerika ülkesine gitmek üzere Tahran'daki havaalanında pasaportuna el konulduğu ve ülke dışına çıkışına izin verilmediği belirtilmişti. İranlı güvenlik yetkilileri, ABD yönetimi tarafından yaptırım listesine alınan Ahmedinejad'ın tutuklanma ihtimali nedeniyle ülke dışına çıkışına izin verilmediğini açıklamıştı.

  • Ahmedinejad'ın Guatemala'ya gitmesine izin verilmedi
    05 Eki Ahmedinejad'ın Guatemala'ya gitmesine izin verilmedi

    İran'ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın Guatemala'ya gitmek üzere Tahran'daki havaalanında pasaportuna el konulduğu ve ülke dışına çıkışına izin verilmediği bildirildi. İstihbarat güçleri tarafından engellenen Ahmedinejad'ın ziyareti iptal edildi.

  • Meksika arama kurtarma köpeği Proteo'nun ismi Çanakkale'de yaşatılacak
    04 Eki Meksika arama kurtarma köpeği Proteo'nun ismi Çanakkale'de yaşatılacak

    Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için Adıyaman'da hayatını kaybeden Meksika'nın arama kurtarma köpeği Proteo'nun ismi Çanakkale'de bir parka verildi. Proteo, Türkiye'deki son görevini yerine getirdi.

  • Depremde hayatını kaybeden köpeğin ismi parka verildi
    04 Eki Depremde hayatını kaybeden köpeğin ismi parka verildi

    Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adıyaman'da arama kurtarma çalışmaları sırasında ölen Meksika'nın arama kurtarma köpeği Proteo'nun ismi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde bir parka verildi.

  • Kosta Rika hangi yarım kürede ve kıtada? Costa Rika'nın konumu, nüfusu, coğrafi koşulları ve harita bilgisi
    04 Eki Kosta Rika hangi yarım kürede ve kıtada? Costa Rika'nın konumu, nüfusu, coğrafi koşulları ve harita bilgisi

    Kosta Rika, Orta Amerika'da, Kuzey Yarımküre'de yer alan bir ülkedir. Nikaragua ve Panama ile komşu olan Kosta Rika, hem Pasifik Okyanusu'na hem de Karayip Denizi'ne kıyısı olan tropikal bir cennettir. Başkenti San Jose olan ülke, İspanyolca konuşulan bir cumhuriyettir. Kosta Rika, muhteşem doğal çeşitliliği, biyoçeşitliliği ve sıcakkanlı insanları ile ünlüdür. Ülkenin büyük bir dağlık bölge ile kaplı olduğunu ve iç bölgelerin yağmur ormanları, nehirler ve volkanlarla doludur.

  • Guatemala'da Seçilmiş Devlet Başkanı Arevalo Göreve İnanıyor
    04 Eki Guatemala'da Seçilmiş Devlet Başkanı Arevalo Göreve İnanıyor

    Guatemala'da seçilmiş Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, kazandıkları seçime gölge düşürülmesi için yapılan bütün girişimlere rağmen ülkenin devlet başkanı olacağına inandığını bildirdi. Arevalo, 14 Ocak'ta devlet başkanı olarak yemin edeceğini söyledi. Başsavcı Porras'a istifa çağrıları ise devam ediyor.

  • Guatemala'da Savcıların Oylara El Koyma Teşebbüsü Protesto Edildi
    03 Eki Guatemala'da Savcıların Oylara El Koyma Teşebbüsü Protesto Edildi

    Guatemala'da ağustos ayında yapılan başkanlık seçimlerinin oylarına el koyma teşebbüsü, yüzlerce kişi tarafından protesto edildi. Savcılık binasının önünde oturma eylemi düzenleyen Guatemalalılar, Başsavcı Consuelo Porras'a istifa çağrısında bulundu. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı gösterilerin olaysız devam ettiği ancak güvenlik güçlerinin yoğun önlemler aldığı bildirildi. Başsavcı Porras'ın istifa etmediği müddetçe eylemcilerin protestolarından vazgeçmeyeceği belirtildi.

  • Latin Amerika Ülkeleri Ankara'daki Terör Saldırısını Kınadı
    02 Eki Latin Amerika Ülkeleri Ankara'daki Terör Saldırısını Kınadı

    Latin Amerika ülkeleri, Ankara'daki terör saldırısını kınayarak Türk hükümeti ve halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını bildirdi. Kolombiya, Ekvador, Peru, El Salvador, Paraguay, Brezilya, Guatemala ve Meksika hükümetleri ve dışişleri bakanlıkları tarafından yapılan açıklamalarda terör saldırısı şiddetle kınanırken, Türk halkına ve hükümetine destek mesajları iletilerek yaralılara acil şifalar dilendi.

  • Meksika'da Göçmenleri Taşıyan Yük Kamyonu Devrildi: 10 Ölü, 15 Yaralı
    01 Eki Meksika'da Göçmenleri Taşıyan Yük Kamyonu Devrildi: 10 Ölü, 15 Yaralı

    Meksika'nın güneyinde, göçmenleri taşıyan yük kamyonunun devrilmesi sonucu 10 kişinin öldüğü ve 15 kişinin de yaralandığı bildirildi. Kazanın Chiapas eyaletine bağlı Pijijiapan kasabası yakınlarında meydana geldiği belirtildi. Ölenlerin milliyetleri hakkında bilgi verilmezken, kaynaklar ölenlerin Kübalı göçmenler olduğunu öne sürdü. Yaralıların milliyetleri ve sağlık durumları hakkında ise henüz bilgi bulunmamaktadır.

  • Guatemala'da Seçimlerin Oylarına El Koyma Girişimi Gerginliğe Neden Oldu
    30 Eyl Guatemala'da Seçimlerin Oylarına El Koyma Girişimi Gerginliğe Neden Oldu

    Guatemala'da yapılan başkanlık seçimlerinin oylarına el koymaya çalışan savcılar, Yüksek Seçim Kurulu üyeleri ve polis arasında gergin anlar yaşandı. Başsavcılar tarafından yapılan baskınlarda, seçim sandıklarının usulsüzce açıldığı iddiaları araştırılıyordu. Seçim Kurulu üyesi hakim Blanca Alfaro, polise sandıkların seçmenlerin iradesini temsil ettiğini söyleyerek müdahale etmelerini engellemeye çalıştı. Ancak yaşanan arbede sonucunda yere düştü. Seçilmiş Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, sandıkların usulsüzce açıldığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine dava başvurusunda bulunmuştu.

  • İsrail'e bağlı Kudüs Belediye Başkanlığı için bir Filistinlinin aday olması tepkiyle karşılandı
    28 Eyl İsrail'e bağlı Kudüs Belediye Başkanlığı için bir Filistinlinin aday olması tepkiyle karşılandı

    İsrail'in Doğu Kudüs'ü 1967'de işgal etmesi ve Kudüs'ü tek taraflı olarak sözde başkenti kabul etmesinin ardından tarihte ilk defa bir Filistinli, İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi için başkanlık adaylığını açıkladı.

  • Guatemala hangi yarım kürede? Guatemala'nın konumu ve harita bilgisi
    27 Eyl Guatemala hangi yarım kürede? Guatemala'nın konumu ve harita bilgisi

    Orta Amerika'nın büyüleyici bir ülkesi olan Guatemala, tamamen Kuzey Yarımküre'de bulunur. Ülkenin coğrafi çeşitliliği, tarihi zenginlikleri ve renkli kültürü onu ilginç bir destinasyon yapar. Guatemala, Kuzey Amerika kıtasının güneyinde yer alır ve Meksika, Belize, El Salvador ve Honduras gibi ülkelerle sınır komşusudur. Ülkenin başkenti Guatemala Şehri'dir ve para birimi Guatemalan Quetzalıdır. Guatemala, tarihi ve kültürel açıdan zengin bir geçmişe sahiptir.

  • Guatemala'da Sel Felaketinde 6 Ölü, 12 Kayıp
    26 Eyl Guatemala'da Sel Felaketinde 6 Ölü, 12 Kayıp

    Guatemala'da şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde 6 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi ise kayboldu. Yetkililer, halkın sel riskine karşı uyarıldığını belirtirken, itfaiye ekipleri kayıp kişileri arama-kurtarma çalışmalarına başlayacak.

  • Guatemala, Meksika sınırına 2 bin güvenlik gücü yerleştirecek
    26 Eyl Guatemala, Meksika sınırına 2 bin güvenlik gücü yerleştirecek

    Guatemala'da organize suç örgütleri tarafından 5 polisin öldürülmesinin ardından yönetim, Meksika sınırına 2 bin güvenlik gücü yerleştirmeye karar verdi. Son zamanlarda suç faaliyetlerinde artış yaşandığı belirtilerek, uyuşturucu örgütlerinin güvenlik güçlerine saldırılar düzenlediği kaydedildi. Güvenliğin sağlanması için askerlerin sevk edileceği duyuruldu. Meksika sınırında Sinaloa karteli ile Jalisco karteli arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı ve bölge sakinlerinin Guatemala'ya sığındığı belirtildi.

  • Guatemala'da şiddetli yağışın neden olduğu taşkında 6 kişi hayatını kaybetti
    25 Eyl Guatemala'da şiddetli yağışın neden olduğu taşkında 6 kişi hayatını kaybetti

    Guatemala'nın başkenti Guatemala'da etkili olan şiddetli yağış, Las Vacas Nehri'nin taşmasına neden oldu. Taşkında 6 kişi hayatını kaybederken, 13 kişi de kayboldu. İtfaiye teşkilatı, arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

  • Latin Amerika UNESCO Dünya Mirası Sergisi Ankara'da Açıldı
    25 Eyl Latin Amerika UNESCO Dünya Mirası Sergisi Ankara'da Açıldı

    UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi'nin 20. yılı ve UNESCO Dünya Mirası Sözleşmesi'nin 50. yılı dolayısıyla başkentte 'Latin Amerika UNESCO Dünya Mirası' fotoğraf sergisi açıldı. Peru'nun Ankara Büyükelçiliğinin ev sahipliğinde, Panora Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen sergiye 16 Latin Amerika ülkesinin büyükelçiliklerinin katkısıyla düzenlendi.

  • Dışişleri Bakanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü, Ankara'da Türk Okçuluğunu Tanıttı
    22 Eyl Dışişleri Bakanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü, Ankara'da Türk Okçuluğunu Tanıttı

    Dışişleri Bakanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliğiyle Ankara'da bulunan misyon şeflerine, diplomatlara ve ailelerine, geleneksel Türk okçuluğunun tanıtılmasına yönelik etkinlik düzenlendi. Etkinliğe 20 büyükelçilikten temsilci ve kordiplomatik aileleri katıldı. Türk okçuluğunun hem Türkiye'de hem de dünya çapında yaygınlaştığını göstermek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Türk savaş okunun yapımına yönelik eğitim verildi ve uygulamalı eğitimler düzenlendi. Etkinlik, kültürel alışveriş açısından ilginç bir deneyim olarak değerlendirildi.

  • Kongo Demokratik Cumhuriyeti İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı aldı
    22 Eyl Kongo Demokratik Cumhuriyeti İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı aldı

    Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC), Tel Aviv'deki İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı aldı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, KDC Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi konularını ele aldı. Netanyahu, KDC'nin de Tel Aviv'deki İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını belirtti. Bu karar, KDC'nin iki ülke arasındaki ilişkileri ilerletme arzusunu göstermektedir. Kudüs'te büyükelçilik açan ülkeler arasına KDC de katılmış oldu.

  • Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı ve Türkiye-Paraguay diplomatik ilişkilerinin 70. yılı kutlamaları
    20 Eyl Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı ve Türkiye-Paraguay diplomatik ilişkilerinin 70. yılı kutlamaları

    Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı ve Türkiye Cumhuriyeti-Paraguay diplomatik ilişkilerinin 70. yılı kutlamaları kapsamında 13 büyükelçi ve 10 konsolos olmak üzere toplam 23 kişilik diplomat ekibi Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesindeki Soğanlı Vadisi'nde ağırlandı. Diplomatlar, Soğanlı Vadisi turuna katılarak bölgenin turizmine destek verdiler. Paraguay Büyükelçisi ise bölgenin atmosferine hayran kaldıklarını belirterek, turist sayısını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

  • Meksika'da Göçmenlerin Trenlere Binme Tehlikesi Nedeniyle Tren Seferleri Askıya Alındı
    20 Eyl Meksika'da Göçmenlerin Trenlere Binme Tehlikesi Nedeniyle Tren Seferleri Askıya Alındı

    Meksika'da bir demir yolu şirketi, göçmenlerin hareket halindeki yük trenlerine binmeye çalışırken yaralanması ve ölmesi nedeniyle ülkenin kuzeyindeki tren seferlerini askıya aldı. Ferromex adlı şirketin açıklamasına göre, göçmenlerin fiziksel güvenliğini korumak için tren seferleri geçici olarak durduruldu. Bu durumun uluslararası ticareti etkilemesi bekleniyor.

  • Bolivya ve Guatemala Devlet Başkanları BM Genel Kurulu'nda konuştu
    20 Eyl Bolivya ve Guatemala Devlet Başkanları BM Genel Kurulu'nda konuştu

    Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce ve Guatemala Devlet Başkanı Alejandro Giammattei, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'nda katılımcılara seslendi. Arce, dünyanın son 10 yılda tek kutupluluk sisteminde kötüye gittiğini ve uluslararası yeni bir yapılanmanın doğuşuna tanıklık ettiklerini belirtti. Giammattei ise iklim değişikliğinin Karayipler ve Orta Amerika'yı en çok etkileyen bölgelerden biri olduğunu vurgulayarak, uluslararası kaynaklardan kredi almaya yönelmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Ayrıca, Giammattei uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede küresel düzeyde işbirliğine ihtiyaç duyduklarını ve destek beklediklerini belirtti.

  • Paraguay Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünü kutladı
    19 Eyl Paraguay Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünü kutladı

    Paraguay Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü ve Paraguay-Türkiye diplomatik ilişkisinin 70. yılı dolayısıyla bir kutlama kokteyli düzenledi. Etkinliğe birçok büyükelçi ve misyon şefi katıldı. Büyükelçi Peralta, Türkiye ile Paraguay arasındaki dostluk ve iş birliğinin büyük bir dinamizm kazandığını belirtti ve Nevşehir ile Carmen Del Parana arasında kardeş şehir anlaşması beklediklerini ifade etti.

  • Paraguay Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı ve diplomatik ilişkilerin 70. yıldönümünü kutladı
    19 Eyl Paraguay Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı ve diplomatik ilişkilerin 70. yıldönümünü kutladı

    Paraguay Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı ve Paraguay ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 70. yıldönümü dolayısıyla Nevşehir'de bir kutlama kokteyli düzenledi. Kokteyle 11 ülkenin büyükelçisi ve çok sayıda davetli katıldı. Büyükelçi, Türkiye ve Paraguay arasındaki dostluğun devam edeceğini belirtti.

  • Meksika Devlet Başkanı, Rus askerlerinin bağımsızlık günü yürüyüşüne katılmasını savundu
    19 Eyl Meksika Devlet Başkanı, Rus askerlerinin bağımsızlık günü yürüyüşüne katılmasını savundu

    Meksika Devlet Başkanı Lopez Obrador, Rus askerlerinin Meksika Bağımsızlık Günü yürüyüşüne katılmasına izin vermesini savundu. Ukrayna'nın tepkisini çeken bu duruma Lopez Obrador, davetin Savunma Bakanlığı tarafından yapıldığını ve diğer ülkelerin de davet edildiğini belirtti.

  • Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı
    16 Eyl Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı

    Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Guatemala, Endonezya, Gine-Bissau, Kırgızistan, Azerbaycan, Tunus, Moritanya, Angola, Macaristan, Kazakistan, Cezayir, Sırbistan ve Zambiya ile çeşitli alanlarda imzaladığı milletlerarası anlaşmalara ilişkin kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Guatemala'da Seçilmiş Devlet Başkanı Görev Teslimini Erteliyor
    14 Eyl Guatemala'da Seçilmiş Devlet Başkanı Görev Teslimini Erteliyor

    Guatemala'da seçilmiş Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, seçim sandıklarının usulsüzce açıldığı gerekçesiyle görev teslim alma sürecini ertelediğini açıkladı. Başsavcılık yetkilileri tarafından yapılan baskın sonucunda sandıkların açıldığını iddia eden Arevalo, gerekli şartlar sağlanana kadar görev teslimini askıya aldıklarını belirtti. Başsavcılık ise sandıkların izin alınmadan açıldığını ve hakim kararıyla bu işlemi gerçekleştirdiklerini ifade etti. ABD Dışişleri Bakanı'nın Yardımcısı Brian A. Nichols, Guatemala Başsavcılık Ofisi'nin faaliyetlerinin demokratik görev teslimine zarar verdiğini belirtti.

  • Kolombiya'da Uyuşturucuyla Mücadele Konferansı Düzenleniyor
    08 Eyl Kolombiya'da Uyuşturucuyla Mücadele Konferansı Düzenleniyor

    Kolombiya'da uyuşturucuyla mücadele kapsamında düzenlenecek olan 'Latin Amerika ve Karayipler Konferansı'na Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro ve Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador da katılacak. Konferans, uyuşturucuyla mücadele stratejilerinin gözden geçirileceği ve yeni bir vizyonun oluşturulacağı bir platform olacak.

  • Ürdün, Papua Yeni Gine'nin Kudüs'te İsrail Büyükelçiliği Açmasını Kınadı
    07 Eyl Ürdün, Papua Yeni Gine'nin Kudüs'te İsrail Büyükelçiliği Açmasını Kınadı

    Ürdün, Papua Yeni Gine'nin Kudüs'te İsrail Büyükelçiliği açmasını uluslararası hukukun ihlali olarak nitelendirdi. Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, bu adımın Kudüs'ün hukuki statüsünü değiştirmeyi hedeflediğini ve uluslararası meşru kararlara dayanan iki devletli çözümün önemini vurguladı.

  • Filistin, Papua Yeni Gine'nin Kudüs'te İsrail Büyükelçiliği Açmasını Kınadı
    06 Eyl Filistin, Papua Yeni Gine'nin Kudüs'te İsrail Büyükelçiliği Açmasını Kınadı

    Filistin, Papua Yeni Gine'nin Kudüs'te İsrail Büyükelçiliği açmasını uluslararası hukukun ihlali olarak nitelendirerek kınadı. Filistin Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayımladı ve bu adımın Filistin halkına ve haklarına karşı bir saldırı olduğunu belirtti.

  • Papua Yeni Gine, Kudüs'te İsrail büyükelçiliğini açtı
    05 Eyl Papua Yeni Gine, Kudüs'te İsrail büyükelçiliğini açtı

    Papua Yeni Gine'nin, Kudüs'te İsrail büyükelçiliğini açtığı bildirildi.

  • Guatemala'da seçilmiş Devlet Başkanı Arevalo'ya darbe süreci
    02 Eyl Guatemala'da seçilmiş Devlet Başkanı Arevalo'ya darbe süreci

    Guatemala'da seçim kurulunca partisinin faaliyetleri askıya alınan seçilmiş Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, kendisine yönelik devam eden bir darbe süreci olduğunu bildirdi.

  • Guatemala Büyükelçisi: Türkiye'nin teknolojisinden faydalanmak istiyoruz
    01 Eyl Guatemala Büyükelçisi: Türkiye'nin teknolojisinden faydalanmak istiyoruz

    Guatemala'nın Ankara Büyükelçisi Jairo David Estrada Barrios, Türkiye'nin teknoloji alanında gelişim gösterdiğini ve ülkesinin Türkiye'nin teknolojisinden faydalanmak istediğini söyledi. Büyükelçi, TEKNOFEST gibi etkinliklerin Türkiye'nin teknolojik gelişmelerini göstermek açısından önemli olduğunu belirtti.

  • Guatemala'da iktidar partisi Tohum Hareketi'nin milletvekillerini tanımayı reddetti
    31 Ağu Guatemala'da iktidar partisi Tohum Hareketi'nin milletvekillerini tanımayı reddetti

    Guatemala'da iktidar partisinin çoğunlukta olduğu Kongre, devlet başkanlığı seçiminin ikinci turunu büyük farkla önde tamamlayan solcu Bernardo Arevalo'nun Seçim Kurulunca faaliyetleri askıya alınan Tohum Hareketi (Seed Movement) partisinin milletvekillerini tanımayı reddetti.

  • ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Guatemala Devlet Başkanı seçiminin galibi Arevalo'yu tebrik etti
    30 Ağu ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Guatemala Devlet Başkanı seçiminin galibi Arevalo'yu tebrik etti

    ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Guatemala'da devlet başkanı seçiminin ikinci turunu büyük farkla önde bitiren sol görüşlü Bernardo Arevalo'yu tebrik ederek, Guatemala'da devam eden demokrasi karşıtı eylemlerden duyduğu endişeyi dile getirdi.

  • Bakan Yerlikaya Açıkladı: Kiribatı, Saint Kitts ve Nevis, Liechtenstein, Botswana Vatandaşlarına Türkiye'de Konut Satılmış.
    30 Ağu Bakan Yerlikaya Açıkladı: Kiribatı, Saint Kitts ve Nevis, Liechtenstein, Botswana Vatandaşlarına Türkiye'de Konut Satılmış.

    CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın sorularına yanıt veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; Türkiye’de konut ve arazi satın alan yabancıların ülkelerini ve sayılarını açıkladı. Buna göre; Antigua ve Baruda, Aruba, Samoa, Botswana, Kiribatı, Palua, Saint Kitts ve Nevis, Liechtenstein’in de aralarında olduğu 180 ülke vatandaşına 1 Ocak 2002’den 19 Temmuz 2023’e kadar; 28 milyon 320 bin 28 metrekare arazi ile 289 bin 412 adet konut-işyeri satıldı. Türkiye’den en çok Ürdün vatandaşları arazi ve konut satın aldı. Ürdün vatandaşlarını Ruslar takip etti. Karabat, “Sorumluluk makamında olanları derhal işgali durdurmaya çağırıyoruz. Ya bu işgali durdurun ya da işgal ettiğiniz makamlardan istifa edin” dedi.

  • Guatemala'da sol görüşlü Bernardo Arevalo'nun seçim zaferi resmileşti
    29 Ağu Guatemala'da sol görüşlü Bernardo Arevalo'nun seçim zaferi resmileşti

    Guatemala'da devlet başkanlığı seçiminin ikinci turunu büyük farkla önde bitiren sol görüşlü Bernardo Arevalo'nun seçim zaferi resmiyet kazanırken, partisi Tohum Hareketinin (Seed Movement) faaliyetlerinin askıya alındığı bildirildi.

  • Papua Yeni Gine, Kudüs'te Büyükelçilik Açacak
    28 Ağu Papua Yeni Gine, Kudüs'te Büyükelçilik Açacak

    Papua Yeni Gine Başbakanı James Marape'nin İsrail ziyareti kapsamında ülkenin Kudüs'te büyükelçilik açacağı duyuruldu.

  • Guatemala'nın yeni Devlet Başkanı Arevalo oldu
    21 Ağu Guatemala'nın yeni Devlet Başkanı Arevalo oldu

    Guatemala'da düzenlenen seçimlerin ikinci turunda oyların yüzde 59'unu alan sol görüşlü Bernardo Arevalo, ülkenin yeni devlet başkanı oldu. Arevalo, yolsuzlukla mücadele sözü vererek seçimleri kazandı.

Advertisement