Gübretaş'ta Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika
Ekonomi

Gübretaş'ta Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Gübretaş\'ta Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Petrol İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Akduman "Yüzde 16,5 ortalama bir sözleşme yaptık." dedi.

28.06.2013 14:39  Güncelleme: 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (GÜBRETAŞ) ile Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası (Petrol-İş Sendikası) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Petrol-İş Kocaeli Şube Başkanı Salih Akduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genel merkezin aldığı kararla GÜBRETAŞ'ta grev ilanı astıklarını söyledi.

Ocak ayında başladıkları toplu iş görüşmelerinin sonuçsuz kalması nedeniyle sendika olarak bu sabah greve başladıklarını ancak işverenin daveti üzerine masaya yeniden oturduklarına dikkati çeken Akduman, Türkiye Kimya, Petrol, Lastik ve Plastik Sanayii İşverenleri Sendikası'yla (KİPLAS), 1 Ocak 2013-31 Aralık 2014 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandığını vurguladı.

GÜBRETAŞ'ta  220 çalışanı kapsayan sözleşmeyle ücretlere ilk yılda yüzde 16,5, ikinci yılda ise enflasyon oranında artış sağlanacağını kaydeden Akduman, "Sözleşmenin tamamen bizim beklentilerimizi karşıladığını söyleyemeyiz. Yüzde yüz istediğimizi aldık diye bir şey yok. Son noktanın bu olduğu konusunda arkadaşlarımızla karar verdik ve imzaladık" dedi.

Petrol-İş Kocaeli Şube Başkanı Salih Akduman, sözleşmeye ilişkin şu bilgileri verdi:

"İşveren tarafından daha önce seyyanen verilen teklif 70 liraydı, bugün 200 liraya çıkıldı. Ücretleri aşağıda olan 4 kademeli çalışanlarımız vardı. En alttaki işçiye 200 liraya ilaveten 60 lira, en üstteki kademeye de 15 lira iyileştirme yapıldı. Formen ve forman yardımcılarına yüzde 5 olan primi 1 puan artırarak yüzde 6'ya çıkarıldı. 2009 yılından sonra işe giren çalışanlarımızın yıllık izinlerinde 1 gün artış yapıldı.

Yüzde 16,5 ortalama bir sözleşme yaptık. Çok büyük rakam gözüküyor ama ücretler çok aşağıda olduğu için, bu sanıldığı kadar yüksek bir rakam değil. Enflasyonun iki kat üstünde bir sözleşme yapıldı. Ortalama maaşlar bin 750 lira oldu. 1 Ocak 20013'ten geçerli olacak olan sözleşme 2 yıllık süreyi kapsıyor sözleşme. İkinci yıl enflasyon oranında artış yapılacak." - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gübretaş'ta Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement